Apu: Näyttelijä Kari Väänäsen koronavuosi on ollut kauhea – vaimokin ehti jo jättää eropaperit - Viihde - Ilta-Sanomat

Apu: Näyttelijä Kari Väänäsen koronavuosi on ollut kauhea – vaimokin ehti jo jättää eropaperit

Kari Väänäsen vaimo jätti alkusyksystä eropaperit, mutta palasi kotiin jouluksi.

14.1. 12:46

Näyttelijä Kari Väänänen, 67, kertoo Apu-lehden tuoreessa kolumnissaan avoimesti viime vuoden aikana kohtaamistaan vaikeuksista.

Haasteet alkoivat, kun koronasuositukset helpottuivat viime kesänä ja Väänänen päätti lähteä terassille. Tuolla reissulla hän kompastui portaissa ja loukkasi kätensä.

– Nyt kävi huonosti ja putosin portaissa. Liukastuin ja käsi meni poikki, Väänänen sanoi IS:lle jo viime kesänä.

Kolumnissa hän kertoo, että hän käveli käsi kantositeessä koko kesän. Sitten käsi parani, mutta tuli toinen iso vastoinkäyminen.

– Kun kesä vaihtui syksyksi, ilmoitti vaimoni, että hän haluaa avioeron. No, toista ihmistähän ei voi pitää vankina eikä käskyläisenä, joten ei kun nimi paperiin ja poikamieheksi, Väänänen kirjoittaa Apu-lehdessä.

Väänäsen mukaan ajatus erosta aiheutti hänelle niin kovasti stressiä, että ”sydämestä otti” ja hän sai rytmihäiriöitä. Ero kuitenkin peruttiin myöhemmin.

– Ja niinhän siinä sitten kävi, että vaimo tuli jouluksi kotiin ja pyysi, että perumme avioeron. Niin tehtiin. Itkettiin ja naurettiin, ja nyt on taas hyvä olla. Mutta olipas se vuosi, huh, Väänänen kirjoittaa.

Väänänen näyttelee uudessa Häräntappoase-tv-sarjassa. Elisa Viihteen sarja tuo vuonna 1984 ilmestyneen romaanin tarinan 2020-luvulle. Sarja ilmestyy tänä keväänä.

Sarjaa kuvattiin viime kesänä Tampereen Pirkkalassa. Väänänen näyttelee sarjassa maatilan isäntää. Murtunut käsi piti käsikirjoittaa hänen rooliinsa sisään.

Väänänen on aiemmin kertonut jättävänsä teatterilavat kokonaan taakseen ja eläköityvänsä, sillä erilaiset liikuntaelinsairaudet ovat vaivanneet häntä viime vuosien aikana.

– Muuten voin hyvin, mutta ikä tulee vastaan. Pihtipolvi ja skolioosiselkä vaikuttavat tähän liikkumiseen. Muuten tässä ei ole mitään hätää, hän sanoi IS:lle kesässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?