Sami Kurosen työt Radio Aallon aamujuontajana päättyvät

Sami Kurosen mukaan Nelosen radiokanavilla tapahtuu parhaillaan isoja muutoksia.

8.12.2020 13:41

Radio Aallon aamuja juontaneella Sami Kurosella on tällä hetkellä edessään uusi tilanne: kanavalla tehdään isompia muutoksia ja samalla päättyy myös Kurosen, Jenni Alexandrovan ja Jarkko Valteen juontama aamuohjelma.

– Tilanne on se, että Aallon aamutiimi ei tule jatkamaan, Kuronen vahvistaa.

– Se on normaali kuvio radiotaloissa, että muutoksia tehdään, ja nyt tulee vähän isompi muutos, Kuronen avaa tilannetta.

Muutokset eivät koske pelkästään Aaltoa.

– Muutoksia on luvassa muillakin kanavilla. Minun tehtäväni ei ole kuitenkaan lähteä avaamaan, että mitä ne muutokset käytännössä tarkoittavat.

Potkuista ei ole kyse, vaan tällä hetkellä Kuronen neuvottelee radiouransa jatkosta.

– Meillä on neuvottelut jatkosta kesken. Minulle tarjottiin uutta ohjelmaa, mutta se ei aikataulullisesti sopinut ensi vuoden suunnitelmiini, joten jouduin kieltäytymään.

– Sovimme, että jatkamme neuvotteluja Temppari-kuvausten jälkeen. Eli mitä ensi vuoteni radion osalta pitää sisällään, on vielä auki.

Sami Kuronen ja Jenni Alexandrova kuvattuna Radiogaalassa maaliskuussa 2016.

Fanit voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä Kuronen uskoo voivansa jatkaa radiotyön parissa jatkossakin.

– En ole todennäköisesti lähtemässä kokonaan pois. Pyrimme löytämään ratkaisun joka sopii kaikille osapuolille.

– Toivon mukaan asia ratkeaa ennen joulua. Aiomme istua alas heti kun pääsen Leviltä kotiin, Temptation Islandin kuvauksissa tällä hetkellä oleva Kuronen korostaa.

Kuronen on halunnut nähdä muutokset positiivisena asiana.

– Onneksi minulla on ollut paljon töitä viime vuosina, joskus ehkä liikaakin. Ehkä nyt on hyvä miettiä vähän kuvioita uusiksi.

– Radio tulee kuitenkin kuulumaan varmasti myös ensi vuoden suunnitelmiini, mutta miten ja kuinka paljon, niin se selviää myöhemmin.

Sami Kuronen juhli lokakuussa 2019 30-vuotista uraansa radiossa. Kuronen aloitti radiouransa jo teini-ikäisenä, kun hän alkoi tehdä ystävänsä kanssa Radio UBC:lle kahta ohjelmaa: listatyyppistä musiikkiohjelmaa sekä kuulijoiden terveisiä kertovaa toiveohjelmaa.

Sami Kuronen on juontanut myös Radio Suomipopilla.

Vuonna 1996 Kuronen siirtyi Uudestakaupungista Turkuun Radio Auran Aaltoihin ja hieman isompaan paikallisradioon. Samoihin aikoihin Kuronen alkoi tehdä töitä myös tv:n parissa. Hän työskenteli taustatoimittajana Oppia Ikä kaikki -ohjelmassa 1997–1998 ja kuultiinpa hänen ääntään myös 1998–2000 Mitä maksaa? -visailussa, jossa hän toimi voice overina.

Vuonna 2006 Kuronen siirtyi Nelonen Median palvelukseen, ja kun Radio Aallon lähetykset käynnistyivät tammikuussa 2007, Kuronen oli yksi kanavan äänistä. 2012 hän vaihtoi Aallosta Radio Suomipopille, kunnes joulukuussa 2019 hän palasi Radio Aallon aamuihin yhdessä Jenni Alexandrovan kanssa.

Television puolella Kuronen on nähty viime vuosina muun muassa Toisenlaiset teiniäidit -ohjelman juontajana kuin Temptation Island Suomen iltanuotioilla hiillostamassa osallistujia. Kuronen on parhaillaan Levillä kuvaamassa suosikkirealityn tulevaa tuotantokautta.

Ilta-Sanomat on aiemmin uutisoinut muistakin Nelosen radiokanavilla tapahtuneista uudistuksista:

Nelosen radiokanavat ja Ilta-Sanomat kuuluvat molemmat samaan Sanoma-konserniin.

Juttua muokattu 17:22: Täsmennetty tietoa Kurosen uran alusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?