Kamala Harrisin tennarityyli herättää ihmetystä – tämän takia uusi varapresidentti ei käytä korkkareita - Viihde - Ilta-Sanomat

Kamala Harrisin tennarityyli herättää ihmetystä – tämän takia uusi varapresidentti ei käytä korkkareita

Kamala Harrisille Converset ovat muutakin kuin tennarit.

Kamala Harris yhdistää sujuvasti puvut ja tennarit.­

12.11. 20:07

Kun Joe Biden julistettiin Yhdysvaltain presidentinvaalien voittajaksi, moni vaikutti sosiaalisen median perusteella olevan vielä enemmän innoissaan hänen varapresidentikseen nousevasta Kalifornian senaattorista Kamala Harrisista.

Väistyvän presidentin Donald Trumpin kampanja maalasi Harrisista kuvaa radikaalivasemmistolaisena, kun taas demokraattien puolelta häntä on kuvailtu maltilliseksi pragmaatikoksi ja keskitien kulkijaksi.

Kalifornian ylimpänä syyttäjänä ja San Franciscon kaupungin piirisyyttäjänä ennen politiikka toiminut Harris tunnetaan myös hieman arkisemmasta asiasta: hän rakastaa tennareita ja käyttää niitä myös virallisissa tilaisuuksissa.

Yksityiskohta saattaa kuulostaa merkityksettömältä, mutta yhdysvaltalaislehdet huomauttavat, että lenkkareiden käyttö linkittyy laajempaan naisten kulttuuri-identiteetin muutokseen.

– Tennarit ovat löytäneet tiensä useiden naisten vaatekaappeihin. Ne ovat osa suurempaa liikettä, jossa haastetaan vanhentuneita naisellisuuden käsitteitä, asiaa tutkinut kirjailija Elizabeth Semmelhack toteaa The Guardianin haastattelussa.

– Politiikassa mukana olevilla naisilla on perinteisesti ollut selkeä kenkäetiketti. Esimerkiksi Nancy Pelosi käyttää stilettikorkoja, mutta konservatiivisimmilla naisilla näkyy hillitympiä kenkiä ja asuun sopivia jalkineita.

Semmelhack uskookin, että Harris pukeutuu tennareihin antaakseen itsestään toimeliaan kuvan.

– Tennarit kertovat, että hän on valmis käärimään hihansa ja käymään hommiin. Harris on toiminnan nainen.

Harrisin tennari-intoilu pompahti julkisuuteen viime vuonna demokraattien esivaalien aikaan. Tuolloin hänet bongattiin Converset jalassa.

Harris kommentoi asiaa itsekin:

– Lennoilla minulla on aina Converset jalassa. Minulla on niitä isompi kokoelma: mustaa nahkaa, valkoiset, nauhalliset ja nauhattomat. Sellaiset, joita käytän kylmällä säällä ja sellaiset, jotka sopivat housupuvun kanssa.

Converse-tennarit viestittävät, että niihin pukeutuva on kapinallinen, Sammelhack näkee.

– Kaikki alkoi James Deanista. Sitten tulivat Andy Warhol, The Ramones, Karl Lagerfeld ja Kurt Cobain.

Presidentinvaalikampanjan aikaan Harris vieraili newhampshirelaisella maatilalla.

The Oprah Magazinen mukaan paikka oli aivan liian mutainen korkokengille ja Harris oli unohtanut tennarit kotiin.

Eipä aikaakaan, kun Harris nappasi Converset avustajansa jalasta.

Viime vuonna toimittaja Erica Warner twiittasi, että Harris pukeutuu tennareihin jopa kongressissa, jossa on tiukka asukoodi.

Harris on ottanut lenkkareillaan myös kantaa.

Lokakuussa hänet nähtiin Floridassa valkoisissa Converseissa. Niihin oli kiinnittty merkkejä, joissa luki: ”Pysäytä viha” ja ”Rakkaus 2020”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?