Yksi esitys Linnan juhlissa puhuttaa somessa – poikkeava show sai vaikuttuneen vastaanoton

Alakouluikäisten kantaaottava räppi keräsi ylistystä sosiaalisessa mediassa.

7.12.2020 10:06

Itsenäisyyspäivän juhla näyttäytyi sunnuntaina varsin erilaisena kuin yleensä. Ohjelmanumeroiden erilaisuus riemastutti tv-katsojia kotisohvilla.

Yksi illan vauhdikkaimmista ohjelmanumeroista oli Biolapsien Ota pallosta kii -musiikkikappale. Suurelle yleisölle tuntematon Biolapset aloitti esityksensä energisesti, kun ryhmän viisi alakouluikäistä jäsentä pomppivat samassa tahdissa ja lauloivat ilmastonmuutoksesta.

”Biolapset! Hyvää itsenäisyyspäivää!” viisikko huudahti mikkeihin.

”Ilmastonmuutos huolettaa meitä. Miksei tyypeille mikään riitä? Kaikki me vauvasta vaariin voidaan tehdään jotain. Liity meihin! Tuu messiin ilmastoo suojelee, päättäjät pitäis saada kuuntelee” Biolapset räppäsivät.

Biolapset-ryhmään kuuluu yhteensä 14 jäsentä.

Esityksen jälkeen presidenttipari ja Biolapset keskustelivat hetken kappaleen teemasta. Biolasten Toivo esitti presidentti Sauli Niinistölle ja rouva Jenni Haukiolle myös hyvin napakan kysymyksen.

– Suojeletteko te metsiä?

– Toivo hyvä, suojelemme, ja erityisesti kuultuamme teidän viestinne, kahta enemmän. Jenni on joskus saanut oikein Metsähallituksen mitalin joskus, joten hän on meistä tässä hommassa parempi, Niinistö vastasi.

Vastaus kirvoitti myös hyväntuulisen naurahduksen rouva Haukiolta.

– Me tarvitsemme suojeltuja metsiä, me tarvitsemme kumminkin myöskin puuta oikein järkevästi käytettynä, Niinistö jatkoi.

Biolasten esitys sai somekansan riemastumaan. Joidenkin mielestä Biolapset oli jopa illan paras osuus, ja moni kiitteli, että lapset pääsivät juhlassa ääneen.

– ”Me ollaan vaikuttajii. Kaikki ystävät kuunnelkaa. Pelastetaan tää planeetta!” Tää breikkaava jääkarhu sulatti mun sydämen. BIOLAPSET, eräs ihastelee Twitterissä sydänemojin kera.

– Kaikki sankarit eivät käytä viittaa, eräs saneli englanniksi.

– Onko ikinä ennen olleet näin hyvin esillä Linnan juhlissa lapset, nuoret, ympäristöasiat ja saamelaiset – ei muistaakseni, mutta kiitos, että nyt on! Oli aikakin!

– Roihikalaiset skidit räppää ilmaston pelastamisesta. Parhaat Linnan juhlat ikinä.

– Nuo lapset oli illan parasta antia. Eniten lämmitti varkautelainen tuleva miljordääri, joka aikoi muuttaa aikuisena vähän isompiin ympyröihin... Kuopioon.

– Itä-Helsingistä koottu Biolapset ryhmä valloitti sydämet vauhdikkaalla esityksellään ainakin Somelan sohvalla. Myös presidenttipari näytti nauttivan.

Toivo oli pukeutunut jääkarhuksi.

Ryhmän sivuilla kerrotaan, että Biolapset ovat neljätoista 8-12 -vuotiasta lasta Itä-Helsingistä, jotka ovat huolissaan maapallon tulevaisuudesta ja ilmastonmuutoksesta ja kirjoittavat siitä räppiä. Biolasten ensimmäinen kappale Ota pallosta kii julkaistiin keväällä 2019.

Lasten ensiesiintyminen oli 20 000 ihmisen ilmastomarssilla 2019. Sen jälkeen he ovat keikkailleet erilaisissa tapahtumissa sekä esiintyneet televisiossa. Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio kutsui Biolapset esiintymään myös Turun kirjamessujen avajaisiin syksyllä 2019.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?