Näin Jussi-gaalan vieraiden tunnelmaa nostatettiin 7 minuuttia ennen suoran tv-lähetyksen alkua – ” Valtioneuvosto olisi voinut kieltää...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin Jussi-gaalan vieraiden tunnelmaa nostatettiin 7 minuuttia ennen suoran tv-lähetyksen alkua – ” Valtioneuvosto olisi voinut kieltää...”

Suomalaista elokuvaa juhlitaan Jussi-gaalassa Helsingin Kaapelitehtaalla.

14.10.2020 19:59

Keskiviikkoiltana Helsingissä Kaapelitehtaalla juhlitaan suomalaista elokuvaa perinteisessä Jussi-gaalassa. Tänä vuonna gaala on tosin kaikkea muuta kuin perinteinen koronatilanteen vuoksi. Alun perin tapahtuma piti järjestää maaliskuussa, mutta sitä siirrettiin koronapandemian vuoksi. Gaalaan on kutsuttu 350 juhlavierasta, kun alun perin keväälle tarkoitettuun gaalaan oli ilmoittautunut lähemmäs 800 juhlavierasta.

MTV3-kanava näyttää Jussi-gaalan suorana lähetyksenä kello 19.30 alkaen. Seitsemän minuuttia ennen suoran lähetyksen alkamista televisiolähetyksen studio-ohjaaja ohjeisti gaalayleisöä juhlasalin lavalla. Median edustajat eivät saa tänä vuonna koronatilanteen vuoksi mennä lainkaan juhlasaliin, mutta ohjeistukset kuuluivat hyvin lehdistötiloihin.

– Mikä fiilis teillä on tällä hetkellä? studio-ohjaaja kysyi juhlavierailta ennen virallisia ohjeistuksia saaden vaimean vastaanoton.

– Hei, teillä pitäisi olla paljon parempi fiilis, sillä valtiovalta olisi vielä eilen voinut kieltää meiltä tämän koko tapahtuman. Joten mikä teillä on fiilis?

Tämän jälkeen vieraat taputtivat lujempaa. Tämän jälkeen studio-ohjaaja ohjeisti muun muassa palkinnonsaajia pitämään juhlapuheensa lyhyinä.

– Pitäkää puheet lyhyinä, kuten yleensäkin. Meillä on ääniosastolla tuolla sitten Rammsteinia, jota voimme alkaa soittaa sitten päälle, jos alkaa venyä.

Tämän jälkeen studio-ohjaaja esitteli lavalla olevan podium-mikrofonin.

– Tällaista käytetään tuolla Amerikoissakin. Tästä ei tarvitse ottaa kiinni, eikä tarvitse huutaa tähän. Riittää ihan kun seisoo tämän mikrofonin vieressä.

Lisäksi juhlayleisöä muistutettiin siitä, että aina, kun tv-lähetys on käynnissä, on heidän pysyttävä omilla merkityillä paikoillaan.

– Muutoin meillä on tuolla ohjaajat vähän pulassa, jos Miitta Sorvalin paikalla on joku muu.

Viimeisenä juhlavieraita muistutettiin siitä, kuinka heidän pitäisi pitää toisiinsa fyysistä etäisyyttä.

– Ja muistakaa nyt, että halailua pitäisi välttää, vaikka kuinka pitäisi halata. Annetaan vastuullista kuvaa meidän tv-katsojille. Muistakaa, että meitä on vain 1/3 mitä Jussi-gaalasta normaalisti on. Jokaisen pitää taputtaa entistä kovempaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?