Martti-veljen todistus auttoi kaatamaan Pantse Syrjän pahoinpitelytuomion: ”Maailmassa on vielä oikeutta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Martti-veljen todistus auttoi kaatamaan Pantse Syrjän pahoinpitelytuomion: ”Maailmassa on vielä oikeutta”

Hovioikeuden mukaan ei voida aukottomasti todistaa, että Eppu Normaali -kitaristi pahoinpiteli vaimonsa vuonna 2016.

Eppu Normaalin Mikko ”Pantse” Syrjä ja asianajaj Jussi Ojala Pirkanmaan käräjäoikeudessa vuonna 2018.­

25.9.2020 16:37 | Päivitetty 25.9.2020 17:27

Turun hovioikeus on kumonnut muusikko Mikko ”Pantse” Syrjän käräjäoikeudessa vuonna 2018 saaman pahoinpitelytuomion.

Asianomistajana oli hänen ex-vaimonsa, näyttelijä ja ohjaaja Kirsi-Kaisa Sinisalo.

Eppu Normaali -yhtyeestä tuttu kitaristi sai käräjäoikeudessa kahdesta, vuonna 2016 tapahtuneesta pahoinpitelytapauksesta 60 päivää ehdollista vankeutta. Lisäksi hänet velvoittettiin korvaamaan Sinisalolle 4000 euroa kivusta ja särystä sekä 7000 euroa oikeudenkäyntikuluja. Yksi pahoinpitelysyytteistä meni nurin.

Syrjä on alusta asti kiistänyt syyllistyneensä pahoinpitelyyn ja kertonut ex-vaimonsa halunneen kostaa sen, että hän oli hakenut avioeroa vuonna 2015. Sinisalo on kertonut väkivallan jatkuneen pitkään mutta myöntänyt valehdelleensa lääkäreille vammojensa syistä suojellakseen perhettään.

Hovioikeudessa esitettiin uusina todisteina muun muassa Sinisalon lähettämät tekstiviestit Syrjälle. Lisäksi käsittelyssä oli uusia todistajia, joista yksi oli Syrjän veli, Eppu Normaali -yhtyeen laulaja Martti Syrjä.

Martti Syrjä kertoi Sinisalon vierailusta luonaan väitetyn pahoinpitelyn jälkeisenä aamuna. Syrjä kertoi todistuksessaan, ettei ollut huomannut minkäänlaisia merkkejä vammoista, joita Sinisalo kuvaili saaneensa pahoinpitelyn seurauksena.

Hovioikeuden mukaan asiassa esitettiin useita kertomuksia, jotka olivat keskenään osittain ristiriitaisia.

Hovioikeus piti kuitenkin Syrjän todistusta varteenotettavana näyttönä syytettä vastaan.

– Varsinkin Martti Syrjän kertomuksen näyttöarvoa on pidettävä merkittävänä, koska voidaan perustellusti olettaa, että jos Kirsi-Kaisa Sinisaloa olisi pahoinpidelty heidän tapaamistaan edeltävänä yönä ja hänelle olisi sen seurauksena aiheutunut syytteen teonkuvauksessa kuvatut verrattain vakavat vammat, olisi vammoista ollut puhetta Kirsi-Kaisa Sinisalon vieraillessa Martti Syrjän luona heti tapahtumien jälkeisenä aamuna, hovioikeuden tuomiossa todettiin.

Hovioikeus ei sulkenut pois sitä mahdollisuutta, että pahoinpitelyt olivat tapahtuneet. Molemmissa tapauksissa jäi kuitenkin varteenotettava epäily Mikko Syrjän syyllistymisestä pahoinpitelyyn, ja siksi hovioikeus päätyi hylkäämään syytteet.

Ilta-Sanomat tavoitti Syrjän hänen kuultuaan hovioikeuden ratkaisusta.

– Oloni on erittäin huojentunut. Tuntuu, että maailmassa on sittenkin vielä oikeutta jäljellä. Tässä välissä uskoni oikeudenmukaisuuteen oli kyllä välillä koetuksella, Syrjä linjasi.

– Tämä oli erittäin raskas ja hermojani monella tavoin raastanut prosessi. Liki neljän vuoden piinan aikana ei todellakaan ollut aina helppoa, mutta onneksi kaikki päättyi hyvin.

Syrjä aikoo ottaa tämän illan rennosti samppanjapullon ääressä.

– Nyt on aika hengähtää ja suunnata katseet korostetusti tulevaisuuteen, Syrjä sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?