Apu: Antti Holma täräyttää suorat sanat suositusta podcastistaan – ulkopuolisen tahon ehdotus sai näkemään punaista - Viihde - Ilta-Sanomat

Apu: Antti Holma täräyttää suorat sanat suositusta podcastistaan – ulkopuolisen tahon ehdotus sai näkemään punaista

Antti Holma kertoo, ettei juuri hyötynyt Auta Antti! -podcastistaan taloudellisesti sen menestyksestä huolimatta.

Antti Holma julkaisi hiljattain myös uuden romaanin.­

1.10. 9:50

Näyttelijänä ja kirjailijana julkisuuteen noussut Antti Holma tunnetaan tänä päivänä myös suositusta Auta Antti! -podcastistaan. Podcastissa Holma vastaili kuulijoidensa lähettämiin kiperiin kysymyksiin omalla, humoristisella tavallaan. Auta Antti! -podcastia ilmestyi aikanaan kahden tuotantokauden verran.

Tuoreessa Apu-lehdelle antamassaan haastattelussa Holma kuitenkin paljastaa, ettei hän juuri hyötynyt podcastista taloudellisesti sen jättimäisestä menestyksestä huolimatta, sillä Holmalle maksettiin Auta Antti! -podcastista ainoastaan kertaluontoinen korvaus. Holmalle tarjottiin kuitenkin mahdollisuutta lyödä podcastillaan rahoiksi erilaisella keinolla, mutta siihen mies ei suostunut.

– Minuun otettiin yhteyttä neljästä eri kustantamosta, että haluaisitko antaa podcastin tekstit meille. Että he litteroivat ja hoitavat kaiken, sitten vain markkinoidaan. Olen sillä tavalla onneton bisnesajattelussa, että en osaa loputonta lypsämistä. Totta kai yritän saada rahaa ja teen kaupallisia yhteistöitä ja muita, mutta en kestänyt ajatusta, että tekisin tällaisen kirjan, Holma paljastaa.

Holma toteaa Apu-lehdessä, ettei hän halunnut ryhtyä terapeutiksi ihmisille.­

Holma kuitenkin tiedostaa, että jos Auta Antti! olisi ollut Yhdysvalloissa samanlainen menestys, olisi hän rikastunut sillä välittömästi. Holma oli mitä todennäköisimmin lähtenyt kiertueelle ja auttanut ihmisiä ongelmissaan myös kasvotusten, ei ainoastaan podcastin välityksellä.

– Jos olisin saanut englanninkielisellä alueella Auta Antin kaltaisen menestyksen, minun ei tarvitsisi huolehtia pariin vuoteen toimeentulostani, Holma kertoo.

– En halua olla mikään terapeutti. Minusta on ihanaa, että ihmiset tykkäävät podcastistani, mutta minun oli pakko sanoa, että en halua tehdä tämmöistä, hän täräyttää.

Antti Holma, 36, on asunut jo tovin Yhdysvalloissa yhdessä ranskalaisen puolisonsa Emmanuelin kanssa. Yhdysvaltoihin muutettuaan Holma on toistaiseksi jättänyt näyttelijäntyöt ja nykyisin mies työllistää itsensä muun muassa suosituilla podcasteillaan, kirjailijana sekä Instagram-yhteistöillä.

Antti Holma julkaisi hiljattain myös uuden romaanin.­

Syyskuussa 2019 Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa Holma kertoi elämän Yhdysvalloissa olevan jatkuvaa tasapainoilua työkiireiden ja yksityiselämän välillä. Hän kertoi tuolloin keskittyneensä viime aikoina töihin, jotka eivät vaadi pitkää sitoutumista esimerkiksi toiseen maahan.

– En haluaisi tietenkään jättää perinteisiä näyttelijäntöitä kokonaan syrjään, mutta se on vain hankala ajatus, koska täältä ei ihan noin hypätä sinne Suomeen, Holma totesi tuolloin.

– En voi tehdä esimerkiksi tv-sarjoja, koska sitten pitäisi olla puoli vuotta Suomessa. Samalla tekisin päätöksen siitä, etten näe miestäni koko sinä aikana, Holma harmitteli.

Antti Holma tuli suurelle yleisölle tutuksi Putous-sketsiohjelmasta, jossa hän oli yksi näyttelijöistä vuonna 2014. Hänet muistetaan myös Kingi- ja Antti Holma Show -ohjelmien juontajana sekä Cheekistä kertovan Veljeni vartija -elokuvan kaksoisroolista, jossa hän esitti sekä Jare että Jere Tiihosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?