Vesa-Matti Loiri avautui MTV:llä poikkeuksellisesta vuodestaan – paljasti tekevänsä sittenkin vielä yhden albumin - Viihde - Ilta-Sanomat

Vesa-Matti Loiri avautui MTV:llä poikkeuksellisesta vuodestaan – paljasti tekevänsä sittenkin vielä yhden albumin

Loiri kertoi MTV3:n suorassa lähetyksessä, ettei korona ole vaikuttanut hänen elämäänsä juuri lainkaan.

Vesa-Matti Loiri paljasti MTV:llä tekevänsä vielä yhden levyn.­

6.12.2020 22:15

Ystävykset Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelmann vierailivat sunnuntai-iltana MTV3:n suorassa itsenäisyyspäivän televisiolähetyksessä. Musiikkiesitysten lisäksi sekä Loiri että Edelmann antoivat yhdessä haastattelun, jossa he kertoivat tunnelmistaan poikkeuksellisen vuoden lähestyessä loppuaan.

Edelmann kertoi MTV3:n haastattelussa peruneensa lähes kaikki keikkansa tämän vuoden osalta. Myös Loiri kertoi peruneensa joulukiertueensa. Hän kuitenkin totesi, että muilta osin korona ei ole hänen arkeaan juuri hetkauttanut.

– Minä esimerkiksi peruutin joulukiertueen. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin tämä korona ei ole vaikuttanut minun elämääni kovinkaan suuresti. Mä oon onnellisesti erakoitunut. Yksin oleminen on ihan okei, yksinäisyys on kurja juttu, mutta mä en koe itseäni yksinäiseksi, Loiri luonnehti televisiossa.

– Kyllä me ollaan selviämässä tästä. Minun mielestäni suomalaiset ovat aika esimerkillisesti noudattaneet näitä ohjeita, Loiri kiitteli.

Loiri esiintyi MTV3:n suorassa itsenäisyyspäivän lähetyksessä. Kuva vuodelta 2018.­

Vesa-Matti Loirin elämä puristettiin kansien väliin viime vuonna, kun kirjailija Jari Tervo kirjoitti taiteilijan elämäkerran. Kirjassa Loiri avasi myös elämänsä kipeitä asioita.

– Mä olen iloinen siitä, että mä sain kertoa asioita. Kyllähän ehkä kuva Vesa-Matti Loirista muuttui aika monen ihmisen kohdalla. Me päätettiin Tervon kanssa, että puhutaan niin kuin ne on, Loiri muisteli kirjan syntyprosessia.

Loiri on elämänsä varrella joutunut hyvästelemään patsi Mona-vaimonsa, myös kaksi poikaansa. Jan Loiri kuoli vuonna 1994 auto-onnettomuudessa vain 21-vuotiaana. Joonas Loiri kuoli kotonaan toukokuussa 2019 sairauskohtaukseen 37-vuotiaana.

– Jon kun kuoli, niin äiti kysyi multa, että enkö mä tee surutyötä ollenkaan. Kyllähän nämä on sellaisia asioita, kun lähdetään väärässä järjestyksessä täältä, niin kyllähän se kolahtaa. Mutta minä ajattelen vähän karmallisesti tätä elämää. Menetys on suuri, mutta sielu jatkaa matkaa, Loiri luonnehti MTV3:n haastattelussa.

Vesa-Matti Loiri paljasti MTV:llä tekevänsä vielä yhden levyn.­

Jo vuosikymmenten ajan Suomen eturivin taiteilijoihin lukeutunut Loiri kertoi itsenäisyyspäivänä myös iloisia uutisia. Loiri nimittäin paljasti julkaisevansa vastoin kaikkia odotuksia vielä yhden albumin, vaikka vuonna 2016 ilmestyneen Pyhät tekstit -levyn oli määrä jäädä hänen viimeisekseen.

– Mä olen päättänyt tehdä vielä yhden levyn. Mä olen tilannut kahdelta hienolta mestarilta, Hectorilta ja Timo Kiiskeltä biisin. Olen ottanut nokkahuilun takaisin ja aion vähän soittaakkin sitten. Eihän 75-vuotiaana vielä eläkkeelle jäädä, hän iloitsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?