Huippusuosittu Taikapeili aiheutti 90-luvulla niin suurta hysteriaa, että aidatkin kaatuivat – ”Känniset miehet on vielä asia erikseen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Huippusuosittu Taikapeili aiheutti 90-luvulla niin suurta hysteriaa, että aidatkin kaatuivat – ”Känniset miehet on vielä asia erikseen”

Nina Tapion ja Hanna-Riikka Siitosen tähdittämä Taikapeili oli 90-luvun hittibändi. Nuoret naiset joutuivat totuttelemaan nopeasti suosion huipulle.

Nina Tapio ja Hanna-Riikka Siitonen nousivat nopeasti suosion huipulle.­

18.10. 15:36

Taikapeili perustettiin vuonna 1994, ja yhtyeen ensimmäisten kappaleiden joukossa olivat heti jättihiteiksi nousseet Jos sulla on toinen ja Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä. Tapio ja Siitonen olivat tuohon aikaan parikymppisiä nuoria naisia.

Yhtäkkiä suosion huipulle noussut duo joutuikin melkoisen pyörityksen keskelle.

– En varsinaisesti haikaile niihin aikoihin enää takaisin. Se oli meistä välillä pelottavaakin, kun oli niin paljon sitä hysteriaa ja fanit kaatoivat aitoja, Tapio kertoo.

Tapio muistelee, että fanien innokkuuden takia jouduttiin turvautumaan monenlaisiin konsteihin.

– Meitä ei voinut jättää yksin. Meitä oli aina kaksi siltä varalta, että jos tulee joku rynnistys. Tehtiin niin silloinkin, kun joku pyysi nimmaria vain toiselta. Toinen jäi aina vahtimaan varmuuden vuoksi. Sen tiesi koko työryhmä, Tapio sanoo.

Tältä Taikapeili näytti vuonna 1995.­

Päänvaivaa saattoivat aiheuttaa esimerkiksi humaltuneet miehet ja pienet lapset.

– Pienet lapset ei tarkoita mitään pahaa, mutta heitä oli vain yleensä niin paljon. Ja känniset miehet on vielä asia erikseen. Ihan kaikkea on koettu, Tapio naurahtaa.

Yhtyeen kiireisimmät ajat kestivät vuoteen 1995 asti.

– Niistä ajoista jäi ihan mahtavat muistot. Olihan se aikamoinen kokemus, että meitä esimerkiksi lennätettiin helikopterilla paikasta toiseen.

Nina Tapio ja Hanna-Riikka Siitonen nousivat nopeasti suosion huipulle.­

Suosion huippuvuosien jälkeen Taikapeili piti taukoa. Uutta musiikkia julkaistiin vielä vuonna 1999 ja seuraavana vuonna päivänvalon näki hittikokoelma.

Tapio kertoo heidän tienneen koko ajan, että huippusuosio on hetkellistä.

– Me olimme todella jalat maassa. Tiesimme, että haluamme opiskella. Se oli ihan selvää, ettei koko uraa voinut laskea vain Taikapeilin varaan.

Nina Tapio kertoo, ettei Taikapeiliä voi Hanna-Riikka Siitosen menehtymisen jälkeen korvata millään. Yhtyeen rakastetuimpia hittejä voi kuitenkin kuulla esimerkiksi Tapion Yhtenä iltana -konserteissa.­

Taikapeilin kappaleita kuullaan Nina Tapion Yhtenä iltana -konserteissa Helsingin Helsingin Aleksanterin teatterissa 23-24.10. Esitys nähdään myös Riihimäen teatterissa 4.11. Konserteissa sukelletaan musiikin ja kappaleiden kautta Tapion elämään aina lapsuudesta nykyaikaan sekä kuullaan myös Taikapeilin rakastettuja kappaleita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?