Miss Suomi Viivi Altonen avautuu Instagramissa kammottavasta kokemuksestaan – ”Hän otti sorkkaraudan ja alkoi lyömään minua” - Viihde - Ilta-Sanomat

Miss Suomi Viivi Altonen avautuu Instagramissa kammottavasta kokemuksestaan – ”Hän otti sorkkaraudan ja alkoi lyömään minua”

Hallitseva Miss Suomi Viivi Altonen kertoo Instagramissa, että hänen tuttunsa pahoinpiteli hänet muutama vuosi sitten.

Viivi Altonen on Miss Suomi 2020.

11.12.2020 12:11

Syyskuussa Miss Suomeksi valittu Viivi Altonen, 23, kertoo Instagram-tilillään joutuneensa muutama vuosi sitten pahoinpitelyn uhriksi.

Altonen kertoo tuoreessa Instagram-julkaisussaan, että Un Womenin Oranssit päivät -kampanja on hänelle hyvin tärkeä, sillä hän on myös itse joutunut väkivallan uhriksi. Oranssit päivät kampanja pyrkii taistelemaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan nostattamalla tietoutta asiasta ja keräämällä varoja väkivallan vastaiseen taisteluun.

Altonen kertoo, että hänen oma kokemuksensa väkivallasta on vaikuttanut häneen valtavasti.

– Minä myös olen joutunut väkivallan kohteeksi. Kerron tämän siksi, että haluan tuoda voimaa kaikkiin, ketä tämä asia koskettaa: et ole yksin, Altonen kirjoittaa Instagramissa.

Altosen mukaan hänen tuttunsa pahoinpiteli hänet Mosambikissa muutama vuosi sitten.

– Asuin muutama vuosi sitten Mosambikissa. Oli yksi lauantai ja olin matkalla kotiin, kun paikallinen tuttu tuli auttamaan minua etsimään ystäväni avaimia. Lähdimme hakemaan taskulamppua, kun miehellä pimahti.

– Hän otti sorkkaraudan ja alkoi lyömään minua. Koko tilanne meni täydessä sokkitilassa, enkä vielä tajunnut silloin, että mitä on tapahtunut. Pienen ajan jälkeen pääsin pakoon ja juoksin kotiin. Olin hakattu mustelmille.

Altosen mukaan hän sai myöhemmin tietää, että kyseisellä henkilöllä oli päihdeongelma.

Altosen kertoo Instagramissa, että pahoinpitely on hänelle yhä vaikea asia, mutta se on myös kasvattanut häntä henkisesti.

– Kärsin tilanteesta pitkään, mutta olen löytänyt työkalut siihen, että olen päässyt elämässäni eteenpäin, hän toteaa.

Altonen kertoi aiemmin Seuralle, että hän lähti yksin Mosambikiin 19-vuotiaana. Hän asui Tofo -nimisessä kylässä puoli vuotta ja kouluttautui sinä aikana laitesukelluksen ohjaajaksi.

– Mosambik oli henkisesti tosi kasvattava kokemus. Minulla on tatuoituna jalkaani Tofon koordinaatit. Tatuointi muistuttaa minua ensimmäisestä itsenäisestä, pitkästä matkasta minkä tein, Altonen kertoi Seuralle.

Tamperelainen Altonen nappasi syyskuussa järjestetyssä Miss Suomi -finaalissa Suomen kauneimman kruunun ja tuli myös valituksi yleisön suosikiksi.

– Tuntuu ihan mahtavalta. En olisi osannut ikinä kuvitella. Tämä on ollut unelmani pitkään, vaikea edes sanoin kuvailla, Altonen hehkutti voittonsa jälkeen.

23-vuotias Altonen opiskelee yhteiskuntatutkimusta Tampereen yliopistossa ja työskentelee myyjänä paikallisessa vaateliikkeessä.

Hän kertoi odottavansa missivuodeltaan erityisesti Miss Universum -kisoja, jotka ovat olleet jo pitkään hänen unelmansa.

Viivi Altonen Miss Suomi -finaalissa syyskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?