Maria Jungner kaatui peilijäällä tuhoisin seurauksin – kiidätettiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan: edessä kuukausien sairausloma

Ylen ruutukasvo Maria Jungner on parhaillaan sairaalahoidossa kaaduttuaan jäisellä tiellä ja loukattuaan itsensä erittäin pahasti.

Maria Jungneria ei tulla näkemään tv-ruuduissa hetkeen, sillä hän joutui pitkälle sairauslomalle.

11.1.2021 12:15

Tv-kuuluttaja ja toimittaja Maria Jungner joutui sairaalaan viikko sitten loukattuaan itsensä vakavasti. Tällä hetkellä Jungner on hoidossa Jorvin sairaalassa ja hänellä on edessä jopa kuukausien sairausloma.

– Liukastuin ja mursin vasemman olkapääni tosi pahasti. Nyt olen pitkällä sairauslomalla, poissa töistä ja toistaiseksi sairaalahoidossa. Olkapääni meni ihan säpäleiksi ja nyt se on rakennettu uudestaan, Jungner kertoo IS:lle puhelimitse sairaalavuoteeltaan.

Jungner kaatui viime viikon maanantaina ylittäessään jäistä, hiekoittamatonta tietä koiriensa kanssa.

– Se oli ihan peilijäätä ja jalat menivät vain alta. Putosin suoraan olkapääni päälle ja siitä sitten ambulanssilla suoraan sairaalaan. Olkapääni meni ihan pirstaleiksi.

Jungner kertoo koiriensa säikähtäneen emäntänsä onnettomuutta. Hän itse ei muista kaatumisensa jälkeen kaikkea, sillä makasi valtavan kivun takia maassa.

– Se kipu oli niin paha, etten ollut koko ajan tajuissani, enkä tiedä, mitä kaikkea siinä tapahtui. Huusin apua ja sain apua ulkopuolisilta. Siihen tuli nuoret tytöt, jotka soittivat ambulanssin ja auttoivat minua, Jungner kertoo pelottavista hetkistä.

– Sain huomata sen, että me ihmiset kyllä autamme toisiamme, kun on hätä, hän jatkaa kiitollisena.

Jungner kiidätettiin onnettomuuspaikalta sairaalaan ja hänen olkapäänsä leikattiin Töölön sairaalassa lauantaina. Jugner kertoo, että leikkauksessa hänen vakavasti vaurioituneeseen olkapäähänsä asennettiin titaanilevyjä, muttereita ja ruuveja, jotka jäävät paikalleen näillä näkymin pysyvästi.

Tv-kuuluttaja on kiitollinen häntä hoitaneille lääkäreille ja hoitajille siitä, miten lämpimästi ja ammattitaitoisesti he työskentelevät kovan kiireen ja koronapandemian keskellä.

– Suomessa on niin hieno terveydenhuolto, että kiitollisena ja nöyränä otan vastaan kaiken, mitä tässä olen saanut. Vaikka kaikki osastot tursuavat tällä hetkellä loukkaantuneita ja kaatuneita ihmisiä, silti täällä koronan keskellä henkilökunta venyy sellaisella tavalla, että haluan kiittää heitä todella paljon, Jungner sanoo.

Maria Jungner on toiminut tv-kuuluttajana jo yli 20 vuotta.

Nyt Jungnerilla on edessään pitkä hiljaiselo sekä hänen tv-työstään että sosiaalisesta mediasta. Jungner ei tiedä vielä, miten pitkään toipuminen lopulta kestää, mutta näillä näkymin edessä on useamman kuukauden sairausloma. Tällä hetkellä hän ei tiedä vielä edes sitä, milloin pääsee kotiin sairaalasta.

– Ilmeisen pitkä toipuminen on edessä. Joskus keväällä katsojat voivat ehkä tavata minut taas, Jungner sanoo vakavana.

– Kun näkisitte, miltä näytän nyt, niin ymmärtäisitte. Olen kuin joku bionic woman, kun on kaiken maailman ruuvia ja mutteria, hän jatkaa kepeämmin.

Jungner toivoo, että kaikki olisivat nyt äärimmäisen varovaisia liikenteessä ja liikkuessaan ulkona. Hän itse suunnittelee hankkivansa jääpiikit kenkiinsä sitten, kun pääsee taas jalkeille.

– Vinkkinä muille, että nyt ei kannata lähteä heilumaan ulos liikenteeseen ilman piikkikenkiä. Nyt on todella, todella liukasta.

Jungner kaatui ikävin seurauksin myös neljä vuotta sitten. Helmikuussa 2017 hänen korkokenkänsä korko juuttui raitiovaunukiskoihin, hän kaatui ja satutti ranteensa ja polvensa. Tuolloin vammat olivat kuitenkin huomattavasti pienempiä ja Ylen ruutukasvo selvisi niistä levolla ja viikon sairauslomalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?