Mari Perankoski julkaisee Instagramissa kuvia, joissa vilauttelee laiturilla ohi ajaville laivoille – kertoo nyt, mistä paljastelussa on kyse - Viihde - Ilta-Sanomat

Mari Perankoski julkaisee Instagramissa kuvia, joissa vilauttelee laiturilla ohi ajaville laivoille – kertoo nyt, mistä paljastelussa on kyse

Mari Perankoski kertoo IS:lle vilauttelukuviensa olevan hänen sukunsa naisten keksimä vitsi. – Välillä siellä laiturilla on kuusikin naista vilauttamassa, Perankoski naurahtaa.

Mari Perankoski oli yksi lauantai-illan Putous Allstars -jakson näyttelijöistä.­

27.9. 12:01

Näyttelijä Mari Perankoski palasi usean vuoden tauon jälkeen viihdeohjelma Putouksen lavalle lauantai-iltana nähdyssä Putous Allstars -lähetyksessä. Jakson alussa juontaja Joonas Nordman huomioi, että Perankoski tekee lavalla historiaa, sillä hän on Putous-historian ainut näyttelijä, joka on esiintyy Putouksen lavalla yli 50-vuotiaana. Perankoski täytti 50 vuotta maaliskuussa.

Perankoski kertoo IS:lle Putous Allstarsin porukan tajunneen tämän asian lauantaina ennen livelähetystä.

– Oli aivan mahtavaa saada olla mukana tässä lähetyksessä. Onhan siitä jo kuusi vuotta, kun viimeksi täällä olen ollut. Silloin minulla ei ollut vielä moniteholaseja ja tähän studioiden viereen on esimerkiksi tullut uusia rakennuksia, Perankoski naurahtaa.

Perankosken lisäksi lauantain lähetyksen näyttelijöinä nähtiin Jussi Vatanen, Christoffer Strandberg, Timo Lavikainen, Pilvi Hämäläinen ja Ernest Lawson.

– Vaikka tässä oli paljon mukana ihmisiä, joiden kanssa en ollut aiemmin tehnyt, niin tämä oli vaan sellaista huutonaurua ja löysät pois. Aika nopeasti löytyi se keskinäinen hulluus ja kemia, Perankoski kuvailee.

Mari Perankosken sketsihahmo Karjalan Kandalfi teki paluun ruutuun Putous Allstarsin lauantai-illan jaksossa yhdessä Pilvi Hämäläisen Make-Vauvan kanssa, kun sketsihahmot pelasivat Aliasta Joonas Nordmanin juontaessa.­

Tällä hetkellä Perankosken arkeen kuuluu runsaasti työkiireitä ja töiden vuoksi reissaamista. Hän on ollut kiireinen muun muassa Valkeakoskella kuvattavan Kontio & Parmas -tv-sarjan kanssa.

Koronakevät vaikutti Perankosken työkuvioihin, kun pitkään odotettu stand up -kiertue peruuntui. Peruuntuneiden töiden vuoksi hän pystyi keskittymään täysin Luokkakokous 3 -elokuvan käsikirjoittamiseen yhdessä Renny Harlinin kanssa.

Perankoski ja Harlin kirjoittivat elokuvaa päivittäin 10-12 tuntia kuuden viikon ajan.

– Se oli aivan mahtavaa. Me ajoimme Rennyn kanssa toisemme umpihulluuteen, sillä hän oli juuri tullut Suomeen ja oli karanteenissa yksin. Hänellä ei ollut mitään muuta tekemistä ja minä olin meilitse hänen ainoita kontaktejaan, Perankoski naurahtaa ja jatkaa:

– Välillä mietimme kohtauksia kirjoittaessamme, että voiko tällaista enää edes näyttää kenellekään, että tämähän on aivan hullua, kun olimme yökaudet niitä työstäneet yhdessä.

Perankoski kuvailee, kuinka hän heti herätessään avasi vielä yöpukuun pukeutuneena tietokoneensa, eikä juuri poistunut tietokoneen ääreltä päivän aikana.

– Jouni kävi kaupassa ja minä vain tein yöpaita päällä koneella hommia. Välillä laitoin toppahousut jalkaan ja kävin kuopimassa maata, että ”tule nyt kevät, tule nyt kevät”. Siinä oli kaikki, mitä tein koko kevään, Perankoski naurahtaa.

Kesällä Perankoski ja hänen aviomiehensä Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja Jouni Hynynen hauskuuttivat seuraajiaan Instagramissa. Mökillä viihtynyt pariskunta kuvasi toisistaan humoristisia videoita ja kuvia, jotka päätyivät Perankosken Instagramiin.

Perankoski muun muassa julkaisi puolisostaan videon heiluttamassa hulavannetta saatesanoilla: ”Kuvamateriaali saattaa järkyttää”.

Hynynen puolestaan kuvasi vaimoaan polkemassa laiturilla spinningpyörällä, videon lopussa hän zoomaa Perankosken takapuoleen. Perankoski kutsuu videon saatesanoissa Hynystä ”spinningohjaajaksi” ja on lisännyt kuvaan aihetunnisteen: ”keski-ikäinen perse.”

Yksi Perankosken julkaisemista vilautuskuvista puolestaan alkaa Perankosken mukaan olla jo klassikkomateriaalia hänen sukunsa naisten keskuudessa. Perankoski on nimittäin julkaissut Instagramissa kuvia, joissa vilauttelee ohi ajaville rahtilaivoille.

– Olen laittanut näitä kuvia Facebookiin iät kaiket. Silloin kun äitikin oli vielä elossa, niin suvun naiset olivat siellä rivissä laiturilla, kun rahtialus oli siinä matkalla Puolaan, Perankoski naurahtaa.

Perankoski kuvailee vilautuskuvien olevan vitsi hänen sukunsa naisten ja hänen ystäviensä keskuudessa.

– Jos vaikka ajattelee, että siellä on rahtilaivoja menossa vaikkapa Puolaan saakka ja he ovat siellä laivan sisällä olleet vaikkapa kuukauden ajan. Eihän sieltä varmaan laivasta edes mitään näe, mutta siitä saa hauskan kuvan. Välillä siellä saattaa olla laiturilla rivissä vaikka kuusikin naista samaan aikaan vilauttamassa, Perankoski naurahtaa ja lisää:

– Pakko kyllä sanoa, että meillä kyllä joskus saattaa olla uikkaritkin kylpytakin alla, mutta eihän se kuvasta näy.

Toistaiseksi laivojen miehistö ei ole vilautuksiin reagoinut.

– Olisihan se tietenkin komeaa, jos laiva yhtäkkiä pysähtyisi ja lähtisi lipumaan rantaa kohden, Perankoski naurahtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?