KK: Olli Jokinen katosi päiväkausiksi ja valehteli puolisolleen – Katerina-vaimo kertoo suhdetta koetelleesta sietämättömästä tilanteesta - Viihde - Ilta-Sanomat

KK: Olli Jokinen katosi päiväkausiksi ja valehteli puolisolleen – Katerina-vaimo kertoo suhdetta koetelleesta sietämättömästä tilanteesta

Katerina Jokinen kertoo Kodin Kuvalehden haastattelussa, että hänen puolisonsa juhliminen oli aiemmin hyvin railakasta ja vaikutti parin suhteeseen.

Katerina ja Olli Jokinen ovat olleet yhdessä yli 20 vuotta.­

13.1. 10:28

Jääkiekkoilija Olli Jokinen on ollut naimisissa puolisonsa Katerina Jokisen kanssa 20 vuotta. Pari tapasi vuonna 1998, muutti nopeasti yhteen, meni parin vuoden päästä naimisiin ja sai yhteensä kolme lasta.

Parin liitto on kestänyt läpi pitkän kiekkouran, lukuisien muuttojen ja epävarman jääkiekkoilijan elämän. Katerina Jokinen kertoo tuoreessa Kodin Kuvalehdessä, että aina ei kuitenkaan ole ollut helppoa. Katerina teki kuitenkin jo lapsena päätöksen, joka on pitänyt tähän päivään saakka.

– Päätin, että jos menen naimisiin, en eroa ikinä. Ajattelen niin yhä. Ymmärrän, että joskus ero voi olla paras vaihtoehto, mutta minusta se on viimeinen vaihtoehto, hän sanoo Kodin Kuvalehden haastattelussa.

Katerina Jokinen kertoo lehdelle, että ennen kuin Olli Jokinen laittoi korkin kiinni lähes 15 vuotta sitten, oli parilla vaikeaa. Kodin Kuvalehden mukaan Jokinen ei juonut silloin, kun hänellä oli menossa pelikausi, mutta kun hän pääsi lomailemaan, kului alkoholia aivan liikaa.

Katerina Jokisen mukaan hänen puolisonsa saattoi kadota päiväkausiksi kosteille reissuilleen. Juhliminen rasitti parisuhdetta ja lopulta Olli Jokinen sai siitä tarpeekseen ja lopetti alkoholinkäytön kokonaan.

– Ilman sitä päätöstä suhteemme tuskin olisi kestänyt. Pahinta ei ollut juominen, vaan se, että Olli valehteli menoistaan ja saattoi kadota päiviksi. Puhelinta hän piti kiinni, en saanut mitään yhteyttä. Nuo kesäreissut krapuloineen olivat raskaita, Katerina Jokinen kertoo.

Katerina Jokinen vietti lapsuutensa Kreikassa, muutti sitten Kouvolaan ja lopulta Olli Jokisen kanssa Yhdysvaltoihin.­

Jokinen paljasti Iltalehdelle kolme vuotta sitten, että NHL-uransa alkuaikoina hän juhli hyvin railakkaasti. Kosteat illat tuntuivat kropassa ja palautumisessa kesti kauan.

– 2000-luvun alussa mentiin sekä perjantaina että lauantaina, jos vain yhtään oli mahdollisuutta. Kropan palautumisessa normaaliksi meni tiistaihin tai keskiviikkoon asti, Jokinen muisteli Iltalehdelle.

Jokinen kertoi vuonna 2018 Me Naisille, että lopulta juhliminen ei tuntunut enää hauskalta ja hän ymmärsi, että asialle oli tehtävä jotain.

– Minulla ei ollut enää hyvä olla itseni kanssa. Aloin miettiä myös elämää peliuran jälkeen. En halunnut olla yksi niistä, jotka vaipuvat masennukseen, istuvat sohvalla ja ottavat liikaa kuppia, Jokinen kertoi kolme vuotta sitten.

Jokinen lopetti pitkän kiekkouransa virallisesti vuonna 2017. Hän ehti pelata lukuisissa NHL-joukkueissa, SM-liigassa ja Ruotsissa. Kuopiosta kotoisin oleva Jokinen oli tuttu näky myös Suomen maajoukkueessa vuosien ajan.

Olli Jokinen teki pitkän uran NHL:ssä sekä Suomen maajoukkueessa. Kuva Sotshin olympialaisista vuodelta 2014.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?