Kirja: Frederik menetti poikuutensa 14-vuotiaana kaksi kertaa vanhemmalle opettajalleen – vuosia myöhemmin baarista löytyi kaikkien aikojen yllätys - Viihde - Ilta-Sanomat

Kirja: Frederik menetti poikuutensa 14-vuotiaana kaksi kertaa vanhemmalle opettajalleen – vuosia myöhemmin baarista löytyi kaikkien aikojen yllätys

Iskelmätähti paljastaa uutuuskirjassaan, miten menetti poikuutensa ja minkälainen yllätys häntä odotti vuosikausia myöhemmin.

Värikkäistä naiskuvioistaan tunnettu Frederik vuonna 1989.­

28.10. 6:51

Iskelmälaulaja Frederikin eli Ilkka Sysimetsän elämään sukelletaan uutuuskirjassa Harva meistä on Frederik (Otava, 2020), jonka ovat kirjoittaneet iskelmälaulaja itse sekä Tommi Pietarinen.

Uutuuskirjasta käy nopeasti ilmi, että Frederikin rakkauselämä on ollut poikkeuksellisen värikäs. Niin värikäs, että Frederik paljastaa kirjassa menettäneensä poikuutensa 14-vuotiaana yli kaksi kertaa vanhemmalle naiselle.

Nainen oli Frederikin mukaan hänen tanssinopettajansa. Frederik oli mennyt 14-vuotiaana Olavi ja Eeva Vuorisalon tanssikursseille. Tulevaa iskelmälaulajaa opetti 30-vuotias tanssijakaunotar, joka työskenteli myös somistajaharjoittelijana vaateliikkeessä. Pian opettajan ja oppilaan suhde olikin jo muuttunut kaikkea muuta kuin ammatilliseksi.

– Tanssi sujui meiltä oikein hyvin, ja tunnin jälkeen kävelimme yhdessä pois. Suhteemme syveni kosketteluksi, ja aloin tapailla opettajaani kaupungilla: kävelimme iltaisin puistoissa tai vetäydyimme suutelemaan Kansallisteatterin varjoihin, Frederik kertoo kirjassaan.

Nuori Frederik Kaivopuiston rannassa.­

Frederik päätti kutsua heilansa kylään, ja valmistautua treffeihin ostamalla katukaupasta pullon Pöytäviinaa. Sen kumottuaan kaksikko alkoi käydä tositoimiin.

– Nainen alkoi hyväillä minua ja vastasin parhaani mukaan. Pian menin aivan kipsiin, koska kerta oli ensimmäiseni, enkä täysin tuntenut jatkotoimenpiteitä, Frederik myöntää kirjassa.

 Jäin makaamaan sänkyyn huuli pyöreänä ensimmäisen sukupuolikumppanini kiirehtiessä heti aktin jälkeen karkuun.

– Kokemus oli suoraan sanoen kamala. Poikuus kuitenkin meni, mistä olin ylpeä, Frederik toteaa.

Puuhastelun jälkeen nainen puki nopeasti ylleen ja lähti jatkamaan matkaansa.

– Jäin makaamaan sänkyyn huuli pyöreänä ensimmäisen sukupuolikumppanini kiirehtiessä heti aktin jälkeen karkuun. Se tapahtui viime tipassa, sillä juuri samalla hetkellä hissi kyyditsi äitini kerrokseemme, Frederik muistelee.

Värikkäistä naiskuvioistaan tunnettu Frederik vuonna 1973.­

Suhde hiipui pian sen jälkeen, kun nainen vaihtoi työpaikkaa ja Frederik lähti opiskelemaan. Sen Frederik kuitenkin muistaa elävästi, että naisella oli tytär, jonka kanssa hän asui kahdestaan Mäkelänkadulla. Frederik muistelee pitäneensä tyttöä sylissään ja lörpötelleensä ”lasten asioita” hänelle aina kylässä käydessään.

Suhteen hiipumisesta ehti kulua 15 vuotta, kunnes Frederik tapasi Kluuvikadun baarissa kaksi suloista naista.

– Pyysimme lupaa istua pöytään ja sen saatuamme ryhdyimme iskemään tarinaa tuttuun tyyliin. Kun toinen tytöistä esittäytyi, tunnistin hänen harvinaisen sukunimensä. Kerroin, että samanniminen nainen oli vienyt poikuuteni ollessani neljätoista, Frederik paljastaa kirjassa.

Frederik ei arastellut kertoa naisseikkailuistaan uutuuskirjassaan.­

Naisen reaktio oli melkoinen, sillä hän huudahti heti iloisesti, että ”se oli minun äitini!”. Frederik kertoo kirjassa hämmästelleensä, miten pieni maailma voi olla.

Seurueen juhlat jatkuivat yön pikkutunneille asti. Kesäinen viikonloppu sai täyttymyksensä, kun Frederik päätyi samaan sänkyyn tyttärenkin kanssa.

– Tytön mielestä oli jännittävää naida samaa miestä kuin äitinsä, Frederik toteaa kaunistelematta kirjassaan.

Frederikillä on ollut julkisuudessa kaksi pitkää suhdetta. Toinen niistä oli 80- ja 90-luvuilla toimittaja Pauliina Lunnan kanssa. Myöhemmin Frederik seurusteli 38 vuotta nuoremman Riikka Itäpalon kanssa. Pari ehti olla yhdessä pitkään, 15 vuoden ajan. He erosivat 2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?