Sean Conneryn alkuperäinen James Bond -pistooli huutokaupataan – ikonisella aseella päätä huimaava hinta - Viihde - Ilta-Sanomat

Sean Conneryn alkuperäinen James Bond -pistooli huutokaupataan – ikonisella aseella päätä huimaava hinta

Arvion mukaan ensimmäisestä Bond-elokuvasta tutun aseen hinta tulee nousemaan huimaksi.

Ikoninen ase odottaa nyt uutta omistajaansa.­

3.12.2020 22:35

Pala elokuvahistoriaa on myynnissä, nimittäin Sean Conneryn esittämän James Bondin ikoninen pistooli on huutokaupattavana. Näyttelijälegenda menehtyi 31. lokakuuta 90-vuotiaana.

Salainen agentti 007 ja tohtori No -elokuvassa nähty Walther PP -pistooli ilmestyi myyntiin Julien´s Auctions -huutokauppaan 3. joulukuuta. Arvokkaan pistoolin arvioidaan käyvän kaupaksi 150 000-200 000 dollarilla eli 123 000-164 000 eurolla.

– Meillä on kunnia saada hänen Walther PP -pistoolinsa huutokaupan päätuotteeksi muiden historiallisten muistoesineiden joukossa, huutokaupan toimitusjohtaja Martin Nolan kommentoi tiedotteessa.

Pistoolia säilytti alun perin britannialainen firma, joka on tarjoaa aseita ja erilaista rekvisiittaa elokuvatuotannoille. Liike huutokauppasi pistoolin vuonna 2006 sen nykyiselle omistajalle, ja pistooli on ollut ostajan omistuksessa tähän asti.

Vuonna 1962 ensi-iltansa saanut Salainen agentti 007 ja tohtori No oli ensimmäinen valkokankaalle päätynyt James Bond -elokuva. Rooli James Bondina teki Connerysta supertähden, jonka ura kesti vuosikymmenestä toiseen. Connery näytteli ikonista hahmoa yhteensä seitsemässä elokuvassa, joista kuusi oli virallisia James Bond -elokuvia.

Sean Connery tunnetaan ennen kaikkea valkokankaan ensimmäisenä James Bondia.­

Huutokaupattavana on myös muita merkittäviä esineitä, kuten rekvisiittaa Pulp Fictionista, Tom Cruisen kypärä Top Gun -elokuvasta sekä Arnold Schwarzeneggerin Terminator-elokuvasta tuttu takki. Julien´s Auctions -huutokauppa sijaitsee Hollywoodissa, ja tuotteita kaupataan myös verkossa.

Sean Connery jätti näyttelemisen vuonna 2006, eikä suostutteluista huolimatta palannut enää valkokankaalle.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?