Satu Tuomisto kävi läpi avioeron ja vetäytyi parrasvaloista – nyt hänellä on uusi parisuhde ja unelmien koti: ”Elämästäni ei puutu mitään” - Viihde - Ilta-Sanomat

Satu Tuomisto kävi läpi avioeron ja vetäytyi parrasvaloista – nyt hänellä on uusi parisuhde ja unelmien koti: ”Elämästäni ei puutu mitään”

Vuoden 2008 Miss Suomi Satu Tuomisto erosi viime vuonna liikemiespuolisostaan ja jätti yhteisen kodin Nuuksiossa. Nyt elämä on ottanut täysin uuden suunnan.

Satu Tuomisto työskentelee yrittäjänä ja juontajana.­

30.10. 7:02

Lokakuisena iltapäivänä ulkona on jo pimeää ja vettäkin sataa. Satu Tuomistoa kurja keli ei haittaa, vaan hän porhaltaa hyväntuulisena Sanomatalolle sovittuun haastatteluun.

Pitkään untuvatakkiin pukeutunut Tuomisto on tullut suoraan nyrkkeilytreeneistä.

– Käyn kerran viikossa nyrkkeilemässä Edis Tatlin tunneilla. Tietää, että huomenna on taas paikat kipeänä, hän hymyilee ja istahtaa alas kahvikupin ääreen.

Yrittäjä, juontaja ja ex-missi Satu Tuomistoa ei liiemmin ole julkisuudessa viime vuosina nähty – ja siihen on syynsä. Omien sanojensa mukaan hän on tietoisesti halunnut pysytellä poissa valokeilasta.

– Julkisuus on nykyään raadollista. Pyrin pysymään esillä ainoastaan positiivisten asioiden kautta. Etenkin sosiaalisessa mediassa ihmiset osaavat olla julmia, Tuomisto perustelee.

Nyt Tuomisto kuitenkin raottaa elämäntilannettaan. Käy ilmi, että hän elää täysin uutta elämänvaihetta. Hän on muuttanut uuteen kotiin, ja uusi rakkaus kukoistaa.

Tuomisto tapasi miehen viime vuonna. Kuten muistakin yksityisasioistaan, myös parisuhteestaan Tuomisto vaikenee lähes täysin.

– Tämä sama mies on vielä matkassa mukana. Meillä menee hyvin, 34-vuotias kaunotar kommentoi salaperäisesti.

Satu Tuomisto on muun muassa juontanut koira-aiheista ShowHAU!-ohjelmaa sekä Pakko tanssia -ohjelmaa yhdessä Jani Toivolan kanssa. Viime vuonna hän juonsi Elixir-fitness-ohjelmaa.­

Avioero jätti jäljet

Nyt uusi onni roihuaa, mutta aikaisempina vuosina Satu Tuomiston elämässä tuli vettäkin niskaan. Kyynelpisaroitakin riitti.

Tuomiston suhdekuviot ovat aiemmin olleet näkyvästi esillä. Tuomisto erosi kesällä 2019 liikemiespuolisostaan Petri Aarniosta kahden vuoden avioliiton jälkeen. Eron käsittely oli Tuomiston mukaan raskasta, etenkin, kun suhde oli julkinen.

– Eihän kukaan mene naimisiin erotakseen. Uskoin, että olemme koko loppuelämämme yhdessä. Joskus elämä menee näin, Tuomisto toteaa.

Murheet kasvattivat ja opettivat, Tuomisto linjaa. Nyt hänen tarkoituksenaan on varjella suhteensa yksityisyyttä.

– Elämässäni olen mennyt aina niin täysillä, että olen usein ajautunut syvään päätyyn. Tällä kertaa aion toimia eri tavalla, hän selvittää.

Avioero ajoi Tuomiston isojen kysymysten äärelle. Hän on pohtinut, mitä avioliitto ylipäätään hänelle merkitsee. Ajatus uudelleen avioitumisesta vetää naisen mietteliääksi.

– En voi sanoa, etten enää koskaan menisi naimisiin, mutta avioeron läpikäyneenä en pidä sitä tavoittelun arvoisena päämääränä. Mielestäni se ei muuta suhdetta mihinkään suuntaan, hän summaa ajatuksiaan.

Samalla tavoin hän suhtautuu perheen perustamiseen. Kun parikymppiseltä Tuomistolta kysyttiin, missä hän näkee itsensä viiden vuoden päästä, vastaus oli kahden lapsen naimisissa oleva äiti, joka asuu perheensä kanssa idyllisellä omakotitaloalueella. Nyt hän ajattelee toisin.

– En koe, että minun olisi pakko saada lapsia. Voin elää täysin onnellisesti ilmankin. On tietysti mahdollista, että jossakin kohtaa haluan perustaa perheen, mutta sen suhteen ei ole kiire, hän korostaa.

Arasta itsevarmaksi

Seikkailunhaluiseksi maalaistytöksi sanottu Tuomisto kuvailee elämäntilannettaan tasapainoiseksi. Kun hän aikanaan ponnahti julkisuuteen, asiat olivat toisin.

Tuomiston missivuodesta on vierähtänyt jo yli vuosikymmen. Helmikuussa 2008 silmäparien eteen asteli tummahiuksinen kaunotar Akaalta. Päälle päin ei näkynyt, että todellisuudessa leveän hymyn taakse kätkeytyi epävarma ja arka yksilö.

– Olin silloin pelokas linnunpoikanen, joka lähti heikolla itsetunnolla kovaan leikkiin mukaan, Tuomisto tunnustaa.

Tuomisto herkistyi kyyneliin voitettuaan Miss Suomi -tittelin vuonna 2008.­

Heikolle itsetunnolle hallaa tekivät missiaikojen erilaiset kohut. Otsikoihin päätyivät niin työtausta eroottisessa tanssiryhmässä kuin eroottisesti rohkeat kuvat, joiden takia hän oli vähällä menettää kruununsa. Tuomisto myöntää pitäneensä nuorena tietynlaista roolia yllä.

– Haastatteluissa tuli joskus sanottua jotakin päättömän hölmöä ja esitettyä aikuisempaa kuin oikeasti olinkaan. Ne kulissit romuttuivat sittemmin, hän muistaa.

Tuomiston mukaan hänen epävarmuutensa tilalle on tullut lujuutta ja pehmeyttä. Ajatus- ja arvomaailma ovat kuulemma muuttuneet suuresti.

– Itsenäisyyteni on vahvistunut vuosien varrella, Tuomisto pohtii.

Satu Tuomisto elää urheilullista arkea. Hän käy säännöllisesti nyrkkeilemässä, lenkkeilemässä sekä kuntosalilla.­

Pahalla Tuomisto ei missiaikojaan suinkaan muistele. Päinvastoin, misseys toimi hänelle hyvänä ponnahduslautana. Vuosi kruunajaisten jälkeen Tuomisto kilpaili Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Tanssishow’sta seurasi lukuisia mallintöitä sekä juontohommia televisiossa.

Nykyään hänellä on oman toiminimensä lisäksi promootiofirma yhtiökumppanin kanssa.

– En olisi tässä tilanteessa, jos en olisi osallistunut missikisoihin.

Uupumuksen partaalla

Tuomisto kertaa haastattelussa kulunutta työviikkoaan. Hänen viime viikkonsa ovat kuluneet aamusta iltaan erilaisilla juontokeikoilla.

– On ihanaa, kun on taas töitä. Koronan takia työt olivat pitkään jäissä, Tuomisto sanoo.

Muutama vuosi sitten hän ajautui uupumuksen parhaalle tehtyään liikaa töitä. Kokemus oli muistutus palautumisen tärkeydestä, mutta viime vuonna hän oli jälleen ajautua samaan pisteeseen. Tuolloin Tuomiston yhtiökumppani jäi äitiyslomalle, ja Tuomistolla oli yhtäkkiä pyöritettävänään kaksi yritystä. Lisäksi kalenteria täyttivät erilaiset juonto- ja mallikeikat.

– Sanotaanko, että se oli rajua aikaa. Mieli oli jatkuvasti koetuksella, Tuomisto huokaa.

Yrittäjyys on pitänyt naisen kiireisenä.­

Vaikka korona vei hetkeksi Tuomiston työt, isossa kuvassa se ei ollut nyrkki päin yrittäjän kasvoja. Tuomisto kertoo voineensa henkisesti paremmin myös siksi, että korona pakotti hänet pysähtymään.

– Olen ensimmäistä kertaa aikuisiällä nauttinut oikeasti vapaa-ajasta. Olen kokenut sen saman tunteen, kun lapsena pääsi koulusta kesälomalle, Tuomisto toteaa energisenä.

– Vietin elämäni ihanimman kesän. On ollut hyvää aikaa muistuttaa itselleen niistä oikeasti elämän tärkeistä arvoista. Onni ei lopulta ole kiinni rahasta, hän huomauttaa.

Korona söi kyllä Tuomiston tuloja, mutta hän uskoo taloutensa kestävän haastavien aikojen yli.

– Minulla on ollut hyvä puskuri, minkä avulla olen pärjännyt, eikä ole tarvinnut stressata, Tuomisto perustelee.

– Epävarmuus on tietysti syksyllä ollut taas läsnä, mutta en anna sille valtaa. Sitten vain kulutetaan säästöjä ja karsitaan menoja. En esimerkiksi ole tänä vuonna ostanut mitään turhaa.

Sydän löysi kotinsa

Tuomisto vilkaisee kelloaan ja toteaa, että Leo-koira pitäisi käyttää vielä ulkona. Silmäteränsä rhodesiankoiran kanssa hän on ulkoillut runsaasti eri puolilla Helsinkiä.

Tuomisto kymmenvuotiaan Leo-koiransa kanssa tutuilla lenkkipoluilla Kaivopuistossa.­

Vielä vuosi sitten Tuomisto asui ex-miehensä kanssa luonnon helmassa Nuuksiossa. Eron jälkeen hän muutti takaisin Helsinkiin vanhan kotiinsa. Kuukausi sitten Tuomisto sai syksyynsä uutta vaihdetta, kun hän löysi uuden kodin Helsingin Punavuoresta.

– Minulla on nyt ihana asunto. Muistan, kun Nuuksiossa kaipasin pääkaupungin eloisuutta ja valoisuutta. Täällä Helsingissä koen olevani siellä, minne kuulun. Olen monia iltoja vain kävellyt ympäriinsä. Minusta taisi sittenkin kuoriutua kaupunkilaistyttö, hän naurahtaa.

Tuomisto sanoo olevansa kaikin puolin onnellinen nykyiseen elämäntilanteeseensa.

– Elämästäni ei puutu mitään. Olen tehnyt ratkaisuja, jotta nautin arjestani, ja ympärilläni on vain ne ihmiset, jotka haluan. En haaveile isoista kivitaloista tai lottovoitoista.

– Näin on hyvä olla, hän päättää.

Satu Tuomisto ei halua ottaa paineita tulevaisuuden suhteen. Hän elää päivän kerrallaan ja toivoo pääsevänsä pian äitinsä kanssa etelänlomalle.­

Meikki ja hiukset: Ida Jokikunnas. Tuotetiedot: laventelinvärinen neule ja beigekultainen vekkihame: Selected Femme/Stockmann, valkoiset ja siniset farkut: KappAhl, valkoinen toppi: Neo Noir/Stockmann, valkoinen neule: Boomerang, korvakorut: Pieces/Stockmann, korkokengät: Reserved.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?