Kitaristi Alexi Laiho, 41, on kuollut

Children of Bodom -yhtyeen keulamies Alexi Laiho, 41, on kuollut, kertoo muusikon manageritoimisto.

4.1.2021 12:05

Yksi Suomen tunnetuimmista kitaristeista Alexi Laiho, on kuollut, tiedottaa manageritoimisto. Children of Bodom -yhtyeen keulamiehenä maineeseen noussut muusikko menehtyi viime viikolla kodissaan Helsingissä. Laiho oli kärsinyt pitkäaikaisista terveysongelmista viime vuosien aikana.

Video yllä: Alexi Laiho uuden levyn teosta: Muutin käytännössä studiolle asumaan! (2015).

Alexi Laiho nousi julkisuuteen Children of Bodom -yhtyeen tiimoilta vuonna 1993. Yhtye nautti suurta suosiota niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin markkinoilla aina vuoteen 2019 saakka, jolloin yhtye järjesti jäähyväiskonserttinsa Helsingin jäähallissa. Vuonna 2020 Laiho perusti Bodom After Midnight -yhtyeen, joka ehti äänittää kolme kappaletta ennen Laihon kuolemaa.

– Olemme musertuneita rakkaan ystävämme ja bändimme jäsenen äkillisestä poismenosta. Sanat eivät pysty kuvailemaan sitä järkytystä ja surua, jota tunnemme, Bodom After Midnight -yhtyeen Daniel Freyberg, Mitja Toivonen sekä Waltteri Väyrynen toteavat manageritoimiston välittämässä tiedotteessa.

– Olemme kaikki syvästi järkyttyneitä ja surun murtamia. Toivomme koko perhe, että saamme rauhan päästä tämän vaikean ajan yli. Pikkuveljeni tullaan hautaamaan perhepiirissä, toteaa puolestaan Laihon sisar samaisessa tiedotteessa.

Alexi Laiho promootiokuvassa 2019.

Alexi Laiho kertoi uuden yhtyeensä perustamisesta IS:lle maaliskuussa. Hän kertoi tuolloin, että vaikka Children of Bodom hajosi, oli muusikolle selvää, että hän tulisi perustamaan vielä uuden yhtyeen.

– Oli ihan selvää, että mä jatkan. En kelannut kertaakaan, että rupeaisin lopettelemaan. Kysyin Danielilta, että mikä hänen kantansa on, ja olimme samaa mieltä: jatketaan ja etsitään uudet ukot, Laiho kertoi IS:lle tuolloin.

Laiho täytti viime vuonna 40 vuotta. Hän kertoi syntymäpäivänsä tienoilla Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa elämänsä muuttuneen viime vuosina. Laiho kertoi tuolloin, että hänen elämässään oli uudenlaista suunnitelmallisuutta ja muita ”aikuisten juttuja”.

– Olen ainakin oppinut pitämään itsestäni paremmin huolta. Olen sellainen helvetin kaheli, että opin melkein kaiken kantapään kautta. Kesti kauan tajuta, että ihminen tarvitsee myös lepoa ja pattereiden lataamista. Muuten tulee kolari, Laiho totesi Ilta-Sanomille vuonna 2019.

Kollegoiden ohella Laihoa jäi kaipaamaan suuri perhe. Laiho on seurustellut usean vuoden ajan australialaisen Kelli Wrightin, 46, kanssa. Laiho kertoi IS:lle aiemmin omakotitalossa asuvan pariskunnan viettävän melko tavallista uusioperhe-elämää Wrightin kotimaassa Australiassa. Wrightillä on edellisestä liitostaan 11-vuotias tytär.

– Alexi oli mitä rakastavin ja uskomattomin aviomies ja isä. Sydämemme ovat ikuisesti palasina, Wright kommentoi puolisonsa kuolemaa manageriyhtiön välittämässä tiedotteessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?