Frederik pamauttaa elämäkerrassaan julki arkaluonteisia asioita, joista on aiemmin vaiettu – ”Eiköhän loputkin ystävät kaikkoa”

Ikitähti Frederik julkaisee kuun lopulla Harva meistä on Frederik -omaelämänkerran. – Kerron siinä kaiken, minkä jälkeen loputkin kaverit lähtevät, laulaja latasi.

Frederik aikoo puhua suunsa puhtaaksi elämäkerrassaan.

12.10.2020 6:30

Vuosikymmeniä suomalaisia viihdyttänyt junttidiskon kuningas Frederik eli Ilkka Sysimetsä on saanut koko elämänsä kansien väliin. Uuden Train Factory -tapahtumaravintolan avajaisiin saapunut laulaja oli hyvin salaperäinen tulevasta kirjastaan Harva meistä on Frederik (Otava).

– Kirja on umpirehellinen matka omaan elämääni ja suomalaiseen viihdemaailmaan. Kerron sivuilla kaiken, Tommi Pietarisen kanssa teoksen kirjoittanut laulaja täräytti.

–Kerron kuun lopussa ilmestyvässä kirjassani rehellisesti kaiken, laulaja Frederik painotti tulevasta Harva meistä on Frederik -omaelämäkerrastaan.

Frederik, 75, vihjasi, että monen tutun kulmakarvat saattavat nousta, kun he lukevat tekstiä. Laulaja nimittäin paljasti, että tekstissä kerrotaan myös aiemmin peiteltyjä juttuja.

– Paljastan ihan uusiakin juttuja, ja sivuilla on tarinoita monista tunnetuista suomalaisista. Mitä niitä asioita turhaan salailemaan, hän mietti.

Frederikin elämäkerta julkaistaan lokakuun lopussa.

Sanavalmis laulaja myönsi, että luvassa on jopa arkaluontoisia paljastuksia ja niiden myötä kaverit saattavat kaikota.

– Eiköhän kirjan myötä loputkin ystävät kaikkoa, hän uumoili.

Frederik ilmoitti viime syksynä lopettavansa viihdeuransa. 60-luvulla viihdyttäjän uransa aloittanut laulaja kertoi tuolloin keskittyvänsä omaelämäkertaan ja itsestään tekeillä olevaan elokuvaan.

– Radiokanavat ja festarit buukkaavat vain tiettyjä ja aina samoja naamoja. Meillä vanhemmilla artisteilla on näin ollen vaikeampaa, Frederik kertoi viime syksynä IS:lle.

Lopettamispäätöksen teko ei ollut aivan kivutonta, mutta Frederikin oli katsottava tosiasioita realistisesti. Kun ei ole keikkaa, ei ole keikkaa.

– Tuntuu niin turhalta lopettaa. Olen edelleen todella hyvässä kunnossa ja äänikin soi. Päätöksen tehtyäni oli kuin olisin tippunut tyhjän päälle, Frederik harmitteli.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?