Peppi Pitkätossu -elokuvien tähti kertoo harvinaisessa haastattelussa elämästään megasuosion jälkeen – sairasti koronan ja kiertää nyt vanhainkodeissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Peppi Pitkätossu -elokuvien tähti kertoo harvinaisessa haastattelussa elämästään megasuosion jälkeen – sairasti koronan ja kiertää nyt vanhainkodeissa

Inger Nilsson tuli tunnetuksi Peppi Pitkätossuna 1960-luvulla.

24.11.2020 20:48

Ruotsin koronatilanne on pahentunut viikko viikolta, maassa on tilastoitu jo yli 6 000 taudin aiheuttamaa kuolemaa ja yli 200 000 sairastunutta.

Yksi koronan sairastaneista on Expressenin mukaan Peppi Pitkätossu -sarjasta ja elokuvista jättisuosioon singahtanut Inger Nilsson, 61. Nilsson näytteli vain 8-vuotiaana Peppi Pitkätossua ja hurmasi sekä kotimaassaan että maailmalla.

Rooli Peppinä teki Nilssonista kansainvälisen tähden, mutta myös leimasi hänet pysyvästi. Nilsson kertoi aiemmin, ettei hän saanut rooleja teatterissa, sillä ohjaajat pelkäsivät hänen tuovan yleisölle mieleen ainoastaan Pepin.

– Menin aikuisena teatterikouluun. Mutta kukaan teatterijohtaja ei halunnut palkata minua, Nilsson kertoi vuonna 2013.

Inger Nilsson tuli tunnetuksi vekkulina, punatukkaisena Peppi Pitkätossuna 1960-luvulla.­

Nyt Nilsson kertoo Expressen-lehden tuoreessa haastattelussa, että tällä hetkellä hän keikkailee vanhainkodeissa kotiseudullaan Uppsalassa. Työ tuntuu kuitenkin väsyttävältä, sillä hän sairastui aiemmin koronaan.

– Kärsin koronasta ja olin sairaana kaksi viikkoa, Nilsson kertoo Expressenille.

Nilssonin mukaan koronaan sairastuminen oli pelottava kokemus, vaikka hän ei sairastunut kovin vakavasti.

– Kehoni on väsynyt. Minun täytyy levätä usein. Minulla oli korkea kuume, kun olin sairaana ja peloissani. Mutta luultavasti pärjäsin kuitenkin melko hyvin. Mutta tauti on edelleen olemassa, mutta vahvistun hiljalleen, hän sanoo.

Inger Nilsson kuvattuna kaksi vuotta sitten.­

Koronasta hiljalleen toipuva Nilsson tekee tällä hetkellä yhteistyötä Uppsalan kunnan kanssa ja viihdyttää vanhainkotien asukkaita. Hän laulaa ja kertoo heille tarinoita siitä, kuinka tapasi Peppi Pitkätossun luoneen Astrid Lindgrenin, millaista oli näytellä Peppiä ja miten se vaikutti hänen elämäänsä.

– Kun sää on hyvä, asukkaat tulevat ulos katsomaan. Muuten he pysyttelevät sisällä ja katsovat esitystä avoimista ikkunoista, Nilsson kertoo.

Nilssonin mukaan Peppi-elokuvat ovat leimanneet hänen koko elämäänsä. Hän ei muista millaista oli olla ”tavis”, sillä hän on ollut kuuluisa lapsesta saakka.

– Vuonna 1969 oli vain kaksi tv-kanavaa. Peppiä esitettiin lauantaisin ja se uusittiin sunnuntaisin. Muistan, kuinka papit olivat vihaisia, että uusinta lähetettiin juuri kun oli jumalanpalvelus. Ihmiset jäivät kotiin ja katsoivat Peppiä sen sijaan, että olisivat menneet kirkkoon, Nilsson muistelee Expressenille.

Nilsson oli suuri tähti myös muualla Euroopassa. Hän kertoo, ettei saanut hetken rauhaa matkustaessaan ulkomaille. Nilssonin mukaan hän on muun muassa Saksassa äärimmäisen suosittu edelleen ja ihmiset jonottavat hänen hotellinsa ulkopuolella tuntitolkulla nähdäkseen edes vilauksen idolistaan.

Nilssonin rinnalla Peppi-elokuvissa nähtiin Annikaa näytellyt Maria Persson ja Tommia esittänyt Pär Sundberg.

Perssonin elämä luisui alamäkeen lapsitähteyden jälkeen ja nykyään hän elää rutiköyhänä Mallorcalla. Hän on menettänyt liikuntakykynsä polvensa nivelrikon vuoksi. Viime vuonna Persson kertoi saksalaislehdelle olevansa katkera siitä, että hänen kasvoillaan myydään yhä tänäkin päivänä oheistuotteita, joista hän ei saa penniäkään.

– Olen hyvin vihainen. Näen itseni koko ajan tv:ssä ja kasvoni ovat palapeleissä ja leluissa, Persson totesi Welt-lehdelle viime vuonna.

Inger Nilsson kuvattuna kaksi vuotta sitten.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?