Floridasta Suomeen palannut Eino Grön ei päässyt keväällä tapaamaan hoivakodissa asuvaa vaimoaan – kertoo nyt Alzheimeria sairastavan puolisonsa voinnista - Viihde - Ilta-Sanomat

Floridasta Suomeen palannut Eino Grön ei päässyt keväällä tapaamaan hoivakodissa asuvaa vaimoaan – kertoo nyt Alzheimeria sairastavan puolisonsa voinnista

Laulaja Eino Grön jaksaa kuntoilla ja sauvakävellä, mutta korona-aikana hän pitää etäisyyttä kanssaihmisiinsä.

Eino Grön on viettänyt perinteisesti talvikuukaudet Floridassa sijaitsevalla loma-asunnollaan ja palannut keväällä takaisin Suomeen.­

6.11. 6:15

Puhelimen toisesta päästä kuuluu ensin ähinää ja sitten haloo. Laulaja Eino Grön, 81, paljastaa olevansa metsätöissä. Kuntoa riittää ja muutama viime päivä onkin vierähtänyt Reposaaren maisemissa puita karsiessa ja metsää myrskyn jäljiltä siivotessa.

Floridassa asuva Grön on ollut Suomessa jo tovin. Kotimaassa hän on hoitokodissa olevan Marjatta-vaimon sekä muutamien keikkojen takia.

– Keikkojen osalta voin sanoa sen, että kaikki peruttiin koronan vuoksi. Olenkin tehnyt vain muutamia hyväntekeväisyysiltoja ja esiintynyt yksityistilaisuuksissa, laulaja sanoo.

Grön on siinä onnellisessa asemassa, ettei korona ole iskenyt häneen. Mies uskoo hyvän peruskunnon ja jatkuvan liikkumisen auttaneen häntä pysymään terveenä.

– Kiitos, olen terveenä pysynyt. En käy ravintoloissa, pidän ihmisiin etäisyyttä ja käytän kauppareissuilla maskia, hän kertoo.

81-vuotias laulaja Eino Grön kertoo ottavansa koronanohjeistukset vakavasti käyttämällä kauppareissuilla maskia ja pitämällä riittävän etäisyyden ihmisiin.­

Vaikka Grön on ollut viime ajat Suomessa, hän paljastaa matkanneensa koronan aikana myös muissa maissa.

– Olen tehnyt reissuja Eurooppaan ja ollut sen jälkeen hallituksen ohjeiden mukaisesti vapaaehtoisessa karanteenissa, hän huomauttaa.

Pian laulaja lähtee takaisin Yhdysvaltoihin, mutta sitä ennen hän pitää 27. päivä kuluvaa kuuta Johanneksen kirkossa Helsingissä konsertin yhdessä laulaja Mari Palon kanssa.

– Ei sitä ole onneksi vielä peruttu. Tuon illan jälkeen lähden Floridaan ja tulen takaisin viimeistään 22. joulukuuta, jolloin esiinnymme Marin kanssa Helsingissä Temppeliaukion kirkossa, hän kertoo.

Eino Grön lokakuussa 2020.­

Suomessa olon tärkeä syy on jo viitisen vuotta Alzheimeria sairastava ja hoitokodissa asuva Marjatta-vaimo. Kolmeen viikkoon asukkaat eivät päässeet ollenkaan huoneestaan ulos.

– Keväällä ei kukaan päässyt rajoitusten vuoksi katsomaan lähimmäistään ja se tuntui minustakin pahalta. Pystyin kommunikoimaan Marjatan kanssa siten, että seisoin ulkona ja huutelin sieltä hänelle parvekkeelle kuulumisia.

– Tuon pitkän karanteenin todettiin huonontaneen hoitokodissa olleiden potilaiden kuntoa, myös Marjatan, ja osalla se kuulemma näkyy edelleen, Eino Grön kertoo.

Eino Grön ja Marjatta-vaimo vuonna 2014.­

Miehen oma vaimo on Grönin sanojen mukaan nyt tyydyttävässä kunnossa.

Laulaja kertoo käyvänsä katsomassa vaimoaan mahdollisimman usein. Grön iloitsee siitä, että hänen rakas Marjatta tunnistaa vielä aviomiehensä.

– Olen kiitollinen, että hän saa hyvää hoitoa ja voimme vielä kommunikoida ja käydä kävelylenkeillä, Grön päättää.

Eino Grön ja Mari Palo joulutunnelmissa Helsingissä Johanneksen kirkossa 27.11.2020

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?