Karoliinan Facebookiin kilahti kaveripyyntö Samuli Edelmannina esiintyneeltä huijarilta – pian pankkitililtä alkoi kadota rahaa

Samuli Edelmanniksi tekeytynyt henkilö kalasteli maksukorttitietoja sosiaalisessa mediassa.

Samuli Edelmannina valeprofiilissa esiintyvä huijari yrittää saada ihmisiä osallistumaan kilpailuun, jossa luvassa olisi rahaa.

26.10.2020 16:49

Viihdetaiteilija Samuli Edelmannista on tehty sosiaaliseen mediaan valeprofiili, jonka avulla joku yrittää huijata rahaa ja maksukorttitietoja ihmisiltä. Valeprofiilista liikkui tietoja jo viime viikolla, ja IS:n selvityksen mukaan jotkut ovat erehdyksissään ehtineet jo tarttua huijareiden syöttiin.

Valeprofiilissa ihmisiä kannustetaan rekisteröitymään mukaan kilpailuun, jossa voisi mukamas voittaa ”1000 euron käteislahjan”. Yksi hairahtuneista on IS:ään yhteyttä ottanut ja huijauspuheidensa tueksi erilaisia dokumentteja näyttänyt Karoliina, jolle kävi kalpaten nyt maanantaina aamulla.

– Samuli Edelmannin nimissä tehty valeprofiili vaikutti hyvin aidolta. Kun nyt kävin jälkikäteen katsomassa esimerkiksi Edelmannin oikeaa Instagram-tiliä, niin siellä oli jopa samoja kuvia kuin mitä huijari oli käyttänyt, Karoliina kertoo.

Samuli Edelmannin nimissä tehdyllä profiililla huijataan rahaa Facebookissa.

Karoliinan mukaan Samuli Edelmannin valeprofiilin ylläpitäjä oli ensin lähettänyt hänelle Facebookissa kaveripyynnön.

– Aamulla kiireissäni menin typeryyksissäni rekisteröitymään mukaan kilpailuun. Kun prosessi ei tuntunut etenevän ja valeprofiilin ylläpitäjä pyysi minua rekisteröitymään toisella kortillani, niin siinä vaiheessa huomasin, että pankkitililtäni alkoi kadota rahaa. Summat olivat pieniä, alle viiden eron suuruisia.

Karoliina kertoo luopuneensa tässä vaiheessa aikaistaan syöttää myös toisen maksukorttinsa tiedot. Pian tämän jälkeen hän päätti selvittää asiaa ja teki siitä myös rikosilmoituksen.

– Onneksi huomasin rahojen katoamisen heti, koska muutoin rahaa olisi voinut kadota selvästi isompiakin summia. Ehdin kuolettaa maksukorttini tiedot heti, Karoliina selvittää.

Edelmann varoitti fanejaan Instagramissa

Pitkän linjan näyttelijänä ja laulajana tunnettu Edelmann on tietoinen omissa nimissään tehdyistä huijausyrityksistä. Edelmann julkaisi omalla virallisille Instagram-tilillään varoitushenkisen viestin aiheesta.

– Rakkaat ystävät. Nimissäni pyörii tällä hetkellä paljon huijausviestejä ja -profiileja. Olkaa tarkkana näiden kanssa ja ilmoittakaa aina Facebookin ja Instan ylläpitoon. HUOM - Minun virallinen sivustoni ei koskaan kerää rahaa tai pyydä maksukorttitietoja. En myöskään lähettele henkilökohtaisia viestejä faneilleni. Rauhaa ja rakkautta kaikille, Edelmann kirjoitti Instagramissa.

Huijausyritykset jatkuvat kuitenkin edelleen.

– Todella ikävää kuulla, että huijausyritykset jatkuvat yhä, Edelmann sanoo IS:lle nyt.

– Se on tietysti todella väärin ja surullista, että nimissäni pyörii tällä hetkellä paljon huijausviestejä ja -profiileja.

Viihdetaiteilija Samuli Edelmann on varoittanut fanejaan huijausyrityksistä.

Edelmann kertoo pyytäneensä ihmisiä olemaan tarkkana ja ilmoittamaan aina mahdollisista rikkeistä somekanavien ylläpitäjille.

– Minun virallinen sivustoni ei koskaan kerää rahaa faneilta tai pyydä maksukorttitietoja, Edelmann alleviivaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?