Pablo Escobarin veljenpoika löysi kotinsa seinästä 18 miljoonan rahakätkön – sen arvellaan olevan vain murto-osa huumeparonin edelleen piilossa olevasta jättiomaisuudesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Pablo Escobarin veljenpoika löysi kotinsa seinästä 18 miljoonan rahakätkön – sen arvellaan olevan vain murto-osa huumeparonin edelleen piilossa olevasta jättiomaisuudesta

Rahat löytyivät talosta, jossa Escobarin veljenpoika on asunut viisi vuotta.

Pablo Escobar oli eläessään maailman vaarallisin rikollinen, joka lahtasi armotta kenet vain kokaiinikartellinsa tieltä.

25.9.2020 8:30

Pablo Escobarin veljenpoika Nicolás kertoo löytäneensä asuntonsa seinään piilotetun rahakätkön.

BBC:n mukaan seinän sisään oli säilötty 18 miljoonaa dollaria, eli yli 15 miljoonaa euroa.

Nicolás Escobar asuu edesmenneen setänsä omistamassa talossa Medellínin kaupungissa, jota Escobar piti otteessaan johtaessaan huumekartelliaan.

Rahojen lisäksi Nicolás sanoo löytäneensä kätköstä kirjoituskoneen, satelliittipuhelimen, kultaisen kynän ja kameran, jonka sisällä oli kehittämätön filmi.

– Kätkön haju oli kammottava. Sata kertaa pahempi kuin kuolleen ruumiin lemu. Osa rahoista oli niin vanhoja, etteivät ne ole enää käytössä, Nicolás kuvailee kätkön sisältöä.

Nicolás paljastaa, ettei kyseessä ole ensimmäinen rahakätkö, jonka hän on löytänyt.

Veljenpojan mukaan hänen setänsä kätki valtavan määrän varojaan paikkoihin, joissa piileskeli virkavaltaa. Kukaan ei tiedä, kuinka paljon rahaa on piilotettu eri kohteisiin, mutta Nicolás arvelee summan olevan järisyttävän suuri.

Samassa haastattelussa Nicolás paljasti, että hänet on kerran kidnapattu sellaisten ihmisten toimesta, jotka etsivät Escobarin piilottamia aarteita.

– Minua kidutettiin seitsemän tuntia. Kahden työntekijäni kimppuun hyökättiin moottorisahojen kanssa.

Pablo Escobarin pidätyskuva vuodelta 1977.

Pablo Escobar kuoli poliisin luoteihin vuonna 1993.

Huhut Escobarin piilotetuista rahoista ovat kiertäneet Medellíniä hänen kuolemastaan lähtien.

Huumekuninkaan omaisuus oli käsittämätön. Lopullisia lukuja on ollut mahdotonta vahvistaa, mutta arviot liikkuvat vuositasolla jopa 22 miljardista 27 miljardiin euroon. Se tarkoittaisi, että hän olisi tienannut joka viikko lähes 500 miljoonaa euroa huumekaupasta.

Escobar pääsi talouslehti Forbesin maailman rikkaimpien ihmisten listalle peräti seitsemän kertaa 1987–1993. Vuonna 1989 hän oli listan mukaan maailman seitsemänneksi rikkain henkilö.

Escobar tienasi niin paljon rikollista rahaa viikoittain, että sitä oli mahdotonta pestä käytettäväksi. Hän alkoi kerätä käteistä Kolumbian pelloille, hylättyihin varastoihin ja kartellin jäsenten koteihin. Pelkästään rahan paketointiin käytettäviin kuminauhoihin paloi 2 300 euroa kuussa. Rahoja ollaan etsitty vuosikymmenten jälkeen jopa Discoveryn tv-sarjassa Finding Escobar’s Millions (2017).

– Pablo tienasi niin paljon rahaa, että joka vuosi jouduimme kirjaamaan siitä pois 10 prosenttia. Rotat söivät rahoja varastossa, ne kärsivät vesivahingoista tai hävisivät, Escobarin isoveli Roberto Escobar kirjoitti elämäkertakirjassaan kartellin pääkirjanpitäjänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?