Martina Aitolehti koki karvaan pettymyksen puolimaratonilla, mutta nyt hänellä on uusi suunnitelma – ”Ehkä se on minulle terapiaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Martina Aitolehti koki karvaan pettymyksen puolimaratonilla, mutta nyt hänellä on uusi suunnitelma – ”Ehkä se on minulle terapiaa”

Aitolehden triathlon-harjoittelu on ollut tauolla koronan vuoksi. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei hän urheilisi lainkaan.

Martina Aitolehti osallistuu pian uuteen juoksukisaan.

10.10.2020 18:47

Hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehti, 38, oli luennoimassa Turun Nordic Fitness Expossa lauantaina.

Omista urheiluprojekteistaan tuttu Aitolehti puhui muun muassa mielen merkityksestä tavoitteiden saavuttamisessa ja armollisuudesta itseään kohtaan.

Aitolehti on kertonut avoimesti tuntemuksistaan viikko sitten käydyn Helsinki City Run -kisan jälkeen. Puolimaratonille osallistunut Aitolehti ei päässyt tavoiteaikaansa 1.50. Loppuaikana oli kolme minuuttia huonompi.

– Viimeiset 4–5 kilometriä olivat täyttä taistelua. Kunto loppui, mitä hittoa sitä selittelemään, Aitolehti kertoi Instagramissa.

Tavoitteellisesti treenaava Aitolehti on kuitenkin päässyt pettymyksestä yli.

– HCR oli arvio kunnostani, eikä se huono aika ollut. Mutta itselleni se oli, kun olin asettanut tavoitteen. Juuri itsehän puhuin (yleisölle) armollisuudesta, Aitolehti naurahtaa luentonsa jälkeen.

– Kun korona iski ja kisat peruttiin, niin en ole juurikaan treenannut ohjelmien mukaan ja systemaattisesti.

Aitolehden päälaji on ollut viime vuosina triathlon, mutta lajitreenit jäivät vähemmälle, kun korona perui kaikki kisat.

– Liikun koko ajan ja treenaan kovaakin, ja se on ollut ihanaa. Olen ollut heppatallilla ja käynyt crossfittaamassa. Voin lähteä lenkille siten, että saan juosta fiiliksen mukaan kaksi tai 20 kilsaa, hän kertoo korona-ajan harjoittelustaan.

Tavoitteita hänellä on kuitenkin edelleen. Aitolehti kertoo pitävänsä ensi viikolla valmentajiensa kanssa palaverin.

– Parin viikon päästä juoksen Bodom trailin. Lähden sinne fiilistelemään, hän kertoo.

Bodom trail on polkujuoksukilpailu, jossa reitti kulkee muun muassa metsäpolkuja ja kallioita pitkin.

Nordic Fitness Expossa kilpaillaan eri fitnesslajien Suomen mestaruuksista. Paikalla on lähes 500 fitness-urheilijaa.

Aitolehteä ei ole koskaan fitnesslavoilla nähty – ja tuskin nähdäänkään.

– Minähän olen ihan eka fitnessmalli. On myös yritetty houkutella fitness-sarjoihin, mutta se ei ole minun juttuni. Tykkään niin paljon raa’asta tekemisestä. Se, että lähtisin ulkonäkö edellä tekemään, ei ajatuksena sovi minulle, hän sanoo.

– On ihana mennä katsomaan kisaajia, ja hattu pois päästä kaikille niille, jotka vetävät läpi dieetit ja vapaaohjelmat. Jokaisella pitää olla oma juttu.

Aitolehti luennoi Fitness Expo -tapahtumassa Turussa lauantaina.

Aitolehden kulunut vuosi on ollut täynnä muutoksia. Hän ja Stefan Therman erosivat viime keväänä, ja sen jälkeen Aitolehti on muuttanut uuteen kotiin ja aloittanut uuden elämänvaiheen lastensa kanssa. Therman puolestaan seurustelee nykyään Niko Ranta-ahosta eronneen Sofia Belórfin kanssa.

Aitolehti on pysynyt motivoituneena treenaajana vaikeidenkin aikojen keskellä, ja siihen on syy.

– Urheilu on se, mikä saa hyvää fiilistä. Ehkä se on minulle terapiaa, hän miettii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?