Sirpa Selänteen veneretki päättyi ikävästi – joutui leikkauspöydälle

Sirpa Selänne joutui leikkauspöydälle, kun SUP-lauta lähti alta veneilyretkellä.

Sirpa Selänteen toipuminen olkapääleikkauksesta on alkanut.

24.9.2020 6:29

Sirpa Selänne leikattiin maanantaina Los Angelesissa. Olkapääleikkauksen aiheuttamat kivut ovat olleet kovat, mutta IS:n tavoittama Sirpa kertoo olonsa kohentuvan hiljalleen.

– Kovaa kipua on nyt muutama päivä, mutta olen positiivisella asenteella, Sirpa Selänne sanoo.

Aviomies Teemu Selänne ajoi Sirpan maanantaiaamuna Los Angelesiin, jossa Anaheim Ducks -joukkueen ortopedi suoritti tähystysleikkauksen. Teemu haki Sirpan kotiin vielä samana päivänä.

– Olin leikkauksessa hyvissä käsissä. Nyt minulla on kotona ihanat hoitajat Teemu, Eemil ja Veera, jotka hemmottelevat minua.

Koronan takia kuukausia kotona olleet pojat Eetu ja Leevi ovat hiljattain palanneet opiskelujensa pariin, Eetu Bostoniin ja Leevi Texasiin.

Sirpa Selänne toipuu nyt kotonaan.

Sirpa joutui leikkaukseen kolme viikkoa sitten veneilyretkellä sattuneen haaverin takia. SUP-lautailusta innostuneena hänen oli tarkoitus siirtyä veneestä SUP-laudalle.

– Epäonnekseni lauta lähti alta ja jäin hetkeksi roikkumaan veneen kaiteeseen. Samalla oikea olkapää vääntyi.

Kättä ei pystynyt tapahtuneen jälkeen nostamaan, joten oli mentävä tutkimuksiin. Magneettikuvauksessa selvisi, että kaksi kiertäjäkalvon jännettä oli irti. Toinen ilmeisesti jo entuudestaan ja toinen oli revennyt Sirpan jäädessä roikkumaan kädestään.

– Oikea käsi oli ollut kipeä jo monta vuotta, mutta sitä ei oltu koskaan tutkittu kunnolla. Yritin aina saada sitä kuntoilemalla paremmaksi, mutta syy olikin irronnut jänne, Sirpa kertoo.

Lääkäreillä oli tarjota vain yksi vaihtoehto.

– Ei ollut mitään muuta mahdollisuutta saada kättä kuntoon kuin tähystysleikkaus.

Leikkaus sujui hyvin ja kun pahimmat kivut hellittävät, alkaa kuntoutus.

– Menee ainakin puoli vuotta ennen kuin käsi on kunnossa. Täytyy malttaa ottaa kuntoutus tosissaan.

Toimeliaana luonteena Sirpa toivoo saavansa käden entistä ehompaan kuosiin, jotta pääsisi taas liikkumaan ja hääräämään normaalisti. Hän osaa nyt arvostaa hyvinvointia entistä enemmän.

– Terveys ja mahdollisuus säännölliseen liikkumiseen ovat kyllä suuri lahja. Niiden arvon tajuaa paremmin, kun tapahtuu jotain tällaista.

Koko käsi lepää nyt kantositeessä. Sirpa koettaa totutella olemaan tavallista enemmän paikoillaan. Iloa toipumiseen tuo koiranpentujen seuraaminen. Perheen toinen rottweiler Stella sai elokuun alkupuolella kymmenen pentua. Sirpa on viime viikkoina julkaissut sometileillään useita kuvia hurmaavista pikkupennuista, jotka ovat valloittaneet koko perheen.

Hän kertoo myös olkapääleikkauksesta Facebookissa humoristiseen tapaansa.

– Aina ei ole fiksua toimia kuin parikymppinen. Maksan siitä nyt hintaa, Sirpa kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?