Whitney Houstonin ja Bobby Brownin perheen kirous ei hellitä – jo neljä traagista kuolemaa 8 vuoden aikana: tytär koki saman kohtalon kuin äitinsä - Viihde - Ilta-Sanomat

Whitney Houstonin ja Bobby Brownin perheen kirous ei hellitä – jo neljä traagista kuolemaa 8 vuoden aikana: tytär koki saman kohtalon kuin äitinsä

Muusikko Bobby Brownin perhettä kohtasi jälleen tragedia, kun laulajan poika kuoli 28-vuotiaana.

20.11. 22:00

Eilen torstaina amerikkalaismediat uutisoivat R&B-tähti Bobby Brownin pojan Bobby Brown Jr. kuolleen vain 28-vuotiaana.

– Ei ole sanoja kuvailemaan tätä tuskaa, murheenmurtama Bobby Brown sanoi Hollywood Reporterille.

Amerikkalaislehtien mukaan Brown Jr. oli sairastellut jo jonkin aikaa ja joutunut sairaalaan flunssankaltaisten oireiden takia. Kuolinsyytä ei toistaiseksi ole kerrottu julkisuuteen.

Kyseessä on jo neljäs kuolemantapaus Brownin perheessä kahdeksan vuoden sisällä ja sosiaalisessa mediassa on jopa puhuttu ”Brownin perheen kirouksesta”.

80-luvulla New Edition -yhtyeen riveistä maailmantähdeksi ponnahtanut Brown tunnetaan oman musiikkiuransa ohella etenkin Whitney Houstonin aviomiehenä.

Musiikkimaailma kohahti, kun rakastettu laulaja Whitney Houston löydettiin elottomana hotellihuoneensa kylpyammeesta helmikuussa 2012. Houston oli 48-vuotias.

Houstonin elimistössä kerrottiin olleen kokaiinia, marihuanaa, vahvoja psyykenlääkkeitä ja lihasrelaksantteja. Kuolinsyytutkijan mukaan kokaiinin vaikutukset olivat osittain syynä siihen, että laulaja hukkui kylpyammeeseen.

Bobby Brown ja Whitney Houston avioituivat kesällä 1992. Suhde oli myrskyisä ja päihteiden värittämä alusta asti. He erosivat vuonna 2007.­

Fanien syyttävä sormi osoitti tuolloin ex-puoliso Bobby Brownia, jonka uskottiin aikoinaan tutustuttaneen tähden huumeisiin. Brown ja Houston elivät vahvasti huumeiden värittämää elämää, ja Brown tuomittiin vuonna 2003 poptähden pahoinpitelystä.

Maaliskuussa 1993 kaaoksen keskelle syntyi tytär Bobbi Kristina Brown, joka joutui pikkutytöstä saakka seuraamaan vierestä vanhempiensa huumehelvettiä.

Amerikkalaismedioiden mukaan vanhemmat käyttivät päihteitä tyttären silmien edessä. Vuonna 1998 Bobbi Kristina seurasi vierestä, kun Brown ja Houston polttivat limusiinin takapenkillä crack-piippua.

– Rauhoitu rakas, äiti ja isi tekevät aikuisten juttuja, Whitney Houstonin kerrotaan sanoneen 5-vuotiaalle Bobbi Kristinalle tuolloin.

Whitney Houston, Bobby Brown ja parin tytär Bobbi Kristina Brown kuvattuna 1998. Lähipiirin mukaan Bobbi Kristina joutui nuoresta asti seuraamaan vanhempiensa päihteidenkäyttöä.­

Perheen läheiset ovat kuvailleet haastatteluissa, ettei ole mikään ihme, että epävakaissa kotioloissa kasvanut Bobbi Kristina turvautui myöhemmin itsekin päihteisiin. Etenkin äidin kuoleman jälkeen Bobbi Kristinan elämä luisui alamäkeen.

Tyttö ajautui käyttämään alkoholia ja huumeita pian äitinsä kuoleman jälkeen.

The Guardianin mukaan Bobbi Kristina romahti henkisesti äitinsä kuoleman jälkeisenä päivänä, ja pian julkisuuteen ilmestyi kuvia, joissa tyttö käytti marihuanapiippua ja nuuskasi kokaiinia.

– Hän oli sisareni, paras ystäväni, kaikkeni, surunmurtama Bobbi Kristina kuvaili äitinsä kuoleman jälkeen Oprah Winfreylle antamassaan haastattelussa.

Brownin ja Houstonin perhe-elämä oli lähipiirin mukaan päihteiden värittämää. Kuvassa Whitney, Bobby ja Bobbi Kristina parempina aikoina vuonna 2004.­

Whitney Houstonin äiti ja Bobbi Kristinan isoäiti Cissy Houston kertoi julkisuudessa hänen ja Bobby Brownin tulehtuneista väleistä. Perintökiistojen takia Bobbi Kristinalla oli vaihtelevasti kahnauksia sekä isoäitinsä että isänsä kanssa.

Pian äitinsä kuoleman jälkeen selvisi myös, että Bobbi Kristina oli suhteessa kasvattiveljensä Nick Gordonin kanssa. Kaksikko ei ollut verisukua, mutta Whitney Houston adoptoi Gordonin perheeseensä kun poika oli 12-vuotias.

Nick Gordonin ja Bobbi Kristina Brownin ystävyys muuttui rakkaudeksi Whitney Houstonin kuoleman jälkeen.­

Kaksikon kerrottiin kihlautuneen pian Houstonin kuoleman jälkeen. Suhdeuutinen ei suinkaan ollut ilon aihe Houstonin perheessä. Isoäiti Cissy Houston järkyttyi nähtyään kaksikosta julkaistut suutelukuvat.

– Nick ja Krissy ovat erottamattomia, Bobbi Kristinan täti Pat Houston kertoi julkisuudessa.

Bobbi Kristina ei palannut enää tajuihinsa

Tammikuussa 2015 Brownin perhettä kohtasi jälleen tragedia, kun kihlattu Nick Gordon löysi Bobbi Kristinan tajuttomana kylpyammeesta. Hän makasi ammeessa kasvot veden alla.

Sairaalassa perheelle kerrottiin, että ennuste on huono. Bobbi Kristina vaivutettiin koomaan, eikä hän enää tullut tajuihinsa. Amerikkalaismediat seurasivat tiiviisti, kuinka perhe rukoili herkeämättä Bobbi Kristinan sairaalavuoteen ympärillä ihmettä.

Brownin perhe antoi julkisuuteen ristiriitaisia lausuntoja nuoren naisen tilasta. Isä Bobby Brown julisti, ettei Bobbi Kristinan elintoimintoja ylläpitävää konetta koskaan sammutettaisi. Isoäiti Cissy Houston totesi, että lääkärien mukaan Bobbi Kristinalla oli vakava aivovaurio, eikä mitään ollut enää tehtävissä.

Bobbi Kristina Brown kuvattuna isoäitinsä Cissy Houstonin kanssa.­

Kuusi kuukautta koomassa olleen Bobbi Kristinan elämä päättyi 26. kesäkuuta vuonna 2015, kun hän menehtyi saattohoitokodissa. Hän oli 22-vuotias.

Mitä tapahtui Whitney Houstonin miljoonille?

Bobbi Kristinan kuolema jakoi Brownin perheen kahtia, sillä Bobby Brown syytti tyttären kuolemasta hänen kihlattuaan Nick Gordonia.

Yksi suurista kysymyksistä oli myös se, mitä tapahtuisi Whitney Houstonin mittavalle perinnölle? Vuonna 2012 menehtyneen Whitney Houstonin testamentissa määriteltiin Bobbi Kristinan perivän ainakin 20 miljoonaa dollaria, mutta tietyin ehdoin.

Epävakaasta lapsuudesta huolimatta Bobbi Kristina oli hyvin läheinen äitinsä Whitney Houstonin kanssa. – Tuntuu kuin sydän olisi revitty ulos rinnastani, Bobbi Kristina oli kirjoittanut ystävälleen lähettämässä viestissä äidin kuoleman jälkeen.­

Kun Bobbi Kristina täytti 21 vuotta, peri hän äitinsä omaisuudesta kymmenyksen. Bobbi Kristinan oli määrä periä enemmän äitinsä säästöistä, kun hän täyttäisi 25 vuotta.

Whitneyn Houstonin testamentissa oli myös määritelty, että mikäli Bobbi Kristina kuolisi ennen 25 ikävuottaan, menevät rahat äidin määräämille henkilöille. Laulajalegendan omaisuuden perivät lopulta Cissy Houston ja Whitney Houstonin kaksi veljeä.

Rähäkkä hautajaisissa

Bobbi Kristina haudattiin äitinsä viereen elokuussa 2015. Hautajaiset päättyivät kaaokseen, kun Houstonin ja Brownin sukulaiset ajautuivat ilmiriitaan.

Bobbi Kristinan täti Leolah Brown jouduttiin poistamaan hautajaisista, kun hän haukkui Whitney Houstonin Pat-siskoa.

– Whitney Houston vainoaa sinua haudasta, Leolah Brown sähisi muistopuhetta pitäneelle Pat Houstonille.

Bobbi Kristina haudattiin äitinsä Whitney Houstonin ja isoisänsä John Russell Houston Jr.:n viereen.­

TMZ-sivuston mukaan Brownit pelkäsivät jonkun Houstonin perheenjäsenen yrittävän ottaa kuvan arkussa makaavasta Bobbi Kristinasta ja myyvän kuvan yhdysvaltalaislehdistölle.

Vastaavanlainen tilanne nimittäin koettiin Whitney Houstonin hautajaisissa 2012, kun joku Houstonin lähipiiristä myi Whitneyn arkkukuvan lehdelle. Brownin perheen kerrotaan olevan verisesti loukkaantunut tapahtuneesta.

Siunaustilaisuuden jälkeen Bobby Brownin vaimo, Bobbi Kristinan äitipuoli Alicia Etheredge sai sairauskohtauksen ja joutui sairaalaan.

Antoiko Nick Gordon Bobbi Kristinalle tappavan cocktailin?

Bobbi Kristina Brownin kuolinsyyn selvitys ja kuolemaa edeltävien tapahtumien tutkinta kesti pitkään. Brownin perhe nosti kanteen Nick Gordonia vastaan, jolla he uskoivat olevan jotain tekemistä Bobbi Kristinan kuoleman kanssa.

Bobbi Kristina oli käyttänyt kuolinsyytutkijoiden mukaan kuolinpäivänään marihuanaa ja alkoholia. Hänen elimistöstään löytyi myös jälkiä rauhoittavista lääkkeistä.

Nick Gordon todettiin syksyllä 2016 syylliseksi osallisuudestaan Brownin kuolemaan. Bobbi Kristinan todettiin nauttineen kuoliniltanaan vaarallisen drinkin, joka sisälsi alkoholia, marihuanaa ja voimakkaita reseptilääkkeitä. Gordonia syytettiin drinkin antamisesta ja naisen raahaamisesta kylpyammeeseen.

Hän vieraili Dr. Philin keskusteluohjelmassa kertomassa hänen ja Bobbi Kristinan rakkaudesta.

– Koen hirvittävää tuskaa, Gordon kyynelehti.

Hän myönsi Dr. Philille hänen ja Bobbi Kristinan käyttäneen huumeita yhdessä.

– Tilanne meni pahaksi Whitneyn kuoleman jälkeen. Se oli ainoa tapa, jolla osasimme käsitellä surua.

Perhe tuomitsi Bobbi Kristinan ja Nick Gordonin suhteen, sillä Whitney oli kasvattanut Nickin. Perheen mukaan Bobbi Kristina ja Nick olivat olleet kuin veli ja sisko.­

Nick Gordon kiisti syyllisyytensä viimeiseen asti ja sanoi vuonna 2017 Daily Mailin haastattelussa, ettei hänellä ollut mitään tekemistä kihlattunsa kuoleman kanssa.

Tammikuussa 2020 CNN kertoi Nick Gordonin kuolleen 30-vuotiaana. Gordonin asianajaja vahvisti hänen kuolleen huumeiden yliannostukseen.

– Nick Gordonin kuolema on viimeinen luku Whitney Houstonin ja Bobbi Kristina Brownin tarinassa, CNN kuvaili tammikuussa.

Bobby Brownin ja hänen ex-puolisonsa Kim Wardin poika Bobby Brown Jr. menehtyi keskiviikkona.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?