Salla Paajanen avautuu Avussa massiivisesta kivustaan – joutui jättämään tv-lähetyksen väliin ensimmäistä kertaa 24 vuoteen - Viihde - Ilta-Sanomat

Salla Paajanen avautuu Avussa massiivisesta kivustaan – joutui jättämään tv-lähetyksen väliin ensimmäistä kertaa 24 vuoteen

Ylellä vuodesta 1996 asti juontanut Salla Paajanen kertoo Apu-lehdelle vakavista selkäongelmistaan.

10.12.2020 10:56

Ylen Ajankohtaisesta kakkosesta tuttu ja sittemmin tv-uutisia juontanut uutisankkuri Salla Paajanen, 56, kertoo tuoreimmassa Apu-lehdessä taistelustaan selkäkipujen kanssa.

Paajanen kertoo, että kaikki alkoi kuusi vuotta sitten nikamavälissä olevasta välilevyn pullistumasta, joka hoitui liikunnalla ja lääkkeillä. Tämän vuoden maaliskuussa kivut palasivat kuitenkin takaisin. Juhannuksen tietämillä hän oli sovittamassa juontovaatteita, kun kova kipu tuli taas. Paajanen kuvailee haastattelussa kipua tasoksi 10+, kun kipua kysyttiin asteikolla 1-10.

– Ensi kertaa urallani jouduin pudottamaan hanskat tiskiin ja jätin menemättä lähetykseen, Paajanen myöntää.

Lopulta selkä leikattiin elokuussa Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Sairaalakokemus ei ollut Paajaselle paras mahdollinen.

– Olin kuin lihasäkki, jota käänneltiin ja väänneltiin sillä välin, kun olin itse tiedottomana. Hoitajat ja lääkärit vaihtuivat koko ajan. Kukin vuorollaan tekee jonkun asian, Paajanen kuvailee Avussa.

Paajanen palasi töihin marraskuun lopussa. Yhteensä hän joutui olemaan pois töistä viiden kuukauden ajan. Toipuminen on sujunut hyvin, mutta tammikuun loppuun asti Paajanen kertoo tekevänsä suosiolla lyhyttä työviikkoa ja kuntouttavansa selkäänsä.

Paajanen kertoo haastattelussa, että hänellä on pitkä historia selkäongelmien kanssa. Kivut alkoivat jo nuorena ja pahenivat kolmekymppisenä.

– Välillä konttasin osan aamuista ja hinasin itseni nikama nikamalta pystyyn, hän muistelee haastattelussa.

Paajanen on pitkän linjan ammattilainen. Hän juonsi Ajankohtaista kakkosta vuosina 1996–2015. Vuodesta 2015 alkaen hän on toiminut Ylen alueellisten tv-uutisten juontajana.

Viime vuonna Paajanen avautui Seurassa poikansa menettämisestä Seurassa. Paajasen 22-vuotias Lauri-poika menehtyi junaturmassa vuonna 2012.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?