Melania Trump julkisti Valkoisen talon uuden, pramean tennispaviljongin – sai kansalaisilta tyrmäävän vastaanoton - Viihde - Ilta-Sanomat

Melania Trump julkisti Valkoisen talon uuden, pramean tennispaviljongin – sai kansalaisilta tyrmäävän vastaanoton

Paviljonki rahoitettiin yksityisiltä lahjoittajilta kerätyin varoin, mutta sen hintaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Donald Trumpin vaimo Melania ilmoitti tenniskentän remontin valmistuneen Valkoisessa talossa.­

9.12.2020 15:00

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump kertoo Valkoisen talon pihamaalle rakenteilla olleen tennispaviljongin valmistuneen.

Hankkeen suunnittelutyö alkoi vuoden 2018 alussa ja se sai liittovaltion virastojen hyväksynnän kesällä 2019. Projektin yhteydessä Valkoisen talon tenniskenttä ja sitä ympäröivä puutarha kunnostettiin ja tenniskentän viereen rakennettiin uudisrakennus.

Melania Trump kertoo Valkoisen talon julkaisemassa tiedotteessa olevansa iloinen paviljongin valmistumisesta ja kiittää kaikkia ”taitavia rakentajia”, jotka ovat mahdollistaneet tämän projektin.

– Toivon, että se toimii tulevaisuudessa Valkoisen talon asukkaille sekä vapaa-ajanvietto- että kokoontumispaikkana, Trump sanoo tiedotteessa.

Paviljonki sai sosiaalisessa mediassa pöyristyneen vastaanoton. Trumpia kritisoitiin muun muassa tällaisen hankkeen ajamisesta aikana, jolloin koko kansakunta taistelee koronavirusta vastaan. Twitterissä muistuteltiin muun muassa koronavirukseen kuolleiden lukumäärästä, joka lähentelee Yhdysvalloissa jo 300 000:ta.

Muiden muassa Daily Beast -lehden avustaja, toimittaja Molly Jong-Fast sivalsi sarkastiseen sävyyn Trumpia omassa twiitissään.

– Voi luoja, teho-osastoilla makaavat ihmiset tuntevat olonsa niin paljon paremmaksi nyt, kun Melania on saanut tennispaviljonkinsa valmiiksi, Jong-Fast kirjoittaa.

Paviljonkiprojekti herätti kohua jo maaliskuussa, jolloin Trump twiittasi kuvia rakennustöiden edistymisestä. Vain noin viikkoa myöhemmin Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronaviruksen maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Kuvia pidettiin tunteettomina sellaisena aikana, kun hengenvaarallinen virus levisi ympäri maailmaa.

Trump vastasi tuolloin kritiikkiin kipakasti ja arvosteli ihmisten negatiivista suhtautumista. Hänen mukaansa jokaisen arvostelijan tulisi tehdä jotain hyvää ja kehittävää omissa yhteisöissään.

Uusi tennispaviljonki rakennettiin Valkoisen talon eteläpuoliselle pihamaalle, ja se noudattelee tyyliltään Valkoisen talon arkkitehtuuria. Sen rakentaminen rahoitettiin yksityisiltä lahjoittajilta kerätyin varoin, joita Melania Trump myös kiitti tiedotteessaan kutsuen heitä ”Valkoisen talon anteliaiksi tukijoiksi. Hankkeen hintaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Melania Trump ja hänen miehensä, presidentti Donald Trump joutuvat muuttamaan pois Valkoisesta talosta 20. tammikuuta, jolloin vietetään Trumpin vaalit voittaneen Joe Bidenin virkaanastujaisia.

Melania Trump on aiemmin miehensä presidenttikauden aikana uudistanut muun muassa Valkoisen talon perinteistä ruusupuutarhaa. Trumpin edeltäjä Barack Obama muutti presidenttinä toimiessaan nyt kunnostetun tenniskentän soveltuvaksi koripallon pelaamiseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?