Ministeri Aino-Kaisa Pekonen tyrmistyi Frederikin kohukirjan väitteistä – kustantaja ryhtyy toimenpiteisiin

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen on pyytänyt kustannusyhtiö Otavaa poistamaan Harva meistä on Frederik -kirjasta kohdan, jossa hänen nimensä nousee esiin.

Aino-Kaisa Pekonen toteaa Twitterissä, ettei häntä käsittelevä kohta Frederikin kirjassa pidä lainkaan paikkaansa.

29.10.2020 20:41

Iskelmälaulaja Frederikin eli Ilkka Sysimetsän elämään sukeltava Harva meistä on Frederik (Otava, 2020) -elämäkertateos on poikinut paljon keskustelua sen jälkeen, kun kirja näki päivänvalon keskiviikkona. Frederik kertoo kirjassaan villejä tarinoita vaiherikkaan elämänsä varrelta ja paljastaa henkilökohtaisia asioita niin itsestään kuin muistakin kirjassa esiintyvistä hahmoista.

Keskiviikkona eli teoksen julkaisupäivänä Frederik vieraili MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kertomassa uutuuskirjastaan. Juontaja Joanna Kuvaja uteli iskelmätähdeltä, miksi tämä halusi julkaista tällaisen teoksen tietäen, että se tulee pahoittamaan useamman kirjassa esiintyvän ihmisen mielen.

Frederikin kirja pitää sisällään toinen toistaan värikkäämpiä tarinoita.

Frederik kuittasi kysymyksen todeten, että halusi sohaista muurahaispesää. Hän myös tuli paljastaneeksi, että jo kirjan ilmestymispäivänä hän sai yhteydenoton eräältä ministeriltä sekä hänen avustajaltaan. Kyseinen ministeri esiintyy myös Frederikin kirjassa.

– Tänään otti ministeri minuun yhteyttä ja hänen apulaisensa. Mutta mä en voi kertoa siitä enempää vielä. Tässä kerrotaan tästä ministeristä ja sitten tämä ministeri on nostanut tästä juttua. Siitä tullaan kuulemaan tässä perästä päin, kunhan pääsen tänään kotiin päin ja hakemaan todistuskappaleita tästä asiasta, Frederik kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ministeri, johon Frederik viittaa on sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.). Frederik kertoo kirjassaan värikkäin sanakääntein vuosien takaisesta kohtaamisestaan Pekosen kanssa. Frederikin mukaan kaksikko tapasi toisensa musiikkifestivaaleilla, kun Pekonen oli vielä ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Aino-Kaisa Pekonen kertoo Twitterissä pyytäneensä Otavaa poistamaan kirjasta häntä käsittelevän kohdan.

Nyt Pekonen on kuitenkin antanut ymmärtää, että kohta, jossa hän Frederikin kirjassa esiintyy, olisi täysin virheellinen. Viestipalvelu Twitterissä torstaina julkaisemassaan päivityksessä Pekonen kertoo pyytäneensä kirjan kustantanutta Otavaa poistamaan kirjasta kokonaan häntä käsittelevän kohdan.

– Otavan julkaisemassa kirjassa minua käsitellyt kohta oli kokonaan virheellinen. En ole tavannut kirjan kirjoittajaa tai ollut paikalla kirjan mainitsemilla festivaaleilla. Otava poistaa kohdan kirjan toisesta painoksesta. Pidän tapausta valitettavana, Pekonen kirjoittaa Twitterissä.

Kirjan kustantanut Otava otti niin ikään tapaukseen kantaa virallisella Twitter-tilillään. Otavan niin ikään torstaina julkaisemassa päivityksessä todetaan, että kirjan toisesta painoksesta kyseinen kohta tullaan poistamaan Pekosen pyynnön mukaisesti.

– Kustannusosakeyhtiö Otava poistaa julkaisemastaan Harva meistä on Frederik-kirjan toisesta painoksesta sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekoseen liittyvän kohdan, Otavan Twitter-tilillä kerrotaan.

Harva meistä on Frederik -teos on puhuttanut julkisuudessa paljon ilmestymisensä jälkeen. Kirja sisältää lukuisia henkilökohtaisia paljastuksia niin Frederikistä kuin iskelmätähden ystävistä ja kollegoista. Frederik kertoi IS:lle ennen kirjan julkaisua varautuneensa siihen, että teos saattaa ilmestyttyään aiheuttaa kohua.

– Käsikirjoituksen luki läpi kolme juristia ennen kuin se meni painoon, Frederik paljasti.

– Uskon kirjan julkaisemisen jälkeen loppujenkin ystävien kaikkoavan. Etunenässä ärähtää varmaankin Tapani Kansa, sitten Meiju Suvas, ehkä Danny ja Merikukka Forsius sekä Tapio Rautavaaran suku, hän jatkoi.

IS ei tavoittanut ministeri Aino-Kaisa Pekosta tai hänen edustajaansa kommentoimaan tapausta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?