Maanjäristys keskeytti Nelosen suoran tv-lähetyksen – juontaja Iida Palosaari ryntäsi paniikissa ulos studiosta - Viihde - Ilta-Sanomat

Maanjäristys keskeytti Nelosen suoran tv-lähetyksen – juontaja Iida Palosaari ryntäsi paniikissa ulos studiosta

Nelosen suoraa tv-lähetystä juontanut Iida Palosaari joutui juoksemaan yllättäen tv-studiosta pois maanjäristyksen vuoksi.

29.12.2020 15:38

Nelosen suorassa Tiedä ja voita -tv-visassa tapahtui tiistaina kummia, kun ohjelman juontaja Iida Palosaari joutui juoksemaan studiosta ulos kesken maanjäristyksen. Useat uutissivustot ovat uutisoineet Kroatiassa tapahtuneesta voimakkaasta maanjäristyksestä. Tiedä ja voita -ohjelmaa lähetetään suorana lähetyksenä Kroatian rajanaapurista Unkarista.

Yhdysvaltain geologian tutkimuslaitoksen saamien tietojen mukaan maanjäristys tuntui paikoittain myös Unkarissa asti. Myös muun muassa The New York Times -lehti uutisoi maanjäristyksen tuntuneen Unkarissa saakka.

Kaupunkikisaa suorassa lähetyksessä vetänyt Palosaari hämmentyi toden teolla, kun studio alkoi yhtäkkiä täristä.

  • Katso tilanne yllä olevalta videolta!

Lähetyksessä näkyi, kun aluksi taustalla oleva joulukuusi alkoi väristä siten, että kuusessa roikkuneet koristepallot helisivät ja heiluivat. Palosaari katsoi hämmentyneenä ympärilleen.

– Siis mitä täällä tapahtuu? Tämä koko studio heiluu. Onko täällä joku poraamassa? Palosaari ihmetteli ympärilleen katsoen.

Tämän jälkeen Palosaari painoi yhtäkkiä korvassaan olevaa korvanappia.

– Mun korvanappiin sanottiin, että ”earthquake” (=maanjäristys), Palosaari sanoi ja naurahti hermostuneesti.

– Apua. Pitääkö mun mennä tänne...Palosaari pohdiskeli ääneen ennen kuin hän yhtäkkiä juoksi studiosta ulos.

Iida Palosaari kummasteli, mitä studiossa oikein tapahtuu, kun joulukuusi alkoi yhtäkkiä täristä.­

Juontajan poistuttua tv-ruudussa näkyi ainoastaan tyhjä tv-studio, jossa oli tärisevä joulukuusi. Palosaari oli studiosta pois yli neljä minuuttia ennen kuin palasi tilanteen rauhoituttua takaisin.

Peloissaan olevan näköinen Palosaari piteli korvanapistaan kiinni ennen kuin kertoi tv-katsojille, mistä oli kyse.

– Mun oli pakko käydä äsken ulkona, kun meillä oli täällä Unkarissa maanjäristys. Tämä ei ole mikään vitsi, Palosaari sanoi vakavana ennen kuin jatkoi:

– Varmana huomasitte, että mulla äsken heilui tuo joulukuusikin täällä. Meidän piti juosta tuonne kadulle, mutta kaikki näyttää olevan ihan hyvin ja seinät eivät kuitenkaan kaatuneet päälle.

Palosaari kertoi tv-katsojille, ettei ollut koskaan aiemmin elämänsä aikana kokenut maanjäristystä. Palosaari jatkoi parhaansa mukaan tv-visan juontamista. Hän huokaili ja hengitteli syvään ennen kuin vitsaili asiasta.

– Mulla on enää tässä kaksi työpäivää jäljellä. Mun viimeiset show’t. Mä en halua kuolla tässä rakennuksessa, Palosaari naurahti.

– Mä en halua jäädä kummittelemaan tänne Tiedä ja voita -studioon.

Tv-ruutuun jäi ilman juontajaa oleva kisastudio. Kuvakaappauksesta huomaa, kuinka joulukuusen latvassa oleva koriste on vinossa. Studioon palattuaan Palosaari vitsaili, että juuri tuo koriste olisi voinut lävistää ja tappaa hänet.­

Palosaari jatkoi kaupunkikisan juontamista, mutta myönsi lähetyksessä maanjäristyksen jääneen päähänsä pyörimään.

– Mietin, että miltäköhän olisi näyttänyt, jos tämä koko studio olisi kaatunut päälleni ja olisin romahtanut tässä suorassa lähetyksessä. Huh, huh kaikkea sitä voikin sattua. Ei kuitenkaan mitenkään ihmeemmin sattunut.

Palosaari sai vedettyä kaupunkikisan, jonka oikea vastaus oli Uusikaarlepyy, kunnialla loppuun.

Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat molemmat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?