Näin heikkoon kuntoon koronatartunta vei Niklas Hagmanin – tanssipari Kia Lehmuskoski paljastaa ex-kiekkotähden oireet - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin heikkoon kuntoon koronatartunta vei Niklas Hagmanin – tanssipari Kia Lehmuskoski paljastaa ex-kiekkotähden oireet

Niklas Hagmanin tanssipari Kia Lehmuskoski kertoo, että koronatartunnan alkuperä on täysi mysteeri.

29.11.2020 20:48

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa kuultiin todellinen shokkiuutinen, kun Niklas Hagman kertoi joutuvansa jättämään kilpailun kesken koronavirustartunnan vuoksi.

Ex-kiekkoilijan tanssipari Kia Lehmuskoski kertoo IS:lle olevansa todella pahoillaan tilanteesta.

– Täytyy sanoa, että kädet tärisee ja itku on herkässä koko ajan, Lehmuskoski kommentoi ääni murtuen.

Lehmuskosken mukaan he tekivät päätöksen kisasta jättäytymisestä tämän viikon lopussa.

– Päätös oli tehtävä hyvissä ajoin ennen viikonlopun lähetystä. Niklas teki päätöksen vedoten omaan oloonsa, Lehmuskoski toteaa.

Hagmanin vointia seurattiin tarkasti ja hän oli tanssiparinsa kanssa yhteydessä joka päivä. Pian kävi kuitenkin selväksi, ettei fyysisesti raskaita tanssisuorituksia ollut mahdollista tehdä.

– Oireet oli onneksi lieviä, mutta lämpöily vain jatkui ja jatkui. Häneltä lähti maku- ja hajuaisti, ja väsymystila oli tosi kova. Hän hengästyi, kun yritti lähteä portaita ylös ja alas, Lehmuskoski kuvailee Hagmanin oireita.

– Hänellä ei vain yksinkertaisesti ollut voimavaroja jatkaa enää treenejä. Hän on aika heikossa kunnossa ollut. Ei ollut niin paha korona, kuin olisi voinut olla, mutta kyllä se häneltä voimat vei, Lehmuskoski myöntää.

Lehmuskosken mukaan Hagman teki päätöksen täysin oman olonsa pohjalta.

– Tässä kohtaa ei lähdetä vaarantamaan kenenkään terveyttä. Niklas sanoi, kun hän huomasi, että lämpö ei laske ja olo ei kohene, niin siinä kohtaa päätös oli helppo, Lehmuskoski sanoo.

Tartunnan alkuperä on edelleen täysi mysteeri.

– Aluksi kumpikin ihmettelimme, että miten se voi olla positiivinen se testi. Niklaksella alkoi oireina lämpöily ja voimattomuus, väsymys ja kipeät lihakset. Ajattelimme, että se on väsymystila kisan takia, Lehmuskoski kuvailee.

– Niklas on pitänyt äärettömän hyvää huolta ettei halaile, kättele tai mene paikkoihin, jossa on paljon ihmisiä. Olemme olleet äärettömän tarkkoja molemmat. Olen halunnut suojella Niklasta ja hän minua, että pidämme yksityiselämässä maskit naamassa. Uutinen positiivisesta tuloksesta oli kummallinen. Nyt oli vain todella huono tuuri, Lehmuskoski huokaisee.

Hagmanin sairastumisen jälkeen molemmat viettivät 10 päivää karanteenissa.

– Tänään (sunnuntaina) pääsin karanteenista. Niklaksella oli sama juttu, mutta hänen karanteeninsa loppui jo eilen. Altistuneella ja sairastaneella voi olla erilaiset karanteenit, hänellä oli päivän lyhyempi kuin minulla. Olen antanut kaksi näytettä, ja molemmat ovat olleet negatiivisia, Lehmuskoski kertoo.

Vaikka Lehmuskoski ei itse sairastunut, oli hänellä kova huoli tanssiparinsa voinnista.

– Onneksi en itse sairastunut, mutta tuska oli kova, kun tiesi, että toinen oli sairaana kotona. Oli kova huoli, että sairastuuko itse ja sairastuuko Niklaksen perhe. Ei ollut helppo 10 päivää, Lehmuskoski myöntää.

Karanteenin aikana Lehmuskoski ja Hagman olivat päivittäin yhteydessä.

– Joka päivä laitoin viestiä, että miten hän voi. Soiteltiin myös useasti 10 päivän aikana, Lehmuskoski kertoo.

Pettymys on tällä hetkellä kova, sillä Hagman ja Lehmuskoski kantoivat jopa voittajasuosikin viittaa.

– On tosi tyhjä olo tällä hetkellä, kun tämä loppuu yhtäkkiä näin seinään. Tämä tuntuu kamalalta, että viimeiset treenimme olivat sellaiset, että mietimme, että tästä viikosta tulee niin siisti. Ei olisi voinut ikinä uskoa, kun lähdimme treenikseltä, että tänne ei sitten enää tulla, Lehmuskoski sanoo.

Lehmuskoski kehottaakin kaikkia ottamaan koronapandemian ja sen ehkäisemisen vakavasti.

– Pitäkää maskeja ja ottakaa tauti tosissanne. Nyt kun näin kuinka huonossa kunnossa ihminen on, joka normaalisti on tosi hyväkuntoinen, niin tämä korona ei ole oikeasti mikään leikin asia. Haluan lähettää paljon tsemppiä heille, jotka taistelee töissä tai yrityksissä koronan takia tai sairastavat koronan vieläkin vakavammin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?