Prinsessa Dianan hääpuvun suunnittelija paljastaa: luomukseen oli kätketty yksityiskohta, joka jäi koko maailmalta huomaamatta - Viihde - Ilta-Sanomat

Prinsessa Dianan hääpuvun suunnittelija paljastaa: luomukseen oli kätketty yksityiskohta, joka jäi koko maailmalta huomaamatta

Dianan kuuluisan hääpuvun sisäpuolelta löytyy koskettava yllätys, josta tiesi hääpäivänä vain kourallinen ihmisiä.

15.11.2020 14:41

Prinsessa Diana on ollut jälleen vahvasti puheenaiheena suositun The Crownin uuden kauden myötä. Sunnuntaina Netflixiin pamahtaneen neljännen kauden aikana muistellaan muun muassa historiallisia, heinäkuussa 1981 vietettyjä kuninkaallisia satuhäitä, joissa Dianalla oli yllään kuuluisa hääpukunsa.

Dianan hääpuvun suunnittelivat David ja Elizabeth Emanuel, jotka nousivat valtavaan maailmanmaineeseen satojen miljoonien ihmisten nähtyä luomuksen. Nyt David on antanut ison haastattelun Hello Magazinelle 40 vuoden takaisesta urakastaan.

David Emanuel paljastaa haastattelussa erittäin harvoin muistetun faktan Dianan puvusta. Suunnittelijat halusivat ilahduttaa Dianaa, joten he piilottivat pukuun koskettavan yksityiskohdan: pienen, kultaisen hevosenkengän.

Hevosenkenkä on perinteisesti symboloinut onnea, ja sitä suunnittelijat halusivat Dianalle toivottaa. Hevosenkenkä oli puvun sisäpuolella niin, ettei kukaan muu kuin Diana itse voinut tietää sen olemassaolosta.

David Emanuel paljastaa, että koskettava yllätys salattiin prinsessalta itseltäänkin aina viimeiseen asti.

– Kerroimme hänelle asiasta vasta hääpäivänä. Hän ei tiennyt, että hevosenkengät tuovat onnea, joten hän oli erittäin otettu asiasta. Hän arvosti perinteitä, Emanuel muistelee.

Puvun suunnittelussa oli myös otettu huomioon perinteinen tapa, että hääpäivänä morsiamella tulee olla yllään jotain vanhaa, jotain uutta, jotain sinistä ja jotain lainattua.

Dianan hääpuvun kangas oli antiikkipitsiä, eli jotain vanhaa, puvun yksityiskohtiin oli käytetty maan parasta silkkiä, eli jotain uutta, ja vyötäröllä oli pieni sininen rusetti, eli jotain sinistä. Kokonaisuuden kruunasi Spencerin suvun tiara, eli jotain lainattua.

David Emanuel paljastaa myös, että hän ja hänen vaimonsa saivat kunnian suunnitella hääpuvun aivan yllättäen. Davidin mukaan Diana ryntäsi erään kerran hänen toimistoonsa ja henkäisi tälle heti historiallisen kysymyksen.

– Haluaisitko kunnian suunnitella minun häämekkoni? Diana kysyi.

Suunnittelija myöntää olleensa päästään pyörällä.

– Se tapahtui aivan tuosta vain, olin aivan hämilläni. Vuoden päästä hän sanoi, että joka ikinen suunnittelija tässä maailmassa oli lähettänyt hänelle portfolionsa kuullessaan hääaikeista. Me emme edes lähettäneet! David päivittelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?