Tältä näytti kansainvälisen toimintaelokuvan kuvauksissa Helsingin ytimessä: mystisessä kohtauksessa nähtiin jättituotannon päätähti Jasper Pääkkönen

IS vieraili Antti J. Jokisen ohjaaman Omerta-jättituotannon kulisseissa Helsingin Töölönlahden puistossa.

Antti J. Jokisen perustama Cinematic Inc. on luomassa kansainvälistä Omerta-toimintaelokuvien sarjaa perustuen Ilkka Remeksen suosituimpiin teoksiin.

6.11.2020 9:00

Helsingin ytimessä oli torstai-iltana hiljaista, mutta Töölönlahden puistossa selvästi tapahtui.

Meneillään oli nimittäin Antti J. Jokisen ohjaaman toimintaelokuva Omertan kuvaukset. Kyseessä on Ilkka Remeksen bestsellereihin perustuva toimintaelokuvien sarja, jonka ensimmäiset elokuvat ja tv-sarja pohjautuvat kirjaan 6/12.

Iltakahdeksalta kuvauspaikka oli täyttynyt teltoista, rekoista ja monenlaisesta kuvauskalustosta. Kymmeniä tuotantohenkilöitä hääräsi kiireisenä. Ohikulkijat ihmettelivät ja vilkuilivat ottaakseen selvää, mistä oikein oli kyse.

Töölönlahden tapahtumapuistoon oli tuotu telttoja ja elokuvakalustoa. Tuotantohenkilöt käyttivät kasvomaskeja ja työskentelivät useita tunteja marraskuun viileässä ja tuulisessa säässä.

Portin edustalla kuvauspaikkajärjestäjän assistenttina toimiva Henri silmäili, etteivät ulkopuoliset häiritse kuvauksia.

– Jatkuvasti on tultu kyselemään, mitä täällä tapahtuu, mutta tässä kohtaa ei hirveästi voida paljastaa. Olen vain kertonut, että teemme elokuvaa. Jotkut ovatkin arvanneet oikein, Henri kertoi.

– Tässä neljättä yötä putkeen kuvataan Helsingissä, hän totesi salaperäisesti ja kiirehti apuun siirtämään kalustoa.

Kuvauspaikalla riitti ohikulkeville pyöräilijöille ja kävelijöille ihmeteltävää. Ilmassa oli savua, ja romuttunut auto seisoi keskellä puistoa. Viereen oli parkkeerattu ambulanssi ja paloauto.

Tuotanto lavasti kolaroitua autoa, josta levisi savua.

Paikalla hääri myös ohjaaja Aku Louhimies, joka IS:n useista lähteistä saadun tiedon mukaan oli avustamassa kohtauksen tekemisessä.

Aku Louhimies ohjeisti muun muassa Jasper Pääkköstä ennen kohtausta.

Pian paikalle saapui myös elokuvan päätähti Jasper Pääkkönen. Pääkkösen näyttelemä Max Tanner kuuluu Omertaan Suomen Suojelupoliisin edustajana. Omerta-joukot ovat Euroopan parhaista erikoisjoukoista kerätyt sotilaat ja poliisit. Sen verran tiedetään, että ensimmäisessä Omerta-elokuvassa terroristit hyökkäävät Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhliin.

Jasper Pääkkönen esittää elokuvassa pääroolia.

Pian ylimääräisiä pyydettiin poistumaan kuvauspaikan edustalta tuotannon valmistautuessa kuvaukseen. Mystinen kohtaus jää nähtäväksi vasta valkokankaalta.

Valtava savupilvi valtasi Töölönlahden puiston.

6/12- ja 7/12 -elokuvien tapahtumat keskittyvät Helsinkiin, Moskovaan, Brysseliin ja Minskiin. Elokuvia kuvataan sekä Suomessa että ulkomailla ja niissä puhutaan suomen lisäksi englantia, ruotsia ja serbiaa.

Aiemmin on kerrottu, että esimerkiksi Helsingin keskustassa tullaan tekemään suuri takaa-ajokohtaus, jonka lopullisessa toteutuksessa hyödynnetään myös pelialalla kehitettyjä pelimoottoreita ja virtuaalimaailmoja.

Jättibudjetti

Kansainvälinen suurprojekti tuo monin tavoin uutta henkeä suomalaiseen elokuvaan niin tuotanto-, toteutus- kuin yhteistyötavoiltaan. Elokuvan tuotannossa käytetään ensimmäistä kertaa Suomessa tulevaisuusteknologiaa ja pelimoottoreita sisällön luomisessa.

Elokuvien kokonaisbudjetti tulee olemaan pohjoismaisella mittapuulla merkittävä. Bujetin oli tarkoitus selvitä keväällä 2020, mutta vielä sitä ei ole kerrottu. Elokuvakokonaisuudesta on tulossa myös televisiosarja.

Elokuvien käsikirjoittajia ovat Jokinen ja Mika Karttunen.

– Olen hyvin iloinen siitä, että 6/12 saa elokuvan muodon. Tuntuu erityisen hienolta, että valkokankaalle päätyy juuri 6/12, sillä se syntyi poikkeuksellisella tavalla. Olin koko syksyn tehnyt toista kirjaa, kunnes itsenäisyyspäivän kynnyksellä mieleeni välähti tilanne, jossa Suomen eliitti joutuu presidentinlinnan vastaanotolla panttivankidraaman kohteeksi, Ilkka Remes kuvaili aiemmin tiedotteessa.

Jasper Pääkkösen lisäksi rooleissa nähdään Ville Virtanen, Pekka Strang, Krista Kosonen, Peter Franzén, Eero Aho, Tommi Korpela ja Eero Milonoff.

Elokuvassa on mukana tunnettuja suomalaistähtiä.

Ensimmäiset elokuvat 6/12 ja 7/12 saavat ensi-iltansa syksyllä 2021 ja syksyllä 2022.

Artikkelia muokattu 6.11.2020 klo 23:01: Korjattu tieto, ettei elokuvan kokonaisbudjetti ole vielä selvinnyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?