Seiska: Jasper Pääkkönen, Krista Kosonen ja Antti J. Jokinen ostivat Airiston Helmen luksus­huvilat – tällaisesta paikasta on kyse - Viihde - Ilta-Sanomat

Seiska: Jasper Pääkkönen, Krista Kosonen ja Antti J. Jokinen ostivat Airiston Helmen luksus­huvilat – tällaisesta paikasta on kyse

Airiston Helmelle kuulunut kiinteistö on myyty eteenpäin.

Tältä näytti julkkiskolmikon ostama kiinteistö vuonna 2018.­

11.12.2020 6:39

Seiska uutisoi, että näyttelijät Jasper Pääkkönen ja Krista Kosonen ja tämän puoliso, ohjaaja Antti J. Jokinen ovat ostaneet Airiston Helmi -kiinteistön, joka sijaitsee Turun saaristossa.

Ilta-Sanomat on vahvistanut omistustiedot kiinteistörekisteristä. Lainhuudatustodistuksen mukaan kaupat on tehty toukokuussa.

Seiskan mukaan kolmikko maksoi ostoksestaan 1,1 miljoonaa euroa.

Nauvossa, Paraisten kunnassa sijaitsevalla tontilla on kaksi suurta rakennusta. Tontin pinta-ala on 3,8 hehtaaria.

Lainhuutotodistuksen mukaan Pääkkönen omistaa puolet, Kosonen yksi kahdeksasosaa ja Jokinen kolme kahdeksasosaa. Rasitustodistuksen mukaan Pääkkönen on ottanut kiinteistölle 1,3 miljoonan ja Jokinen sekä Kosonen yhteensä 700 000 euron kiinnityksen. Yhteensä 2 miljoonan euron arvoinen kiinnitys voi viitata siihen, että suunnitelmissa on joko rakennuttaa lisää taloja tai remontoida vanhoja.

Prostvikin Oxtorpissa sijaitsevaan kiinteistöön kuuluu muun muassa kaksi samanlaista huvilaa.­

Airiston helmi omisti useita kiinteistöjä ja saaria Turun saaristossa. Kiinteistörekisterin tietojen mukaan tunnettu kolmikko osti Oxtorp-nimisen kiinteistön, joka on tunnettu myös Prostvik Resortina.

Prostvik Resort on tiettävästi ollut vuokrattuna. Se on kuitenkin nyt poistettu kohdetta välittäneen yrityksen sivuilta.

Tältä näytti Prostvik Resort, kun se oli vielä Airiston Helmen omistama.­

Yritys on mainostanut, että kiinteistöön kuuluu kaksi suurta, identtistä huvilaa, joissa on molemmissa muun muassa viisi kahden hengen huonetta ja suuret saunatilat.

Tontilla on hulppealla näköalapaikalla sijaitseva palju, jonne mahtuu 20 ihmistä. Lisäksi paikalla on kesäkeittiö.

Suuresta paljusta voi katsella merimaisemaa. Paljuun mahtuu jopa 20 ihmistä.­

Tontilla on myös pieni rantahuvila, jossa on kaksi kahden hengen huonetta.

Rannassa sijaitsee myös sauna, jonne mahtuu parisenkymmentä ihmistä. Saunan isoista ikkunoista on merinäköala. Myös rantasaunan luona on palju.

Airiston Helmi nousi uutisotsikoihin vuonna 2018, kun keskusrikospoliisilla oli jättioperaatio samannimisen yrityksen kiinteistöllä. Tuolloin kerrottiin, että kotietsintää tehtiin noin kymmeneen kohteeseen ja etsintöihin osallistui yli 100 henkilöä. Krp:n lisäksi operaatioon osallistuivat Lounais-Suomen poliisi ja rajavartiolaitos.

Poliisi takavarikoi tuolloin 3,4 miljoonaa euroa käteistä. Takavarikon syynä oli epäily törkeästä rahanpesusta.

Yhtiön venäläisomistajan uutisoitiin viime vuonna luopuvan kaikista kiinteistöistään Suomessa. Syksyllä 2019 kerrottiin, että kiinteistöt olivat myynnissä ja osa jo myyty.

Rikostutkinta on yhä kesken. Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi Airiston Helmen takana olleen miljonäärin Pavel Melnikovin omaisuutta vakuustakavarikkoon lähes 2,4 miljoonaa euroa. Käräjäoikeuden mukaan Melnikovia epäillään törkeästä veropetoksesta vuosina 2008–2018 ja törkeästä työeläkevakuutusmaksupetoksesta vuosina 2010–2018.

Melnikov on kiistänyt rikosepäilyt.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?