Eetu, 31, riisuutuu uutuus­ohjelmassa ja valitsee alastomista naisista treffiseuralaisen – paljastaa, mikä kohuformaattiin osallistumisessa pelotti - Viihde - Ilta-Sanomat

Eetu, 31, riisuutuu uutuus­ohjelmassa ja valitsee alastomista naisista treffiseuralaisen – paljastaa, mikä kohuformaattiin osallistumisessa pelotti

Uutuusohjelmassa kumppania etsitään alasti. Ohjelmaan osallistunut Eetu kertoo, miksi haki mukaan kohua herättäneeseen formaattiin.

3.12.2020 6:31

Suomeen rantautuu tällä viikolla maailmalla kohua niittänyt hittiformaatti Naked Attraction. Deittiohjelmassa rakkautta etsitään käänteisessä järjestyksessä – ensin tavataan alasti ja vasta sitten mennään pukeutuneina ensitreffeille.

Kyseessä on varsin poikkeuksellinen formaatti Suomessa. Kumppanin valintakriteerinä toimii ainoastaan toisen vartalo, ja alastomien osallistujien eri ruumiinosat pääsevät tarkasti näkyville.

Yksi Naked Attraction Suomi -ohjelman osallistujista on helsinkiläinen Eetu, 31. Mies sanoo lähteneensä mukaan avoimin mielin ja katsomaan, mitä ohjelmalla on tarjota.

– Aluksi vitsailtiin kaverini kanssa osallistumisesta, mutta formaatti jäi mietityttämään. Samana iltana päätin laittaa hakemuksen, Eetu kertoo.

– Lähdin mukaan, jotta voisin kohdata omat pelkoni ja epävarmuuteni, hän pohjustaa.

Myös rakkaudelle olisi tilaa. Päihdetyöntekijänä toimiva Eetu on ollut sinkkuna vuoden verran. Hän kertoo harrastaneensa aiemmin paljon irtosuhteita. Takana on myös muutama pidempi parisuhde.

– Olen siinä vaiheessa elämääni, että haluaisin pysyvän parisuhteen, Eetu toteaa.

Eetun kertoo etsivänsä aitoa ja särmikästä naista. –Arvostan sitä, että erottuu massasta ja kantaa itsensä itsevarmasti. Persoonallisuus ja aitous ovat tärkeintä, Eetu kertoo.­

Jokaisessa jaksossa on päähenkilö, joka saa eteensä lasikoppeihin sijoitetut viisi alastonta sinkkua. Lasikoppien läpikuultavat seinät nousevat ylös pikkuhiljaa, joten ensin paljastuvat paljaat alavartalot, vasta viimeisenä kasvot.

Eetu valikoitui yhdeksi päähenkilöksi ja sai valita yhden naisista treffeille. Ennen valintaa hänkin riisui kaikki vaatteensa.

Formaatti on herättänyt keskustelua muun muassa ulkonäkökeskeisyydestä. Eetun mielestä ihmisestä oppii paljon pelkästään ulkoisen olemuksen perusteella.

– Jo se miten ihminen kantaa itsensä kertoo paljon. Valitsin treffeille naisen, joka miellytti ulkoisesti mutta myös, koska hänellä oli särmää ja pilke silmäkulmassa. Kyllä jo katseesta aistii, voisiko jotain kehittyä, Eetu perustelee.

– Onhan se tietysti kiva katsella naisten alastomia vartaloita, ei sitä voi kiistää, hän naurahtaa.

Kuntosalilla aktiivisesti käyvä Eetu toteaa, että kumppanin ulkonäöllä on hänelle merkitystä.

– Minulle on tärkeää, että vastapuolella olisi samanlaiset arvot siitä, että haluaa pitää itsestään aktiivisesti huolta.

Sinkut on sijoitettu lasikoppeihin, jotka avautuvat vähän kerrallaan.­

Aivan tavallisia kehoja

Eetu myöntää pohtineensa pitkään mukaan lähtemistä. Häntä mietitytti muiden reaktiot ohjelmaan osallistumisesta sekä alasti kameroiden eteen astuminen.

– Ihmisillä on vahvoja mielipiteitä alastomuudesta, etenkin jos se on julkista. Mietin, että monet näkevät sen pelkkänä sosiaalipornona, eivätkä ymmärrä formaatin syvempää merkitystä, Eetu pohtii.

– Lisäksi oma kehonkuvani on ollut vaikea. Olen tuntenut epävarmuutta aina jostakin, olen joko ollut liian laiha tai on ollut liikaa vatsaa. Pelotti todella paljon mennä kameroiden eteen alasti, hän tunnustaa.

Eetu korostaa halunneensa olla mukana ohjelmassa, jossa aivan tavalliset kehot pääsevät näkyville.

– Alastomuus on vielä tabu. Etenkin naisten kohdalla esimerkiksi alastonkuvat rinnastetaan aina seksuaalisuuteen tai huomion hakemiseen, vaikka siitä ole välttämättä kyse, hän korostaa.

– Kaikkien tulisi olla ylpeitä vartaloistaan. Haluan omaltani osaltani tehdä alastomuudesta normaalimpaan, hän linjaa.

Formaatissa tyypillisesti kommentoidaan osallistujien vartaloita suorasanaisesti. Eetu mietti aluksi, miten hän suhtautuisi, jos joutuisi kuulemaan negatiivisen kommentin vartalostaan.

– Eihän se kivaa olisi, jos kehoni ei miellyttäisi deittiäni. Lopulta ymmärsin, ettei sillä ole mitään väliä. Se ei tarkoita, että kehossani olisi jotain vikaa, vaan sitä, että ulkonäköni ei vain miellytä tätä yksittäistä henkilöä.

Eetu on varautunut myös siihen, että sosiaalisessa mediassa palautetta saattaa olla laidasta laitaan ja myös hänen ulkonäkönsä saattaa joutua syyniin.

– Minua surettaa ainoastaan se, kuinka kapeakatseisia ihmiset ovat. Olen kuitenkin lähtenyt ohjelmaan mukaan vain itseni takia ja päättänyt, etten tule noteeraamaan negatiivisia kommentteja, hän painottaa.

Pitkä kuvauspäivä

Eetun mukaan jakson kuvauksissa vierähti kokonainen päivä ja illalla hän suuntasi valitsemansa naisen kanssa treffeille.

Eetun mukaan naiset eivät joutuneet seisomaan lasikopeissa pitkiä aikoja kerrallaan, vaan kuvauksissa järjestettiin taukoja ja pidettiin huolta, että kaikilla on hyvä olla.

Hän kuvailee kuvauspäivää pitkäksi, mutta antoisaksi ja miellyttäväksi. Hänet yllätti se, miten vapauttavalta ihmisten edessä alasti seisominen tuntui.

– Kuvauspäivä oli todella jännittävä, mutta kun lopuksi kävelin alasti takaisin studioon, minulla oli todella euforinen olo, Eetu kuvailee.

– Olen todella sanavalmis tyyppi, mutta siinä kohtaa menin aivan sanattomaksi. Jännitys purkautui ja omien pelkojen kohtaaminen sai aikaan mielettömän mahtavan reaktion. Oli kaikkinensa ainutlaatuinen kokemus, hän hehkuttaa.

Eetu otti kokemuksesta inspiroituneena tatuoinnin, jossa lukee ”on ok olla nakkena”.­

Naked Attraction Suomi Dplay+ perjantaisin 4.12. alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?