Sedu Koskinen uhmakkaana Sanna Ukkola Livessä – nimitti Suomen koronareaktiota höpötykseksi ja kyseenalaisti rokotteet - Viihde - Ilta-Sanomat

Sedu Koskinen uhmakkaana Sanna Ukkola Livessä – nimitti Suomen koronareaktiota höpötykseksi ja kyseenalaisti rokotteet

63-vuotias ravintolakeisari kertoi itse kieltäytyvänsä covid-19-rokotteesta periaatesyistä.

Ravintoloitsija Sedu Koskisen pandemia-ajan bileaikeet ovat herättäneet sekä poliisin että aluehallintoviraston uteliaisuuden.­

2.12.2020 20:51

Korona-ajan megabilesuunnitelmiensa vuoksi keskelle kohua ajautunut yrittäjä Seppo ”Sedu” Koskinen vieraili keskiviikkoiltana AlfaTV:n Sanna Ukkola Live -keskusteluohjelmassa.

Lähetyksen aikana toimittaja Sanna Ukkola tivasi Koskiselta, miksi hän oli päättänyt uhmata asiantuntijoita järjestämällä 200 ihmiset juhlat keskellä pandemiaa.

– No mä en usko näitä asiantuntijoita. Sanotaan näin, Koskinen täräytti.

Koskinen kertoi aiemmin Ilta-Sanomille siirtäneensä juhlien ajankohtaa uudellevuodelle, jotta hänen ystävänsä eivät joutuisi kärsimään niihin osallistumisesta. AlfaTV:n haastattelussa Koskinen sanoi huomioineensa päätöksessään myös työntekijänsä sekä negatiivisia yhteydenottoja levy-yhtiöiltään saaneet esiintyjät.

Ukkolalle Koskinen perusteli juhla-aikeitaan Suomen vähäisellä tehohoitopotilaiden määrällä sekä kuolleiden korkealla keski-iällä. Lisäksi hän kertoi suurimman osan tartunnan saaneista tuttavistaan olleen oireettomia tai lieväoireisia.

– Ei siellä (bileissä) ole 84-vuotiaita vaan sinne tulee pelkästään terveitä ihmisiä, jotka testataan ja joilta kysytään, onko oireita ja tuntuuko kipeältä. Mitataan kuume ja pidetään maskit päällä. Ihan normaalia elämää. Ei se sen ihmeempää ole.

Valtioneuvoston päätöstä rajoittaa ravintoloiden aukioloaikoja Koskinen luonnehti typeräksi. Todisteita ravintoloiden vaikutuksista tartuntatilanteen pahentumiseen ei hänen mukaansa olla esitetty.

– Että ennen kymmentä ei tartu ja kymmenen jälkeen tarttuu? Siinä ei ole mitään loogista ajattelua, Koskinen tuhahti.

Koskisen mukaan huomattavasti ravintoloita enemmän virus leviää kotioloissa ja yksityisbileissä. Vastuun tartunnoista ravintolakeisari sysäsi maan ulkorajat avanneelle hallitukselle sekä sukulaiskäynnit sallineille hoivakodeille.

Suomen reaktiota epidemiaan Koskinen luonnehti höpötykseksi ja ylireagoinniksi. Hän huomautti, että viruksia on ollut maailmalla läpi historian.

– Korona on tullut jäädäkseen. Se ei lähde mihinkään. Sen kanssa täytyy vain elää ja sopeutua siihen.

Kun Ukkola muistutti Koskista pian markkinoille saapuvista rokotteista, jyrähti Koskinen, ettei rokotteista tiedetä mitään.

– Sitä ei tiedetä, auttaako se vai ei. Se on lääketehtaiden mielipide tällä hetkellä.

Koskinen sanoi aikovansa itse kieltäytyä koronarokotteista periaatesyistä.

Koskisen oli alun perin määrä järjestää juhlat itsenäisyyspäivän aattona Helsingissä. Muun muassa hoitoalan työntekijät ilmaisivat huolensa, että juhlat toimivat koronalinkona. Myös poliisi ja aluehallintovirasto ovat olleet niistä kiinnostuneita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?