Jättiyllätys: Marko Hietala jättää Nightwishin – sai tarpeekseen ja julkaisi suoran tekstin tunteistaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Jättiyllätys: Marko Hietala jättää Nightwishin – sai tarpeekseen ja julkaisi suoran tekstin tunteistaan

Marko Hietala julkaisi sosiaalisessa mediassa eroilmoituksensa.

12.1.2021 10:22

Nightwish-yhtyeen basisti Marko Hietala tiedottaa aikovansa lopettaa bändissä ja samalla vetäytyvänsä julkisuudesta.

Hän kertoo, että ei ole enää muutamaan vuoteen tuntenut oloaan hyväksi, joten aikoo siksi jättää hyvästit Nightwishille ja julkisuudelle.

Hietala kritisoi sitä, miten isot suoratoistopalvelut vaativat artisteilla valtavasti työtä ja tuotot jakautuvat hänen mielestään epäreilusti, ”jopa artistien itsensä keskuudessa”.

– Olemme musiikkiteollisuuden banaanivaltio. Isoimmat kiertuejärjestäjät puristavat nettoa jopa meidän omasta tavarakaupasta, ja maksavat osinkoja Lähi-Itään, Hietala tilittää avoimesti.

– Mennyt vuosi pakotti minut pysymään kotona ja miettimään. Tajusin olevani hyvin pettynyt edellä mainittuihin ja moniin muihinkin asioihin.

  • Video yllä: Vuonna 2019 kuvatussa Jone ja tähdet -ohjelmassa seurataan tänään Marko Hietalan keikkapäivää. Videolla näyte ohjelmasta

Hietala arvioi, että hänen täytyy löytää uusia inspiraationlähteitä voidakseen taas kirjoittaa musiikkia, laulaa ja soittaa. Hän myös sanoo olevansa kroonisesti masentunut.

– Jos jatkaisin näin, se olisi vaarallista minulle ja ihmisille ympärilläni. Osa ajatuksistani hetki sitten olivat synkkiä. Älkää huolehtiko, olen kunnossa. Minulla on kaksi poikaani, vaimoni, muu perheeni, ystäväni, koira ja paljon rakkautta.

Hietala sanoo, ettei usko, että poissa musiikkialalta pysyminen olisi pysyvä ratkaisu. Hän myös tyrmää kaikki salaliittoteoriat, mitä ihmiset mahdollisesti voisivat aiheesta keksiä.

– Tuomaksen (Holopainen) syyttäminen olisi loukkaus sekä häntä että minun vapaata ajatteluani kohtaan. Tämä on meille kaikille hyvin surullinen asia.

Lopuksi Hietala pyytää, että media, bändit, artistiprojektit ja muut eivät pyytäisi häntä mihinkään kuluvan vuoden aikana. Hän kertoo tarvitsevansa nyt aikaa ja toivovansa, että voi palata asioiden äärelle vuonna 2022.

– Mutta se ei ole lupaus.

– Olen niin pahoillani tästä, hän päättää.

Nightwish tiedottaa Intagramissaan kunnioittavansa Hietalan päätöstä. Yhtye ilmoittaa, että Hietalan korvaa tulevalla maailmankiertueella toinen basisti.

– Markon päätöksen takia teemme vaikeita päätöksiä ja valintoja. Pitkän harkinnan jälkeen, olemme yhdessä päättäneet, että tuleva Human. :II: Nature. -maailmankiertue tehdään sovitusti, mutta sessiobasistin kanssa. Livekeikkojen kokoonpano ilmoitetaan myöhemmin, Nightwish tiedottaa.

– Kunnioitamme Markon päätöstä ja toivomme hänelle kaikkea hyvää. Emme kommentoi asiaa enempää.

Marko Hietala toimi suositun Nightwish-yhtyeen basistina ja laulajana vuodesta 2001 lähtien. Hänen lähdettyään bändiin jäävät Tuomas Holopainen (koskettimet), Kai Hahto (rummut), Emppu Vuorinen (kitara), Troy Donockley (multi-instrumentalisti) ja Floor Jansen (laulu).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?