Rockin supertähti julkaisi koskettavan kirjoituksen Alexi Laihon muistolle – suomalais­kitaristin tokaisu ensi tapaamisella teki lähtemättömän vaikutuksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Rockin supertähti julkaisi koskettavan kirjoituksen Alexi Laihon muistolle – suomalais­kitaristin tokaisu ensi tapaamisella teki lähtemättömän vaikutuksen

Skid Row -yhtyeen nokkamies Sebastian Bach muistelee hiljattain menehtynyttä Alexi Laihoa omalla Instagram-tilillään.

5.1. 13:57

Musiikkimaailma kohahti eilen, kun tieto kitaristi Alexi Laihon kuolemasta saavutti ihmiset. Children of Bodom -yhtyeen keulamiehenä tunnetun Laihon kuolemasta tiedotettiin manageritoimiston välityksellä. Hän oli kuollessaan 41-vuotias.

Sittemmin niin monet mediat, fanit kuin kollegatkin ovat muistelleet Laihoa ja esittäneet osanottonsa muusikon läheisille. Myös Skid Row’n nokkamies ja laulaja Sebastian Bach muisteli ystäväänsä julkaisemalla kuvapalvelu Instagramissa pitkän kirjoituksen sekä yhteiskuvan.

Sebastian Bach muistelee Alexi Laihoa Instagramissa.­

Bach kertoo kirjoituksessaan, että kuva on peräisin Barcelonan rock-festivaalilta, joka järjestettiin heinäkuussa 2019. Sekä Bachin että Laihon yhtyeet esiintyivät tuolloin kyseisillä festareilla ja he jakoivat myös pukuhuoneen keskenään.

– Olen tuntenut Alexin vuosia. Hän kertoi minulle, kun tapasimme toisemme ensimmäisiä kertoja Hollywoodissa, että yksi hänen varhaisimmista rock-muistoistaan sijoittuu aikaan, jolloin hänen siskonsa meni katsomaan Skid Rowin Helsingin keikkaa. Alexi oli liian nuori menemään, Bach muistelee kuvatekstissään.

– Hän selitti minulle kuinka hulluksi hänet teki se, että soitimme keikan hänen kotikaupungissaan eikä hän voinut tulla. Hän rukoili ja vetosi vanhempiinsa, mutta he eivät antaneet hänen tulla keikalle. Hän kertoi minulle päättäneensä siinä hetkessä, mitä hän tahtoisi tehdä elämällään, Bach kirjoittaa.

Kuvatekstissään Bach myös kertoo viimeisistä nauruntäyteisistä hetkistään Laihon kanssa. Hän myös kehuu kitaristia lahjakkaaksi ja muistelee hetkeä, jolloin Laiho halasi häntä lavalla kesken keikan. Myös Bach osoitti osanottonsa Laihon faneille ja perheenjäsenille.

– Kiitos lahjakkuudestasi ja kiitos kaikista nauruista Alexi. Lähdit pois liian varhain. Vilpittömimmät osanottoni bändille, hänen isosiskolleen ja perheelleen. Sydämeni on kanssanne. Tulemme kaikki kaipaamaan sinua. Sinä rockasit helvetin lujaa. Juuri kuten sanoit tekeväsi Helsingissä vuosia sitten, Bach kirjoittaa.

Alexi Laiho nousi julkisuuteen Children of Bodom -yhtyeen riveistä. Yhtye nautti suurta suosiota niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin markkinoilla aina vuoteen 2019 saakka, jolloin yhtye järjesti jäähyväiskonserttinsa Helsingin jäähallissa. Vuonna 2020 Laiho perusti Bodom After Midnight -yhtyeen, joka ehti äänittää kolme kappaletta ennen Laihon kuolemaa.

Alexi Laiho menehtyi viime viikolla.­

Manageritoimiston mukaan Laiho menehtyi viime viikolla kodissaan Helsingissä. Laiho oli kärsinyt pitkäaikaisista terveysongelmista viime vuosien aikana.

Kollegoiden ohella Laihoa jäi kaipaamaan suuri perhe. Laiho oli naimisissa australialaisen Kelli Wrightin, 46, kanssa. Laiho kertoi IS:lle aiemmin omakotitalossa asuvan pariskunnan viettävän melko tavallista uusioperhe-elämää Wrightin kotimaassa Australiassa. Wrightillä on edellisestä liitostaan 11-vuotias tytär.

– Alexi oli mitä rakastavin ja uskomattomin aviomies ja isä. Sydämemme ovat ikuisesti palasina, Wright kommentoi puolisonsa kuolemaa manageriyhtiön välittämässä tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?