Lehtiväite: Kamala Harris tyrmistyi kuvastaan Voguen kannessa – ”Hän on äärimmäisen pettynyt” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lehtiväite: Kamala Harris tyrmistyi kuvastaan Voguen kannessa – ”Hän on äärimmäisen pettynyt”

Brittilehti Daily Mail väittää, että Kamala Harris luuli aivan toisen kuvan päätyvän muotilehden kanteen ja pettyi tajuttuaan totuuden.

Brittilehden väitteiden mukaan Kamala Harris ja hänen tiiminsä ovat äärimmäisen pettyneitä Voguen kansikuvaan.­

12.1. 9:53

Yhdysvaltojen tulevan varapresidentin Kamala Harrisin kuva Voguessa nostatti maanantaina maailmanlaajuisen kohun. Harris poseeraa kuuluisan muotilehden helmikuun numeron kannessa kuvassa, joka sai tyrmistyneen vastaanoton ja jota arvosteltiin pohjanoteeraukseksi.

Moni ihmetteli, miksi Harris oli puettu kansikuvaan Conversen tennareihin ja rentoon pukuun, ja epäili, että Vogue oli yrittänyt vaalentaa ensimmäisen värillisen varapresidentin ihon sävyä. Twitterissä todettiin, että kuvan valaistus ja tausta oli valittu niin, että Harrisin iho vaikutti vaaleammalta kuin todellisuudessa. Tämän koettiin olevan loukkaavaa värillisiä naisia kohtaan ja asiaa kommentoitiin kiivaasti.

Nyt Daily Mail väittää, että myös itse Harris pettyi nähtyään kuvan. Lehden lähteiden mukaan Harris uskoi, että kanteen tulisi kuva, jossa hän poseeraa vaaleansinisessä jakkupuvussa ja josta hän piti enemmän.

Vogue julkaisi myös kyseisen kuvan maanantaina ja kansainvälinen media kertoi, että lehti tulisi käyttämään sitä sen digiversion kantena, mutta kohua herättänyt kuva Harrisista lenkkareissa ja tummassa puvussa olisi paperisen lehden kansikuva.

Daily Mailin mukaan lopullinen kansikuva selvisi Harrisille vasta, kun se päätyi internetiin ja aiheutti kohun. Kuvaa arvosteltiin amatöörimäiseksi, laiskaksi ja liian huonolaatuiseksi maailman kuuluisimman muotilehden kanteen. Sen ei myöskään katsottu tuovan oikeutta uraauurtavalle Harrisille.

Daily Mailin lähde väittää, että Harris ja hänen edustajansa olivat hyvin pitkälti samaa mieltä kuvasta kuin sitä voimakkaasti kritisoineet ihmisetkin.

– Hän on... he ovat tietenkin äärimmäisen pettyneitä kuvaan, lehden lähde toteaa.

Lähteen mukaan Harris oli kuitenkin itse valinnut kuvaan jalkaansa lenkkarit, vaikka moni epäili Voguen stailistin olleen vastuussa niistä. Tuleva varapresidentti ei kuitenkaan Daily Mailin mukaan ollut tyytyväinen siihen, että rennompi asunsa päätyi kanteen saakka.

Brittilehden tietojen mukaan Harris toivoo, ettei kansikuvan aiheuttama kohu varasta kaikkea huomiota siltä, miten historiallinen hetki on kyseessä: otos on hänen ensimmäinen kansikuvansa Yhdysvaltojen ensimmäisenä naispuolisena ja värillisenä varapresidenttinä.

– Tämä on hänelle todella tärkeä hetki. Vogue symboloi niin paljoa nuorille naisille ja värillisille naisille. Tällaisissa lehdissä ei aina ole värillisiä naisia kannessa. Ei vain tässä lehdessä, vaan myös muissa sen kaltaisissa lehdissä, joten tämä oli suuri hetki hänelle, Daily Mailin haastattelema lähde sanoo.

Daily Mailin mukaan Harris toivoo, että artikkeli voi kohusta huolimatta toimia inspiraationa ihmisille sukupuolesta, rodusta ja iästä riippumatta ja todistaa, että unelmat ovat saavutettavissa.

Vogue totesi Daily Mailille toimittamassaan tiedotteessaan, että koko heidän tiiminsä rakasti epävirallisempaa ja rennompaa kuvaa Harrisista. Lehden mukaan siinä ilmentyi Harrisin luonne ja se kuvasti samalla myös sitä, mitä Yhdysvaltojen tuleva hallinto tulee edustamaan.

– Voguen tiimi rakasti kuvia, jotka Tyler Mitchell otti ja koki, että epämuodollisempi kuva vangitsi varapresidentiksi valitusta Harrisista aidomman ja lähestyttävämmän kuvan – jonka me koemme olevan yksi Bidenin ja Harrisin hallinnon tunnusmerkeistä, lehden edustaja kommentoi Daily Mailille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?