Radiojuontaja Kimmo Sainiolta järkyttynyt päivitys 13 vuoden työuran jälkeen: ”Palkankorotus muuttuikin irtisanomiseksi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Radiojuontaja Kimmo Sainiolta järkyttynyt päivitys 13 vuoden työuran jälkeen: ”Palkankorotus muuttuikin irtisanomiseksi”

HitMix-kanavan juontaja Kimmo Sainio kertoo Instagramissa, että hän menetti yllättäen työpaikkansa.

30.11.2020 18:32

Radiojuontaja Kimmo Sainio kertoo Instagram-tilillään, että hänen työsuhteensa HitMix-radiokanavalla on yllättäen päättynyt. 41-vuotias Sainio juontaa kanavan iltapäiväohjelmaa.

– Potkut? Olen aina ollut rehellinen asioistani ja aion olla nyt myös. Oloni on vähintäänkin epäuskoinen kun muutamia viikkoja sitten myönnetty palkankorotus muuttuikin nyt irtisanomiseksi. Miten tässä näin kävi, en tiedä oikein itsekään, Sainio kirjoittaa Instagram-tilillään.

Sainio kertoo, että hän on tehnyt yhteensä 13 vuoden uran Metroradio Finlandilla ja myöhemmin sen ostaneella Sanomalla. Hän ihmettelee, miksi hänen työsuhteensa yhtäkkiä päättyy.

– Kaikki, jotka mut tuntee, tietää mun työmoraalin. Mä tiedän, että tässä ei ole mitään henkilökohtaista ja en ole tehnyt mitään väärää. Päinvastoin. Siksi en voi kun ihmetellä tätä päätöstä, mikä mulle nyt tuli, Sainio kirjoittaa.

Sainion mukaan hän jatkaa vielä hetken HitMixin juontajana ennen kuin lopettaa. Hän kertoo tilanteen nostattavan pintaan erilaisia tunteita.

– Olen yllättynyt, pettynyt ja toiveikas samaan aikaan. Yllättynyt siksi, että mulle ei löytynyt paikkaa näin isosta talosta, joka on ollut mulle kuin perhe. Pettynyt siksi, että mun työpanos ei riittänyt, vaikka annoin kaikkeni ja vähän ylikin. Toiveikas siksi, että nyt ensimmäistä kertaa näen, onko mulle töitä muualla.

Sainion mukaan häntä mietityttää se, mistä hän seuraavaksi löytää itselleen työpaikan. Ennen HitMixiä hän työskenteli muun muassa Metro FM- ja Radio Suomipop -kanavilla.

– Mua jännittää se, että olenko näiden vuosien aikana jäänyt alalla olevien toimijoiden mieleen. Näkeekö joku mussa potentiaalia tekijäksi työpaikalleen.

IS tavoitti Nelonen Median ohjelmajohtaja Rene Mäkisen. Mäkisen mukaan työnantaja ei voi kommentoida asiaa.

– Emme voi ikävä kyllä kommentoida yksityisten ihmisten sopimusasioita tai työsuhteita, Mäkinen sanoo.

HitMix ja Ilta-Sanomat kuuluvat Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?