Sara Sieppi itkuisena ja meikittä: avautuu somessa nettikiusaamisesta – poikkeuksellinen postaus sai uskomattoman vastaanoton - Viihde - Ilta-Sanomat

Sara Sieppi itkuisena ja meikittä: avautuu somessa nettikiusaamisesta – poikkeuksellinen postaus sai uskomattoman vastaanoton

Sara Sieppi julkaisi Instagramissa erikoisen kuvaparin, joka keräsi lyhyessä ajassa järkyttävän määrän tykkäyksiä ja tsemppiviestejä.

Sara Sieppi on puhunut nettikiusaamista vastaan useaan otteeseen.­

6.10.2020 20:58

Sosiaalisen median vaikuttaja Sara Sieppi, 29, julkaisi Instagramissa pysäyttävän päivityksen, jossa hän avautuu itselleen tärkeästä aiheesta, some- ja nettikiusaamisesta.

Sieppi haluaa julkaisullaan muistuttaa, että myös julkisuuden henkilöt vain ihmisiä, ja kuinka paljon sanat voivat satuttaa myös heitä.

– On päiviä, kun ei satu. Välillä sattuu sitäkin enemmän. Siinä sun ruudulla on oikea ihminen. Se lukee ja tuntee, Sieppi kirjoittaa julkaisunsa yhteydessä.

– Kokemuksesta voin sanoa, että mihinkään ei totu. Pari vuotta sitten mietin, onko missään mitään järkeä. Onnekseni pääsin ylös, mutta kaikki eivät pääse. Mieti sitä, kun seuraavan kerran kirjoitat jotain Jodeliin. Ne henkilöt ovat ihmisiä - eivät juorulehtien taruolentoja, hän jatkaa.

Jodel on viestintäsovellus, jossa voi keskustella nimettömänä aiheesta kuin aiheesta.

Puhuttelevan tekstin lisäksi Sieppi on julkaissut kuvaparin, joista toisessa hänen viimeistellyt kasvonsa ovat kuvankäsittelyohjelmassa tietokoneruudulla. Toisessa kuvassa kameraan katsoo meikitön ja itkuinen nainen.

Lukuisat julkisuudesta tutut henkilöt, kuten Diandra, Uniikki, Jannika B ja Shirly Karvinen, ovat osoittaneet tukensa Siepille täyttämällä julkaisun kommenttikentän sydämin ja tsemppiviestein.

Julkaisusta on tykätty yli 20 000 kertaa.

Sieppi tunnetaan valovoimaisena some- ja tv-persoonana.­

Sieppi on puhunut sosiaalisen median ja julkisuuden varjopuolista useaan otteeseen aiemminkin. Hän on muun muassa julkaissut somessa saamiaan törkyviestejä, jotka eivät ota loppuakseen.

Sieppi avautui aiheesta myös vieraillessaan Vappu & Marja Live -ohjelmassa viime vuonna. Sieppi kertoi haastattelussa, että on pyrkinyt suojaamaan itseään lopettamalla kommenttien lukemisen tai sulkemalla kommentoinnin kokonaan. Siepin mukaan on ikävää, että pieni osa hänen seuraajistaan huutelee törkyä.

– 90 pinnaa seuraajista on kivoja ja haluaisin olla vuorovaikutuksessa, mutta ei ole mahdollista. Haluaisin, että somekiusaaminen loppuisi. Se satuttaa ihan oikeasti, hän kertoi surullisena.

Arka aihe sai entisen missin lopulta kyyneliin.

Alun perin Torniosta kotoisin olevalla Siepillä on takanaan jo lähes kymmenen vuoden ura julkisuuden parissa.

Hän nousi otsikoihin vuonna 2011, kun hän nousi perintöprinsessan pallilta Miss Suomeksi Pia Pakarisen luovuttua kruunustaan. Tätä nykyä Sieppi tunnetaan paremmin juontajana ja sosiaalisen median vaikuttajana, jolla on Instagramissa liki 200 000 seuraajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?