Anna: Laulaja Mariska sai kuulla nuorena, ettei hän voisi koskaan saada lapsia – tuli yllättäen raskaaksi 36-vuotiaana - Viihde - Ilta-Sanomat

Anna: Laulaja Mariska sai kuulla nuorena, ettei hän voisi koskaan saada lapsia – tuli yllättäen raskaaksi 36-vuotiaana

Laulaja Mariska on nelivuotiaan tyttären äiti. Raskaaksi tuleminen ei kuitenkaan pitänyt olla mahdollista.

Mariska nähdään parhaillaan televisiossa pyörivän Vain elämää -ohjelman 11. tuotantokaudella.­

11.11.2020 8:59

Vain elämää -ohjelmastakin tuttu laulaja-lauluntekijä Mariska, oikealta nimeltään Anna Rahikainen, on tätä nykyä 4-vuotiaan tyttären äiti.

Raskaaksi tuleminen ei kuitenkaan pitänyt olla mahdollista. Hän nimittäin kertoo Anna-lehden haastattelussa saaneensa tietää nuorena, että hän ei voisi koskaan saada lapsia.

– Se ei ollut minulle mikään suuri järkytys. En ollut kasvanut sellaiseen ideaalimalliin, jossa minulla pitäisi olla talo, vakaa työpaikka, mies ja lapsia, enkä siksi ollut osannut niistä myöskään haaveilla. Äitikään ei koskaan painostanut minua lasten tekemiseen, 41-vuotias laulaja huomauttaa haastattelussa.

36-vuotiaana elämä kuitenkin yllätti tavalla, jonka Mariska ei luullut olevan mahdollista. Hän tuli raskaaksi. Mariska suhtautui lapsen saamiseen tyynesti.

– Se oli mieletöntä mutta samalla hyvin luonnollista. Asiat tapahtuvat niin kuin niiden pitää tapahtua. Elämältä ei tarvitse odottaa mitään, ei se ole meille mitään velkaa. Kaikki, minkä saa, on bonusta, lahjaa, Mariska summaa Annalle.

Mariska kertoo lehden haastattelussa, että hänellä on tyttären isän kanssa yhteishuoltajuus.

Mariskalle äidiksi tuleminen tuntui luonnolliselta.­

Paluu valokeilaan

Mariska tunnettiin 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä rap-artistina. Suomiräpin ystävät muistavat hänen esikoislevynsä Toisin sanoen (2002), jonka hitit Tarkasta tämä ja Tee ze soivat tuolloin paljon radiossa.

Mariska julkaisi viimeisimmän soololevynsä Mariska viime vuonna. Ennen kaikkea hän on kuitenkin sanoittaja. Mariska on sanoittanut muun muassa Jenni Vartiaisen ja Anna Puun hittikappaleita. Mariskan Vartiaiselle sanoittama Mä en haluu kuolla tänä yönä -hitti sai vuonna 2010 parhaan kappaleen Emma-palkinnon. Säveltäjinä toimivat Vartiainen itse ja Jukka Immonen.

Mariska aloitti uransa räppärinä. Kuva on kymmenen vuoden takaa.­

Mariskaa ei liiemmin ole televisiossa ja julkisuudessa nähty, mutta nyt hänet nähdään ruudussa Vain elämää -sarjan 11. tuotantokaudella. Pyyntö osallistua ohjelmaan tuli laulajan mukaan sopivaan aikaan. Tyttärensä kanssa kaksin asuva laulaja oli yhdeksän päivää kestäneen leirin ajan erossa tyttärestään pidempään kuin koskaan aikaisemmin.

– Tällaisessa elämäntilanteessa on joutunut olemaan lapsesta välillä erossa muutamia päiviä kerralla, mutta ei lähellekään näin pitkää aikaa, laulaja kertoi Me Naisille.

Mariska totesi, ettei olisi lähtenyt mukaan silloin, kun tytär oli pienempi.

– Puhuimme tästä hänen kanssaan pitkään. Luulin, että ero olisi ollut vaikeampi hänelle, mutta hänellä olikin ollut todella kivaa! Hän teki omia kivoja juttujaan ja minä omiani!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?