Jere Karalahti on nähnyt salasuhteesta syntyneen Stella-tyttärensä vain kerran – näin hän kuvailee hankalaa tilannetta - Viihde - Ilta-Sanomat

Jere Karalahti on nähnyt salasuhteesta syntyneen Stella-tyttärensä vain kerran – näin hän kuvailee hankalaa tilannetta

Jere Karalahden entinen salarakas muutti Stella-tyttären kanssa Suomeen, mutta tästä huolimatta ex-kiekkotähti ei ole lastaan nähnyt.

Jere Karalahti kokee tehneensä tällä hetkellä kaiken voitavansa Stella-tyttären eteen.­

13.1. 11:16

Entisestä kaukaloiden kovanaamasta Jere Karalahdesta, 45, julkaistaan helmikuussa dokumenttielokuva Karalahti. Teoksessa ääneen pääsevät Karalahden itsensä lisäksi muun muassa hänen kiekkokollegansa, perheenjäsenensä ja entiset valmentajansa. Kaikilla ei ole kaunista sanottavaa vauhdikasta elämää eläneestä miehestä, jonka todetaan olevan muun muassa ”paska jätkä.”

Dokumentissa käsitellään Karalahden elämään vaikuttaneita asioita, joita ovat olleet esimerkiksi kahdeksan päivää kestänyt kooma, päihteet ja tietenkin jääkiekko, jota mies pelasi suurella intohimolla. Tapulikaupungin lähiön jätkien lisäksi nuoren miehen arjessa läsnä olivat joukkuetoverit, joista osa kehuu Karalahden olleen useista tempauksistaan huolimatta pidetty pelikaveri.

Muita Karalahden elämään vaikuttaneita miehiä ovat olleet tämän poliisi-isä, isoveli ja pikkuveli, jääkiekkoilija Keni Karalahti.

Dokumentissa Karalahti ei puhu kovinkaan paljon elämässään olleista naisista. IS tahtoi tietää Karalahden elämään vaikuttaneista naisista ja kysyi entiseltä kiekkotähdeltä heistä. Kaikkia naisasioitaan Karalahti ei olisi dokumenttiin tahtonut. Kuten entistä salarakastaan Oksana Chaikoa, jonka kanssa hänellä on kuusivuotias Stella-tytär.

Jere Karalahti vuonna 2014 jääkiekon MM-kisoissa Minskissä.­

Kun Karalahti pelasi jääkiekkoa Valko-Venäjällä hänen elämäänsä tulivat päihteiden sijaan muut riippuvuudet: uhkapelit ja naiset. Naisia oli useampia, mutta Chaikon kanssa salasuhde kesti useamman kuukauden ajan. Oksana tuli Jerelle raskaaksi kerran aikaisemmin, mutta teki abortin.

– Oksana tiesi jo monta kuukautta, että olen muuttamassa takaisin Suomeen silloisen vaimoni ja Ronjan luokse.

Juuri ennen kuin Jere palasi Suomeen Oksana tuli raskaaksi. Jeren ja Oksanan tytär Stella syntyi joulukuussa 2013. Jere on nähnyt tyttärensä vain kerran, kun tämä oli viisikuinen.

– Minskissä oli jääkiekon MM-kisat ja Oksana tuli hotellimme aulaan huutelemaan ja häiriköimään. Hän vaati, että Timo Jutilan oli pakko hakea minut alas, sillä olin hänen lapsensa isä.

Karalahti-dokumentissa tuodaan vahvasti esiin Jeren lapsuudenmaisemat helsinkiläisessä lähiössä Tapulikaupungissa.­

Jere kokee hoitaneensa asiat Stellan suhteen hyvin, sillä tytär on saanut häneltä hänen sukunimensä ja Suomen kansalaisuuden, jonka avulla tämä pääsee Valko-Venäjältä helpommin maailmalle esimerkiksi opiskelemaan. Välit ovat tällä hetkellä erittäin hankalat ja riitaisat. Jere kokee, että Oksanan kanssa on tällä hetkellä mahdotonta olla tekemisissä. Oksana ja Stella asuvat tällä hetkellä Suomessa.

– Varmasti jossain vaiheessa elämää tulee eteen se, että voisin kahden kesken luoda Stellaan jonkinlaiset välit. Loppupeleissä minulla ei kuitenkaan ole häneen mitään muuta sidettä kuin että olen hänen biologinen isänsä. En ole ollut läsnä edes raskausaikana.

Karalahti-dokumentti elokuvateattereissa 5. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?