CNN: Melania Trump pakoili parrasvaloja Washingtonin kaaoksen keskellä – lähipiiriltä kylmäävä paljastus ensimmäisen naisen puuhista

Melania Trumpin lähipiiristä väitetään CNN:lle, että Yhdysvaltain ensimmäinen nainen olisi ollut kongressitalon mellakan aikaan emännöimässä valokuvaustuokiota Valkoisessa talossa.

Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen Melania Trump on pysytellyt Washingtonissa kaaoksen keskellä visusti poissa valokeilasta. Rouva Trump ei ole ottanut kantaa mellakoihin Yhdysvaltojen kongressissa, eikä hänen olinpaikastaan ole ollut tietoa.

Nyt CNN tietää kertoa, että samaan aikaan kun Trumpin kannattajat riehuivat kongressitalossa muutaman korttelin päässä, oli Melania Trump organisoimassa valokuvaussessiota Valkoisessa talossa. Asian paljasti CNN:lle henkilö, joka kuuluu rouva Trumpin lähipiiriin ja tietää hänen päivittäisistä menoistaan.

Valkoisen talon ikkunoista pilkisteli CNN:n mukaan ammattimaiseen kamera- ja videotyöskentelyyn kuuluvia valoja. Lähipiiriin kuuluva henkilö kertoo nähneensä rouva Trumpin paikan päällä.

– Kuvia otettiin matoista ja muista esineistä päärakennuksessa ja itäisessä siivessä, Trumpin lähipiiristä kerrotaan.

Melania Trump on kertonut haluavansa kirjoittaa kirjan koriste-esineistä, joita hän on kerännyt ja säilyttänyt Valkoisessa talossa.

Rouva Trumpin väitetäänkin keskittyneen kuvausten saamiseen loppuun, vaikka Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressitaloon vain muutaman korttelin päässä. CNN huomauttaa, että he, muut mediat ja tiettävästi myös Valkoisen talon henkilökunta pyysivät rouva Trumpilta toistuvasti lausuntoa, joka rauhoittaisi levottomuudet, mutta hän ei halunnut sellaista antaa.

Melania ei ole ottanut toistaiseksi ollenkaan kantaa kongressitalon tapahtumiin. Toisen valkoisen talon syväkurkun mukaan Melanian viileä käytös johtuu siitä, että hän on jo kyllästynyt rooliinsa.

– Hän ei ole enää ollenkaan siinä mielentilassa henkisesti tai tunnetasolla, että hän haluaisi ottaa osaa tällaiseen keskusteluun, lähipiiristä väitetään.

Presidentti Donald Trump noudatti levottomuuksien keskellä liki samankaltaista linjaa kuin vaimonsa. Usean yhdysvaltalaismedian mukaan Trump vaikutti haluttomalta puuttumaan kannattajiensa toimintaan.

New York Timesin mukaan Trump linnoittautui kannattajilleen pitämänsä puheen jälkeen työhuoneeseensa. Bloombergin mukaan kesti 45 minuuttia ennen kuin presidentti saatiin suostuteltua lähettämään twiitti, jossa kehotetaan mellakoitsijoita pidättäytymään väkivallan käyttämisestä. Trump ei kuitenkaan vielä pyytänyt kannattajiaan lähtemään kotiin tai tuominnut väkivaltaisuuksia, joissa oli kuollut jo yksi ihminen.

Myöhemmin Valkoisen talon kansliapäällikkö Mark Meadows ja presidentin tytär ja neuvonantaja Ivanka Trump onnistuivat suostuttelemaan presidentin julkaisemaan videon, jossa hän sanoi kannattajilleen, että on aika lähteä kotiin. Videolla presidentti Trump toisti myös väitteitä, joiden mukaan vaalit varastettiin häneltä.

Twitter kertoi lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa jäädyttäneensä Yhdysvaltain väistyvän presidentin Donald Trumpin henkilökohtaisen Twitter-tilin, jolla oli yli 88 miljoonaa seuraajaa. Yhtiö perusteli päätöstään riskillä mahdollisesta väkivaltaan yllyttämisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?