Tässä ovat Yhdysvaltain ensimmäiset koirat Champ ja Major – Valkoisessa talossa kirmaa pian kaksi komeaa karvaturria - Viihde - Ilta-Sanomat

Tässä ovat Yhdysvaltain ensimmäiset koirat Champ ja Major – Valkoisessa talossa kirmaa pian kaksi komeaa karvaturria

Valkoisessa talossa asustaa pian koiria neljän vuoden tauon jälkeen

Joe ja Jill Biden tuovat koirat takaisin Valkoiseen taloon.­

8.11.2020 10:47

Valta vaihtuu Yhdysvalloissa tammikuussa, kun Joe Biden ja hänen vaimonsa Jill Biden muuttavat Valkoiseen taloon. Samalla myös lemmikit palaavat Valkoiseen taloon neljän vuoden tauon jälkeen, sillä presidenttiparin rakkaat lemmikit Champ ja Major pääsevät pian tutkimaan uutta kotiaan.

Presidentti Donald Trump ei tunnetusti pahemmin nelijalkaisista kavereista perustanut. Huffington Postin mukaan presidentti Trump oli ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti liki 150 vuoteen, jolla ei ollut lemmikkiä.

– Ei minulla ole mitään koiria vastaan, mutta ei minulla ole sellaiseen aikaa. Miltä se näyttäisi, jos kävelyttäisin koiraa Valkoisen talon nurmella? Trump on lausunut.

Joe Biden sen sijaan otti saksanpaimenkoiransa Champin ja Majorin näkyväksi osaksi vaalikampanjaansa.

Viikko sitten Biden julkaisi Twitter-tilillään videon, jossa nähtiin presidentti Trumpin kuuluisa koirakommentti. Videon päätteeksi Biden lanseerasi uuden sloganin: ”tuodaan koirat takaisin Valkoiseen taloon”.

Joe ja Jill Bidenin saksanpaimenkoirat Champ ja Major ovat olleet tärkeä osa tulevan presidenttiparin perhettä jo vuosien ajan. Joe Biden antoi Champ-koiran vaimolleen lahjaksi vuoden 2008 presidentinvaalien jälkeen. Parin lapsenlapset saivat valita koiran nimen ja lapset päätyivät antamaan karvaturrille nimen Champ.

2008 Bideniä tosin kritisoitiin siitä, että hän oli ostanut koiran kasvattajalta, eikä eläinsuojeluyhdistykseltä.

Perheen toinen koira Major sen sijaan on rescue-koira.

New York Post kertoo Bidenin Ashley-tyttären lähettäneen isälleen vuonna 2018 kuvan kotia etsivästä saksanpaimenkoirasta. Major oli osa kehnossa kunnossa ollutta pentuetta, joka oli luovutettu Delaweren eläinsuojeluyhdistykselle.

Perhe kävi tapaamassa koiraa ja pian saksanpaimenkoira Major muutti pysyvästi Bidenien luo.

Huffington Postin mukaan Major on kaikkien aikojen toinen rescue-koira, joka muuttaa Valkoiseen taloon. Aiemmin Valkoisen talon käytävillä on tepastellut presidentti Lyndon B. Johnsonin pieni Yuki-koira, joka oli löydetty hylättynä huoltoasemalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?