Donald Trump kritisoi Borat-tähteä – sitten Sacha Baron Cohen tykitti ilmoille rajun kommentin - Viihde - Ilta-Sanomat

Donald Trump kritisoi Borat-tähteä – sitten Sacha Baron Cohen tykitti ilmoille rajun kommentin

Presidentti Donald Trump kertoi mielipiteensä Sacha Baron Cohenista. Hetken päästä tähtinäyttelijä julkaisi Twitterissään oman vastauksensa.

26.10. 7:02

Näyttelijä Sacha Baron Cohenin uusi Borat 2 -elokuva on kuohuttanut runsaasti Yhdysvalloissa. Elokuva nousi puheenaiheeksi jo ennen ensi-iltaa, sillä yhdessä kohtauksessa presidentti Donald Trumpin asianajaja Rudy Giulianin, 76, nähdään työntävän kätensä housuihinsa ollessaan alaikäistä esittävän naisen kanssa samassa hotellihuoneessa.

Giuliani on kiistänyt, että hänen toimillaan olisi ollut kyseenalaisia tarkoitusperiä, ja nyt myös presidentti Trump on työntänyt lusikkansa soppaan. Presidentiltä kysyttiin Hollywood Reporterin mukaan uutuuselokuvasta ja Sacha Baron Cohenista perjantaina, kun hän oli toimittajien haastateltavana.

Donald Trump on tunnettu suorasukaisista lausunnoistaan.­

Presidentin vastaus levisi nopeasti Twitterissä, jonne siitä raportoi toimittaja Steve Herman.

– En tiedä mitä tapahtui. Vuosia sitten hän yritti huijata minuakin. Olin ainoa, joka sanoi, että ei onnistu. Hän on tekopyhä kaveri. Hän ei ole mielestäni yhtään hauska. En tiedä hänestä mitään muuta kuin se, että hän yritti huijata minua. Hän tuli paikalle esittäen olevansa BBC:ltä. Minusta hän oli kummallinen, Trump kommentoi Hermanin mukaan.

Cohen ei jäänyt presidentin kriittisen kommentin edessä hiljaiseksi, vaan julkaisi pian oman napakkasanaisen vastauksensa Twitterissä.

– Donald – arvostan, että annat Boratille ilmaista julkisuutta! Myönnän, etten pidä sinuakaan hauskana. Siitä huolimatta koko maailma nauraa sinulle. Etsin aina ihmisiä, jotka voisivat näytellä rasistisia pellejä, ja sinä tarvitset uuden duunin tammikuun 20. päivä. Jutellaan siis ihmeessä! Cohen täräytti presidentille.

Cohen viittasi viestillään tuleviin presidentinvaaleihin. Presidentinvaalit käydään Yhdysvalloissa 3. marraskuuta.

Trump ei ole vielä vastannut Cohenin twiittiin. Sen sijaan Cohenin vastaus on levinnyt kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

Borat on Sacha Baron Cohenin luoma fiktiivinen toimittaja.­

Trumpin ystävä ja henkilökohtainen asianajaja Rudy Giuliani nähdään elokuvassa kohua herättäneessä kohytauksessa, jossa hän on suostunut ”Boratin tyttären” haastateltavaksi. ”Alaikäistä tytärtä” näyttelee elokuvassa näyttelijä Maria Bakalova.

Giuliani luulee antavansa haastattelua tekaistulle konservatiiviselle tv-kanavalle. Haastattelun jälkeen Boratin tytär ehdottaa, että kaksikko menisi vielä drinkeille hänen hotellihuoneeseensa.

Elokuvassa nähdään lehtitietojen mukaan kohtaus, jossa Giuliani istuu hotellihuoneen sängyllä tyttären riisuessa häneltä haastattelussa käytettyä mikrofonia. Pian tilanne kärjistyy, kun 76-vuotias Giuliani nojautuukin sängyllä taaksepäin makuuasentoon. Sitten Giuliani työntää kätensä housuihinsa.

Rudy Giuliani ei hyväksy uutuuselokuvan väitteitä.­

Tässä vaiheessa Sacha Baron Cohenin näyttelemä Borat rynnistää sisään piilokameroin varusteltuun huoneeseen.

– Hän on 15-vuotias. Hän on aivan liian vanha sinulle, Borat laukoo vitsailevaan sävyyn.

Giualini on kiistänyt kaikki väitteet siitä, että hän olisi toiminut asiattomasti.

– Nojaudun taaksepäin korjatakseni housujen sisällä paitaani. Siinä vaiheessa on otettu kuva, joka vääristää tilanteen kokonaan. Suoristan paitaani, ja vakuutan, että se on ainoa asia, mitä olin tekemässä, Giuliani jyrisi.

Elokuva julkaistiin Amazonin videopalvelussa perjantaina 23. lokakuuta.

Sacha Baron Cohen on kertonut avoimesti, ettei pidä hallitsevasta presidentistä.­

Koomikkona ja näyttelijänä tunnettu Cohen on kertonut julkisuudessa avoimesti mielipiteensä presidentti Donald Trumpista. Cohen on muun muassa kirjoittanut kriittisen tekstin Time-lehdelle, jossa hän sanoi Trumpin presidenttiyden nostaneen pinnalle ikäviä ilmiöitä kuten valkoisen ylivallan, salaliittoteoriat ja antisemitismin eli juutalaisvastaisuuden.

Borat on Sacha Baron Cohenin luoma fiktiivinen hahmo. Borat on kazakstanilainen toimittaja, joka ensimmäisessä elokuvassa lähetetään Yhdysvaltoihin kuvaamaan dokumenttielokuvaa maansa kansalaisia varten. Ensimmäinen elokuva ilmestyi vuonna 2006.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?