Sauli Niinistö tapasi ohjaajalegenda Francis Ford Coppolan – julkaisi harvinaisen yhteiskuvan - Viihde - Ilta-Sanomat

Sauli Niinistö tapasi ohjaajalegenda Francis Ford Coppolan – julkaisi harvinaisen yhteiskuvan

Menestyselokuvistaan tunnettu Francis Ford Coppola on tavannut Suomessa ollessaan myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Francis Ford Coppola vieraili Suomessa joulukuun alussa.­

11.12.2020 12:56

Elokuvaohjaaja Francis Ford Coppola viihtyy parhaillaan Suomessa. Coppola vietti ensin tovin Ivalossa yhdessä yhdeksänvuotiaan pojantyttärensä kanssa. Virallisesti Coppola on Suomessa tällä viikolla Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen sekä Kansallisen audiovisuaalisen arkiston vieraana.

Coppola on matkansa aikana tavannut lukuisia suomalaisia. Yksi heistä on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Niinistö julkaisi omalla henkilökohtaisella Twitter-tilillään kuvan, jossa poseeraa kameralle yhdessä ohjaajalegendan kanssa.

– Francis Ford Coppola uskoo parempaan maailmaan – niin minäkin. Kiitos keskustelusta, Niinistö kirjoitti päivityksessään.

Coppola saapui Suomeen viime viikon tiistaina. Hän kertoi IS:lle aiemmin, että hänen pojantyttärensä on nauttinut matkasta suuresti. Coppola on vieraillut Suomessa aiemminkin. Vuonna 2002 hän kävi Sodankylän elokuvajuhlilla. Hän kehuu kokemusta mahtavaksi.

Koronan aiheuttamista poikkeustoimista huolimatta Coppola on nauttinut tästäkin matkastaan jo paljon.

– Lapissa asuvat ihmiset ovat olleet erittäin ystävällisiä. Heiltä voi oppia hyvin paljon, Coppola kiitteli IS:n haastattelussa.

– He ovat tottuneet kylmyyteen ja osaavat olla ystävällisiä kovissakin oloissa. Ehkä pandemia saa ihmiset yleisestikin kohtelemaan toisiaan ystävällisemmin, ohjaajalegenda haaveili.

Coppola kuuluu amerikkalaisen nykyelokuvan suuriin mestareihin, joka tunnetaan erityisesti Kummisetä-elokuvien kolmiosaisesta sarjasta (1972–1990) sekä sotaelokuvasta Ilmestyskirja. Nyt! (1979).

Elokuvien tekemisen lisäksi Coppola on kuuluisa omistamastaan vanhasta kalifornialaisesta viinitilasta, jonka hän hankki 1970-luvun puolivälissä. Viinitilan perustaja oli rikas suomalainen liikemies, vuonna 1842 Helsingissä syntynyt Gustaf Nybom.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?