Tätä et nähnyt tv:ssä: Miss Suomi -finaalin kulisseissa unohdettiin korona täysin – turvaväleistä ei tietoakaan, maskeja ei yleisössä nähty…

Miss Suomi -finaali järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Keravalla sijaitsevassa AlfaTV:n studiossa, mikä osoittautui koronan kannalta huonoksi vaihtoehdoksi.

Anna Merimaa, Noona Pölkki, Viivi Altonen, Laura Hautaniemi ja Rebecca Vuorio poseerasivat kameroille tulosten ratkettua.

20.9.2020 11:06

Eilen yhden nuoren naisen unelma kävi jälleen toteen, kun Suomelle kruunattiin uusi Miss Suomi vuosimallia 2020. Kirkkaimmasta kruunusta kilpaili kymmenen finalistia ja lopulta tittelin vei mukanaan 23-vuotias tamperelainen Viivi Altonen, joka palkittiin myös yleisön suosikkina. Ensimmäisen perintöprinsessan kruunun nappasi puolestaan Laura Hautanemi ja toiseksi perintöprinsessan tittelin vei kotiin Noona Pölkki.

Miss Suomi -finaali oli alun perin tarkoitus käydä jo keväällä, mutta koronaviruksen iskettyä Suomeen kilpailun järjestäjät joutuivat pohtimaan erinäisiä vaihtoehtoja. Lopulta kilpailu päätettiin siirtää suosiolla syyskuulle ja sen seurauksena kymmenen finalistia saivat valmistautua finaaliin pitkät yhdeksän kuukautta.

– Minä sanoin tytöille monta kertaa, että keskeyttää saa, koska tilanne on niin epävarma. Yhdeksän kuukautta on pitkä aika. Lapsihan syntyy siinä ajassa, kilpailun järjestäjä Sunneva Sjögrén nauroi yleisölle ennen suoran lähetyksen alkua lauantai-iltana.

Tuore Miss Suomi Viivi Altonen esitteli kasvomaskia finaalin ensimmäisellä kierroksella.

Vallitseva tilanne oli huomioitu Miss Suomi -finaalissa siten, että paikalle oli kutsuttu edellisvuosia vähemmän yleisöä, median edustajia sekä takavuosien missikaunottaria. Finaalin ensimmäisellä kierroksella kymmenen finalistia puolestaan esittelivät kankaisia kasvomaskeja, jotka olivat nuoren suunnittelijan Emiisa Knuutisen käsialaa. Kilpailun järjestävä Sjögrén kertoi finaalin erikoisjärjestelyistä IS:lle ennen lauantain finaalia.

– Koronapandemian vuoksi finaali on erilainen: lähetys tulee studiosta, ja yleisöä on paikalla vähemmän. Turvallisuus ja muoti näyttäytyvät yhdessä ensimmäisellä kierroksella, jolloin missit pukevat ylleen Emiisa Knuutisen suunnittelemia kasvomaskeja, Sjögrén kertoi.

Vaikka Miss Suomi -finaalissa vallitseva poikkeustilanne olikin näennäisesti huomioitu muun muassa edellä mainituin keinoin, oli totuus suoran lähetyksen kulisseissa varsin erilainen. Viimeiset kaksi vuotta Miss Suomi -finaalia on juhlittu Billnäsin Ruukissa, joka on avara ja suuri juhlatila tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tänä vuonna finaalilähetys päätettiin kuitenkin lähettää suorana Keravalla sijaitsevalta AlfaTV:n studiolta.

Kasvomaskeja ei Miss Suomi -finaalin yleisössä nähty, vaikka niitä tarjottiin jokaiselle paikalla olleelle.

Adriana Gerxhalija, Michaela Söderholm ja Pihla Koivuniemi poseerasivat kameroille ennen suoran lähetyksen alkua.

Myös studiolla oli huomioitu koronatilanne, sillä pöydillä oli käsidesipulloja ja laatikollinen kasvomaskeja, joita kutsuvieraat sekä median edustajat saivat halutessaan ottaa. Finaalia edeltäneessä coctail-tilaisuudessa kasvomaskeja ei kuitenkaan nähty käytettävän laisinkaan.

Myös finaalin lokaatioksi valikoitunut AlfaTV:n studio osoittautui lopulta koronan kannalta huonoksi vaihtoehdoksi, sillä coctail-tilaisuudelle varattu tila oli auttamatta liian pieni ja täyttyi ihmisistä nopeasti. Turvaväleistä ei ollut tietoakaan, kun takavuosien missikaunottaret yrittivät vuorollaan mahtua kolmen metrin mittaiselle punaiselle matolle poseeraamaan lehdistölle.

Tila oli yksinkertaisesti liian pieni, sillä paikalla olleet ihmiset joutuivat odottamaan suoran lähetyksen alkua kulisseissa lähes toinen toisissaan kiinni.

Michaela Söderholm piti maskia hetken kasvoillaan, mutta luopui siitä, kun kamerat käynnistyivät.

Korona tuntui unohtuvan suoran lähetyksen aikana myös kaikilta muilta, paitsi kasvomaskeissa ensimmäisellä kierroksella poseeranneilta missikandidaateilta. Lehdistön edustajat istuivat tiiviisti yhteen nurkkaan pakkautuneena ja verrattain lähekkäin pieneen studioon istutettiin myös kutsuvieraat.

Jokaiselle istumapaikalle oli jaettu kasvomaski, mutta kukaan yleisössä ei sitä hyödyntänyt. Ainoastaan vuoden 2017 Miss Suomi Michaela Söderholm piti maskia hetken kasvoillaan, kunnes luopui siitä kameroiden käynnistyttyä.

Anna Merimaa, Noona Pölkki, Viivi Altonen, Laura Hautaniemi ja Rebecca Vuorio poseerasivat kameroille tulosten ratkettua.

Kun 23-vuotias Viivi Altonen kruunattiin puolitoistatuntisen finaalin päätteeksi Miss Suomeksi, ryntäsivät niin lehdistö, missiorganisaation edustajat kuin tuoreen Miss Suomen läheisetkin lavalle onnittelemaan ja kysymään voittajan tunnelmia.

Voiton huumassa halailtiin estoitta ja vallitseva maailmantilanne tuntui unohtuvan jokaiselta paikalla olleelta. Altonen itse kuitenkin nosti tilanteen esiin heti voittonsa ratkettua.

– Huomenna alkaa uusi elämäni Miss Suomena. Olen valmis kaikkeen, mitä se pitää sisällään. Toivoisin, että pääsisin tekemään mahdollisimman paljon töitä ja kilpailemaan myös kansainvälisellä tasolla, sillä Miss Universum -kilpailut ovat olleet unelmani lähes syntymästäni asti, Altonen kertoi.

– Mutta koskaan ei voi tietää, mitä tässä tulee tapahtumaan tämän poikkeustilanteen takia. Korona on osoittautunut niin arvaamattomaksi, mutta toivotaan parasta, tuore Miss Suomi jatkoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?