Sometähti Sita Salminen tahkosi muhkean tilipussin – paljastaa nyt, mistä yli 100 000 euron vuositulot todellisuudessa koostuvat - Viihde - Ilta-Sanomat

Sometähti Sita Salminen tahkosi muhkean tilipussin – paljastaa nyt, mistä yli 100 000 euron vuositulot todellisuudessa koostuvat

Somevaikuttaja Sita Salminen avaa raha-asioitaan ja suhdettaa rahaan YouTubessa.

Sita Salminen on yksi Suomen suosituimpia somevaikuttajia.­

10.11. 13:11

Somesta on tullut monille suomalaisille tärkeä tulonlähde, jonka suosio näkyy myös tilipussissa. Yksi Suomen parhaiten tienaavista YouTube-tähdistä on 28-vuotias Sita Salminen. Salminen kuittasi edellisvuonna 95 587 euron ansiotulot. Pääomatuloja Salmiselle ei kertynyt ollenkaan, ja mätkyjä hänelle tuli maksettavaksi 1 932 euroa.

Sita Salminen avaa nyt raha-asioitaan YouTubessa julkaisemallaan videolla, jossa hän kertoo mistä kaikesta vuositulot hänen kohdallaan koostuvat ja paljon hän tienaa esimeriksi Instagram-kuvillaan.

– Rahasta puhuminen on aika tabu nyky-yhteiskunnassa. Jos pystyn omia kokemuksia jakamalla pystyn murtamaan tabuja ja avaamaan keskustelua, niin tee sen, Salminen kertoo YouTubessa.

Salminen julkaisi viime vuonna esikoiskirjansa Lupa. Hän luotsaa Veronica Verhon kanssa myös yhteistä Poks-podcastiaan, joka on kerännyt reippaasti yli miljoona kuuntelukertaa.

Salminen sanoo videolla tulojensa nousseen yrittäjänä tasaisesti vuosien varrella.

– 2019 tuloni olivat reilut 100 000 euroa. Sain 20 000 euroa livekeikoista, 57 000 kaupallisista yhteistöistä, 15 000 mainostuloista, 4000 esimerkiksi tv-esiintymisistä ja 3500 euroa kirjan ennakkopalkkiosta, hän kertoo.

Hän sanoo videolla tehneensä ennen paljon livekeikkoja, eli hän on tavannut faneja eri tapahtumissa tai vieraillut tilaisuuksissa puhujana. Viime vuonna Salminen vähensi keikkoja huomattavasti.

Hän kertoo YouTube-videollaan, että kaupalliset yhteistyöt ovat hänen suurin tulonlähteensä, mutta Salminen sanoo valikoivansa tarkkaan mihin lähtee mukaan.

– Minulla on tietyt arvot, joita myös peilaan ja valitsen asiakkaita niiden perusteella. Pikamuotia en halua mainostaa ollenkaan, koska siinä on niin paljon ongelmia eettisesti ja ekologisesti, Salminen kertoo yhteistöistään.

– En halua myöskään tehdä yhteistöitä, joista voi tulla ihmisille ulkonäköpaineita. Esimerkiksi kerran kieltäydyin yhteistyöstä karvanpoistobrändin kanssa. Käytin itse tuotteita, mutta siihen aikaan heidän kuvasto oli sellainen, että mainoksissa oli aina valkoinen, hoikka ja karvaton naisoletettu, hän sanoo.

Salminen sanoo videolla isojen tulojen tuovan tietynlaista turvallisuuden tunnetta, mutta rahankäyttäjänä hän on tarkka. Hän arvioi, että vuonna 2020 hänen tulonsa nousevat noin 170 000 euroon.

– Ne ovat firman rahoja, koska olen perustanut osakeyhtiön, hän huomauttaa.

– Kun minulla on osakeyhtiö, niin firman rahat ovat firman rahoja. En voi mielivaltaisesti siirtää itselleni rahaa. Siirto pitää tapahtua joko palkannostona tai osinkojen nostamisena vuoden lopussa.

Salminen sanoo tulojensa nousun johtuvan siitä, että hän hankkii nykyään yhteistyökumppanit itse, eikä hänellä ole myyjää, jolle maksettaisi palkkio välikätenä toimimisesta.

– Pystyn nostamaan hintoja monestakin eri syystä. Olen nykyään itsenäinen vaikuttaja, enkä kuulu mihinkään verkostoon, vaan myyn itse yhteistyöni. Minulla on myös paljon eri tulonlähteitä. On kaksi eri YouTube-kanavaa, podcast, kirjamyyntiä... hän luettelee.

Jos video ei näy selaimellasi, niin näet sen myös täältä.

Salminen paljastaa YouTubessa, että suurin yhteistyöstä maksettu palkkio on ollut 18 000 euroa, johon kuului kuuden Instagram-kuvan julkaiseminen ja 10 kappaletta Instagram Storyja.

Sometähti huomauttaa videolla myös, että verotiedoissa näkyvä summa on eri kuin se, minkä hän yrityksensä kautta laskuttaa.

– Esimerkiksi 2018 jotkut ihmetteli, miksi tiedoissa luki eri summa kuin se, minkä teille kerroin. Summa oli se minkä olin laskuttanut, mutta siitä tehdään vähennyksiä ja vasta sen jälkeen jäljelle jäävä summa on se verotettava tuloni vuodelta Verohallinnon silmissä, Salminen selventää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?