Alexi Laihon yllättävä kuolema järkytti bänditoverit – Olli Herman ei koskaan ehtinyt vastata kitaristin viimeiseen viestiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Alexi Laihon yllättävä kuolema järkytti bänditoverit – Olli Herman ei koskaan ehtinyt vastata kitaristin viimeiseen viestiin

Olli Herman ja Jussi69 kommentoivat ystävänsä äkillistä poismenoa Instagramissa.

4.1. 13:12

Musiikkimaailma, fanit ja ystävät järkyttyivät Suomen tunnetuimpiin kitaristeihin kuuluvan Alexi Laihon, 41, poismenosta. Manageritoimiston tiedotteen mukaan Children of Bodom -yhtyeen keulamiehenä maineeseen noussut muusikko menehtyi viime viikolla kodissaan Helsingissä.

Laulaja Olli Herman julkaisi riipaisevan kirjoituksen Instagramissa heti rakkaan ystävänsä kuoleman tultua ilmi. Herman kertoo murtuneena, ettei hän koskaan ehtinyt vastata Laihon lähettämään viestiin.

– Alexi, tulen kaipaamaan sinua. Tämä on niin uskomattoman vaikeaa. Lähdit niin äkillisesti. Menetin mahdollisuuteni päättää keskustelumme ja vastata viestiisi. Olen itkenyt silmät päästäni, Herman kirjoittaa.

Herman myöntää olevansa edelleen niin shokissa uutisista, ettei kykene ajattelemaan kunnolla.

– Olen edelleen aivan liian järkyttynyt, jotta voisin oikeasti jäsentää ajatuksiani sanoiksi. Sen aika on myöhemmin. Voin sanoa nyt vain, että rakastin sinua kuin omaa veljeäni. Kaipaan sinua valtavasti. Syvimmät osanottoni vaimollesi ja perheellesi, Herman sanoo surun murtamana.

Herman ja Laiho soittivat vuonna 2013 perustetussa The Local Band -nimisessä covereita esittävässä yhtyeessä, joka on ollut toiminnassa näihin päiviin saakka. ”Suomalaiseksi superkokoonpanoksi” kutsutussa yhtyeessä oli kaksikon lisäksi alunperin Archie Cruz ja Jussi69. Myöhemmin Samy Elbanna korvasi Cruzin.

Jussi69 hyvästeli ystävänsä Instagramissa julkaisemalla mustavalkoisen kuvan, jossa hän halaa Laihoa lavalla.

– Alexi Laiho 1979–2020. Olen järkyttynyt, ja tämä sattuu enemmän kuin osaan kertoa. Ikävöin sinua ja rakastan sinua niin paljon, rakas veljeni. Syvimmät ja vilpittömimmät osanottoni Alexin perheelle ja rakkaille. Lepää rauhassa, ystäväni, Jussi69 sanoo.

Archie Cruzkin julkaisi yhteiskuvan hänestä ja Laihosta. Myös Cruz kertoi olevansa uutisesta erittäin järkyttynyt.

– Olen shokissa... Syvimmät osanotot perheelle, Cruz kirjoittaa.

The Local Band esiintyi Helsingissä kesällä 2018.­

Laiho oli kärsinyt pitkäaikaisista terveysongelmista viime vuosien aikana.

Julkisuuteen hän nousi Children of Bodom -yhtyeen kautta vuonna 1993. Yhtye nautti suurta suosiota niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin markkinoilla aina vuoteen 2019 saakka, jolloin yhtye järjesti jäähyväiskonserttinsa Helsingin jäähallissa. Vuonna 2020 Laiho perusti Bodom After Midnight -yhtyeen, joka ehti äänittää kolme kappaletta ennen Laihon kuolemaa.

– Olemme musertuneita rakkaan ystävämme ja bändimme jäsenen äkillisestä poismenosta. Sanat eivät pysty kuvailemaan sitä järkytystä ja surua, jota tunnemme, Bodom After Midnight -yhtyeen Daniel Freyberg, Mitja Toivonen sekä Waltteri Väyrynen toteavat manageritoimiston välittämässä tiedotteessa.

Laiho täytti viime vuonna 40 vuotta. Hän kertoi syntymäpäivänsä tienoilla Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa elämänsä muuttuneen viime vuosina. Laiho kertoi tuolloin, että hänen elämässään oli uudenlaista suunnitelmallisuutta ja muita ”aikuisten juttuja”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?