Martina Aitolehti löysi ulkomailta uuden rakkaan rankan vuoden jälkeen – toivoo tältä vuodelta vain yhtä asiaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Martina Aitolehti löysi ulkomailta uuden rakkaan rankan vuoden jälkeen – toivoo tältä vuodelta vain yhtä asiaa

Martina Aitolehti on aloittanut vuoden 2021 onnellisena. Treenit sujuvat, rakkauselämä kukoistaa ja tasapaino on löytynyt.

Martina Aitolehti on tällä hetkellä onnellinen ja motivoitunut.

9.1. 8:15

Hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehdellä, 38, on yksi yleinen ja universaali toive alkaneelle vuodelle:

– Toivon eniten sitä, että tämä maailma normalisoituisi edes jonkin verran. Olen alusta asti ollut sitä mieltä, että koronan myötä tulee varmasti myös hyviä juttuja, vaikka tämä on ollut todella erikoinen ja vaikea vuosi monelle. Olisi ihana aloittaa 2021 ihan uutena aikakautena kaikille meille kaikille, Martina sanoo.

Viime vuosi oli yksi Martinan elämän rankimmista vuosista. Sen lisäksi, että korona vaikutti hänenkin elämäänsä, hän erosi keväällä lähes kymmenen vuoden parisuhteestaan. Eron myötä Aitolehti muutti asumaan tyttäriensä Victorian, 11, ja Isabellan, 8, ja rottweilerinsa Nalan kanssa Helsingin Kalasatamaan.

Vuosi sitten tammikuussa Martina ajatteli, että tuleva vuosi tulee olemaan hänen elämänsä vuosi. Kilpaurheilijan tavoin treenaava ja triathlonissa kisaava Martina oli asettanut vuodelle kovat tavoitteet.

– Kyllähän 2020 oli elämäni vuosi, mutta hyvin eri tavalla, mitä olin etukäteen ajatellut. Olin latautunut vuoteen todella vahvasti ja olin kovassa fyysisessä kunnossa. Yhtäkkiä kaikki suunnittelemani triathlonkisat peruttiin koronan vuoksi.

– En voi sanoa, että vuosi oli huono, vaikka paljon on tapahtunut isoja juttuja. Kriisitilanteet ovat sellaisia, joissa voi kasvaa ihmisenä ja niistä voi aina oppia jotain uutta.

Tällä hetkellä Martina on rakastunut nainen. Näin hän hehkutti marraskuussa Instagramissa julkaisussa, jossa totesi olevansa rakastunut, inspiroitunut ja hyvinvoiva nainen.

– Niin, kyllähän minulla joku on, Martina naurahtaa ja hymyilee.

Hän ei tahdo puhua uudesta Ruotsissa asuvasta rakkaastaan enempää julkisesti. Hiljattain pariskunta toivotti yhdessä vuoden 2021 tervetulleeksi Dubain lämmössä.

– Nyt minusta tuntuu siltä, että olen aidosti onnellinen. Nykyinen onneni on sellaista, että olen joka aamu herätessäni onnellinen. Minun ei tarvitse etsiä onneani erikseen jostain ja tehdä itseäni onnelliseksi. Sitä on vaikea selittää, Martina sanoo ja lisää:

– En voisi enää kuvitellakaan palaavani entiseen elämääni. Pelkäsin muutosta niin paljon, että ajattelin, etten selviä. Pelkäsin, vaikka elämässäni oli paljon asioita, joiden kanssa kipuilin ja siksi en ollut onnellinen. Kehomme ja mielemme tottuu elämään tiettyjen asioiden kanssa. Meidän on helpompi olla, kun uskottelemme itsellemme, että olemme onnellisia.

– Sen vuoksi olisi tärkeää tehdä töitä itsensä kanssa jatkuvasti ja tarkkailla omaa hyvinvointiaan.

Martina odottaa vuodelta 2021 sitä, että asiat normalisoituisivat.

Hyvinvointinsa kulmakiveksi Martina nostaa myös rauhoittumisen ja itsensä kanssa olemisen. Välillä hän uupuu henkisesti, kun työssä pitää olla paljon esillä ja menossa.

– Moni yrittää purkaa stressiä alkoholin ja sosiaalisten tilanteiden äärellä, mikä on ehkä pahin asia, mitä stressaantunut ihminen voi tehdä. Ymmärrän myös sen, että jos haluaa nollata, mutta usein se ei johda mihinkään.

Martinalle itselleen luonto on rauhoittava elementti. Kun asiat tuntuvat kaatuvan päälle, hän menee metsään ja hengittelee rauhassa raikasta ilmaa.

– Saatan tunti tolkulla tuijotella puita ja ihmetellä kuin pikkulapsi. Jos sisälläni on valtava mörökölli, saatan huutaa sen pihalle metsässä. Se oikeasti auttaa todella paljon.

Martina ei voisi enää kuvitellakaan palaavansa entiseen elämäänsä.

Tuotetiedot: Martinan vaatteet: marjapuuronvärinen treenisetti: KappAhl, värikkäät lenkkarit: Saucony, okranvärinen treenisetti: Kari Traa, keltaiset lenkkarit: SuperDry, keltainen treenisetti: Superdry, valkoiset lenkkarit: Björn Borg

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?